Raya i Lola
- Lelka
- mocca6
Re: Raya - moja mała królewna
Ale ona śliczniutka <zakochana>
- Charlotte
Cudna dziewczynka :->
- Luinloth
- Agilisowy Rezydent
Słodziutka <zakochana>
- elsa
Kruszynka w welonach <zakochana> <serce> <zakochana>
Co do miziastości, to różnie z tym bywa...z wiekiem koty dojrzewają i zdarza się, że przepraszają się z kolankami ludzkimi i chętniej przychodzą na pieszczoty. Jeżeli Raya już się zadomowiła, ale w dalszym ciągu zachowuje dystans, to trzeba liczyć się z tym, że tak już może zostać. Niemniej kontakt i zabawa pozwalają nawiązać więź, więc trzeba nad tymi relacjami pracować, bo nic straconego. Zabawy wędką, laserkiem, czy inną ulubioną zabawką, po zabawie przysmaczek, a także łagodne przemawianie, czy pieszczoty, ale w tym momencie, kiedy uznasz, że Raya ma na to chęć. Jak zaczyna się denerwować, to odpuszczasz, musisz wyczuć ten moment, tak żeby głaski kojarzyła z czymś przyjemnym. Może to być na początku krótki kontakt połączony z pieszczotliwym tonem głosu, takie rzeczy powinny zadziałać, ale na pewno wymaga to czasu :-)
3mam za Was kciuki!
Co do miziastości, to różnie z tym bywa...z wiekiem koty dojrzewają i zdarza się, że przepraszają się z kolankami ludzkimi i chętniej przychodzą na pieszczoty. Jeżeli Raya już się zadomowiła, ale w dalszym ciągu zachowuje dystans, to trzeba liczyć się z tym, że tak już może zostać. Niemniej kontakt i zabawa pozwalają nawiązać więź, więc trzeba nad tymi relacjami pracować, bo nic straconego. Zabawy wędką, laserkiem, czy inną ulubioną zabawką, po zabawie przysmaczek, a także łagodne przemawianie, czy pieszczoty, ale w tym momencie, kiedy uznasz, że Raya ma na to chęć. Jak zaczyna się denerwować, to odpuszczasz, musisz wyczuć ten moment, tak żeby głaski kojarzyła z czymś przyjemnym. Może to być na początku krótki kontakt połączony z pieszczotliwym tonem głosu, takie rzeczy powinny zadziałać, ale na pewno wymaga to czasu :-)
3mam za Was kciuki!
- Lelka
Wczoraj pojechali na wakacje dzieci i pies, i jesteśmy z mężem i Rayą sami.
Raya wczoraj bardzo mało się bawiła, szukała naszego towarzystwa, ale tak na odległość.
W nocy przyszła na miziaki.
Rano chodziła za mną i trochę miauczała (co jej się prawie nie zdarza).
Chyba tęskni
Raya wczoraj bardzo mało się bawiła, szukała naszego towarzystwa, ale tak na odległość.
W nocy przyszła na miziaki.
Rano chodziła za mną i trochę miauczała (co jej się prawie nie zdarza).
Chyba tęskni
- Lelka
- fado123
- Agilisowy Rezydent
jaka ona jest słodka i cudna <zakochana> <serce>
- Neta
Pudełko ewidentnie przypadło do gustu królewnie <ok>
Cuudna jest <serce>
Cuudna jest <serce>
- Lelka
Dzięki Cioteczki za komplementy, dzisiaj królewna ma dzień leniuszka, więc Wasze słowa przyjęła lekkim przeciągnięciem się <gwiżdże>