Koty Kocimiętki

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
elsa

Re: Koty Kocimiętki

Post autor: elsa »

Teraz będzie już tylko lepiej! <serce>

Wspólne posiłki zbliżają, widać, że w przypadku kociaków ta zasada również ma zastosowanie! <ok> <serce> <ok>

Kciuki trzymam cały czas!
Awatar użytkownika
Fusiu
Agilisowy Rezydent

Post autor: Fusiu »

Bardzo fajne wiadomości. Niech się darzy <ok> <ok>

Śliczne te kiciusie bardzo <zakochana>
Awatar użytkownika
Audrey
Agilisowy Rezydent

Post autor: Audrey »

Pięknie. <tańczy>
Awatar użytkownika
Kasik
Agilisowy Rezydent

Post autor: Kasik »

Super, oby tak dalej i niech wszystkie siuśki lądują w kuwecie <ok> <ok> <ok>
Kotki śliczniutkie <serce> <serce> <serce>

P.S. Nie krępuj się, tak wstawiasz po jednym zdjęciu, my lubimy hurtowo <diabeł> <lol>
Awatar użytkownika
Kocimiętka
Kontakt:

Post autor: Kocimiętka »

Hurtowo, no dobra ;)
Kotek na kolankowy:
Obrazek

Śpię w drapaczku:

Obrazek

Integracja cd.

Obrazek

Wandzia jeszcze ze Świrusiem
Obrazek

Kontrola przy przyjęciu towaru (dostawa Power of Nature)
Obrazek

Wczoraj byłam z maluchami u weta, powinny dostać szczepienie pierwsze ale na razie nici z tego. Mała ma znów luźną kupę. Dostała antybiotyk, rozkurczowe i coś jeszcze. No i wcinają mokrą Granatapet lub Grau z gotowanym ryżem bo nie zgodziłam się na RC Gastro. Dziś jadę na kolejne zastrzyki. Za długo trwa to rozwolnienie. No i oczywiście po wecie wczorajszym zasikany: drapak, łóżko, kanapa w salonie wrrrr i podłoga. Zaczynam obstawiać u małej sikanie ze stresu.
Awatar użytkownika
Kasik
Agilisowy Rezydent

Post autor: Kasik »

Cudne są tygryski małe, slicznosci <serce> Integracja tez chyba idzie coraz lepiej <ok>

Może niech ktoś mądrzejszy mnie poprawi, ale ja odstawilabym mokre jedzenie i przeszła na gastro żeby jednak zaleczyc jelitka i brzuszek, zresztą RC gastro w wersji mokrej tez jest. Ja zawsze byłam zadowolona z tej karmy, niestety Kaya jest na niej do dzisiaj. Może nie jest to wymarzona karma dla kociaka, ale ja ją polecam przy problemach z brzuszkiem, tu juz nie patrzę na skład, a na działanie.

Czy badaliscie kupę u weta? Pytam bo wiem z czym walczyły koleżanki w DT mając maluchy na tymczasie. Czasem naprawdę potrzebne jest celowane leczenie i konieczność obejrzenia świeżego kału pod mikroskopem, wiem, że nie każdy wet to robi. Trzymam kciuki żeby wszystko się ładnie unormowało. Z tym sikaniem to może też nie do końca jednak problem stresu, może przy problemach z brzuszkiem są tez problemy z układem moczowym? Możesz napisac jakie leki dostaliscie i na jak długo? Być może antybiotyk, który dostaliscie na jelitka i na układ moczowy by pomógł? Dajesz kici probiotyk, przy antybiotyku warto :kotek:
Awatar użytkownika
Kocimiętka
Kontakt:

Post autor: Kocimiętka »

W poniedziałek wiozę kupala na badanie czy nie ma lamblii jeśli nadal będzie rzadki. Dostają probiotyk oba wetka dała mi Fatrogermine w saszetkach ale od poniedziałku dostaną Provite w paście. W zastrzyku dziś dostała Busopan i coś na Bech.... bo nie mogę odczytać. Wczoraj Senergal i Meloven do tego. Ona ma parcie przy biegunce i pewnie dlatego posikuje bo nie wie na co to parcie do końca. Jak był kupal ok to i nie lała tyle. Dziś siedzą znów w 1 pokoju. Jak dokończę sprzątanie to je wypuszczę.
Ja to mam chyba jakiegoś pecha do tych kotów przez ostatnie 2 lata :( Mąż mówi, że trafiam na wadliwe egzemplarze bo biorę znajduchy z Fundacji zamiast ze sprawdzonego źródła chyba coś w tym jest. Bo Świruś był adopcyjny teraz Fopki też i od początku jest z nimi problem. Jedynie Wandzia adoptowana jak na razie się trzyma już ponad 3 lata bez większych sensacji (nie licząc chlamydii, którą Śwrek przyniósł)

No ale to kolejne doświadczenia dla mnie. O chlamydiozie i kocim katarze wiem już chyba wszystko bo dopiero 2 wet się poznał na niej po mojej sugestii, że to chyba to...
O kocich sikach, kryształach, zapaleniach mam w głowie encyklopedię.
Wcześniejszy kot Stefcio alergia pokarmowa na kukurydzę (dzięki niemu zaczęłam się interesować składami karm)
Teraz szkolę się w kwestii biegunek...
Awatar użytkownika
Kamila
Agilisowy Rezydent

Post autor: Kamila »

tygrysek nakolankowy <zakochana> <zakochana> <zakochana> <zakochana> Uśmiech jak na budyniu i błogi wyraz pysia <serce> <serce>
<ok> <ok> <ok> <ok> <ok> za zdrówko <ok> <ok> <ok>
Awatar użytkownika
fado123
Agilisowy Rezydent

Post autor: fado123 »

super maluchy śliczne słodkie mordki <zakochana>
Awatar użytkownika
Luinloth
Agilisowy Rezydent

Post autor: Luinloth »