Kuwety - problemy, pytania i wątpliwości

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mago
Super Admin
Kontakt:

Re: Kuwety - problemy, pytania i wątpliwości

Post autor: Mago »

A mi się nie podoba <lol> funkcjonalność tej kuwety mnie nie przekonuje. U mnie wszelkie miejscówki - skrytki z jednym otworem prowadzą do nieprzyjemnych sytuacji miedzy kotami. Miedzy innymi dlatego mam kuwety otwarte. Łatwość sprzątania z tej kuwety też wątpliwa, musi stać w takim miejscu, żeby naprawdę wygodnie mieć do niej dostęp, zdjąć górę, mieć gdzie tę górę odłożyć, wybrać co trzeba itd...
Cena nawet po rabacie mordercza (dla mnie), bo 64 euro to jakieś 282 PLN.

Za to nie wiem, czy to nie byłaby fajna porodówka, ale to już hodowcy musieliby zweryfikować :-) bo może na porodówkę to za małe jest... no nie wiem, nie znam się ;-)
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

Mnie kuweta nie przekonuje ze względu na cenę <shock> . Bądź co bądź to nadal "tylko" plastik ;-)) Przyznam, że jestem wygodna <lol> a dodatkowe zdejmowanie całej góry za każdym razem gdy chciałabym posprzątać, gdy obecnie podnoszę tylko klapkę całkowicie do mnie nie przemawia <lol>
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

Eeeee tam, Lenus, za kawalek KARTONU placilysmy ponad stowe, to plastik wart wiecej <lol> <lol> <lol>
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

To cios poniżej pasa <lol> ! Pozostańmy w takim razie przy wersji, że jestem wygodna. I tylko tyle <lol> Ja z kuwety Catit (tylko ja mam wersję tą największą) jestem bardzo zadowolona.
Awatar użytkownika
Kamila
Agilisowy Rezydent

Post autor: Kamila »

wygląda super, ale ja podobnie jak Sonia prędzej zrobiłabym z niej legowisko. Zamknięta kuweta nie jest dla mnie dobrym rozwiązaniem, bo ja Liluszce przy każdym dłuższym posiedzeniu asystuje <lol>(oczywiście jak jestem w domu) Muszę widzieć co tam wychodzi z drugiej strony <shock> <mrgreen>, ogarnąć dziewczynę co by nie wdepła w to co narobiła i dooopcię podetrzeć <lol> Liluszek już przyzwyczajona, że jak ona w kuwecie to ja zaraz koło niej <lol>
Awatar użytkownika
zvierzak
Kontakt:

Post autor: zvierzak »

My zakupiliśmy taką CURVER Kuweta Petlife - grafitowa, Kot bardzo zadowolony, przez pierwsze dwa tygodnie korzystał bez klapki teraz bez problemowo z klapką

Najtaniej było tu https://www.mall.pl/kuwety/curver-kuwet ... -grafitowa

Obrazek
Awatar użytkownika
maga
Hodowca
Hodowla: KRABRIKA*Pl
Kontakt:

Post autor: maga »

Tak kuweta ładna , ale to kuweta tylko dla kociaka. Potem będzie za mała.
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Mojej koleżanki kotka rasy Ragdoll przestała się mieścić do tego modelu po kilku miesiącach. Ta kuweta dla dorosłego Brytyjczyka w żadnym wypadku się nie sprawdzi.
Awatar użytkownika
zvierzak
Kontakt:

Post autor: zvierzak »

To się pomyśli o innej, ta na szybko kupowana była :D
Awatar użytkownika
agniecha
Agilisowy Rezydent

Post autor: agniecha »

Moje dziewczyny mają taką : http://allegro.pl/stefanplast-toaleta-j ... 66420.html i bardzo ją lubią , mają inną w normalnym rozmiarze ,ale sądząc po zawartości do sprzątania to jednak wolą " salony " . Ta kuweta jest naprawdę duża , klapki nigdy nie zakładałam , bo Cleo tak " perfumuje " swoim urobkiem dom, że jak sobie wyobraziłam co byłoby po zamknięciu klapki w środku to :mimbla: .
Zablokowany