Kuwety - problemy, pytania i wątpliwości
- Miss_Monroe
- Moderator
Re: Kuwety - problemy, pytania i wątpliwości
Proszę założyć wątek kotka w dziale "Pokaż Nam swojego kota"- zdjęcie przeniosę do wątku :-) Dzieczyny, proszę trzymajcie się tematu danego wątku, posty później poprzenoszę.
-
Oczywiście. Po odwiedzinach pierwszych wracam pędem do domu zakładać wątek na agilisowym forum.
Miss_Monroe - oczywiście... <aniołek>
No to wracajmy do tematu kuwet... Muszę poczytać dokładnie na temat żwirków... ale to będzie długaa lektura... Miłego popołudnia ! ;)
Miss_Monroe - oczywiście... <aniołek>
No to wracajmy do tematu kuwet... Muszę poczytać dokładnie na temat żwirków... ale to będzie długaa lektura... Miłego popołudnia ! ;)
-
Witajcie :-)
Nie chciałabym spamować, ale pomyślałam, że kuweta Poopoopeedo taka piękna, a rabat atrakcyjny, że może Was zainteresować. Poza tym kuweta może także przeistoczyć się w legowisko, co jest dobrym rozwiązaniem w przypadku kotów - strażaków, if you know what I mean... <kciukwdół>

Zapraszam na bloga po 20% rabat: http://rudomi.pl/index.php/2016/05/kuwe ... opoopeedo/ <ok> <mrgreen>
Nie chciałabym spamować, ale pomyślałam, że kuweta Poopoopeedo taka piękna, a rabat atrakcyjny, że może Was zainteresować. Poza tym kuweta może także przeistoczyć się w legowisko, co jest dobrym rozwiązaniem w przypadku kotów - strażaków, if you know what I mean... <kciukwdół>

Zapraszam na bloga po 20% rabat: http://rudomi.pl/index.php/2016/05/kuwe ... opoopeedo/ <ok> <mrgreen>
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
Nie widać obrazków
-
Oj, na podglądzie były widoczne... W razie czego dużo zdjęć pod podanym linkiem na bloguDorszka pisze:Nie widać obrazków

A kuweta kształtem przypomina jajo <mrgreen>
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Ładna jest, ale dla dużych brytków to chyba za mała będzie.
- nmin
- Agilisowy Rezydent
Podoba mi się wizualnie, ale wiem, że u moich kotów by się nie sprawdziła. U drobnej Aryi moooże jeszcze, ale dla Eddiego byłaby za mała. Łączna wysokość tej kuwety to zdaje się 40 cm, a nasze Catit Jumbo mają 46,5 i to już jest moim zdaniem takie "akurat", bo sypiemy dużo żwirku (Arya lubi sobie pokopać) i w niższej kuwecie on by zwyczajnie walił główką w sufit przy kucaniu...
Poza tym moje koty raczej nie polubiłyby klaustrofobicznej kuwety z ciasnym wejściem, o czym świadczy choćby fakt, że Jumbo niby duża i drzwiczki zdjęte, a i tak, gdy tylko zdejmuję pokrywę do wymiany żwirku, od razu im się przypomina, że mają w kuwecie sprawę do załatwienia
No i na koniec - nie zdecydowałabym się już na kuwetę z systemem innym niż taki jak w Catit, gdzie można posprzątać na szybko bez całkowitego zdejmowania pokrywy.
Poza tym moje koty raczej nie polubiłyby klaustrofobicznej kuwety z ciasnym wejściem, o czym świadczy choćby fakt, że Jumbo niby duża i drzwiczki zdjęte, a i tak, gdy tylko zdejmuję pokrywę do wymiany żwirku, od razu im się przypomina, że mają w kuwecie sprawę do załatwienia

No i na koniec - nie zdecydowałabym się już na kuwetę z systemem innym niż taki jak w Catit, gdzie można posprzątać na szybko bez całkowitego zdejmowania pokrywy.
- yamaha
- Genius Loci
Ja juz pare razy nad nia myslalam, bo wyglada super.
Ale..... zdejmowanie calej gory za kazdym razem gdy sie cos z kuwety wyjmuje to jednak nie dla mnie
Nie ma jak praktyczna klapka Cat'it'a <zakochana>
Ale..... zdejmowanie calej gory za kazdym razem gdy sie cos z kuwety wyjmuje to jednak nie dla mnie

Nie ma jak praktyczna klapka Cat'it'a <zakochana>

- Luinloth
- Agilisowy Rezydent
I to wejście mi się wydaje takie ciasne... Wiem, że kot się zmieści, budki mają mniejsze wejścia, ale jednak budka to coś innego niż toaleta. My też nie lubimy klaustrofobicznych WC
A szkoda, bo ten dizajn z jajem jest naprawdę bardzo ciekawy. Może dopracują konstrukcję

A szkoda, bo ten dizajn z jajem jest naprawdę bardzo ciekawy. Może dopracują konstrukcję

- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Można by ewentualnie potraktować ją bardziej jako budka-legowisko dla kota, wyłożyć kocykiem.
Tylko nie każdy kot będzie lubił taką budkę, która ma jedno wejście i nie ma szans ucieczki w razie czego.
Ale koty, które lubują się w budkach mogą być zadowolone :-)
Tylko nie każdy kot będzie lubił taką budkę, która ma jedno wejście i nie ma szans ucieczki w razie czego.
Ale koty, które lubują się w budkach mogą być zadowolone :-)