Bolek i Lolek i ich domek

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
fado123
Agilisowy Rezydent

Re: Bolek i Lolek i ich domek

Post autor: fado123 »

o rany :-o ja Ci niestety nie pomogę nie wiem sama co bym zrobiła , masakra współczuje ;-( ale ja chyba bym nie poddała ich eutanazji ,choć nie wiem czy by to nie było najlepsze wyjście eh tak źle i tak nie dobrze
Awatar użytkownika
Fusiu
Agilisowy Rezydent

Post autor: Fusiu »

Nawet najlepszy chirurg nie chce się podjąć, bo nie da rady. Kociaczki są już duże. Proszę pomóżcie mi. Jakie jest teraz wyjście aby nie skazać kociaki na śmierć?
Awatar użytkownika
fado123
Agilisowy Rezydent

Post autor: fado123 »

ja powiem to co ja sobie myślę , kociaki domy na pewno znajdą ,bo pamiętam jak sama szukałam kotka i miałam problem bo gdzie nie dzwoniłam to już ich nie było, ale druga sprawa jest taka że nie wiadomo w jakie ręce trafią a raczej pewne jest że nie zostaną poddane ani kastracji ani sterylizacji :(
kinus
Hodowca
Hodowla: Kabrirus*PL
Kontakt:

Post autor: kinus »

Fusiu pisze:Dziewczyny. Siedzę i płaczę.

Byłam z rudą u weta. Zabieg nie może mieć już miejsca. Pród będzie za 2-3 dni....

Co ja mam teraz zrobić? No co? Nie mogę przechowywać kociaków przez 2 miesiące w piwnicy. Miot podobno liczny. Do 5 dnia można poddać kocięta eutanazji, ale tego nie zrobię, chyba, że nie ich nigdy nie zobaczę po porodzie..

Potrzebuje waszej pomocy. Trzymam rudą w klatce i nie wiem co robić ;-( ;-( ;-( ;-(
dlaczego nie chcą zrobić aborcyjnej teraz?
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

Aj aj aj :((((
Fusiu, pojecia nie mam co doradzic :((((

Kociaki juz duze, kurcze, zabijac po urodzeniu to naprawde kiszka ;-(
Ale z drugiej strony, nie mozesz sie przeciez nimi przez 2 miesiace zajmowac, to oczywiste.

Jedno jest pewne : jakakolwiek by nie byla Twoja decyzja, bedzie NAJLEPSZA :kwiatek:

Ruda zaraz potem wysterylizuj, nigdy wiecej takich dylematow. <ok>
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Tak sobie LOGICZNIE (i "na zimno") mysle : dac je wetowi uspic w brzuchu mamy przed porodem sterylizujac ja (taki byl pierwotny plan) albo humanitarnie tuz PO, to chyba wlasciwie to samo, nie ? :hug:
Co Ci poradzil wet ? Moze na raz zrobic cesarke, sterylizacje i uspic kotki ?
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

Tutaj naprawdę trzeba bardzo na zimno i bardzo zdrowo rozsądkowo tak myślę ,a co wet powiedział ?
Awatar użytkownika
Mago
Super Admin
Kontakt:

Post autor: Mago »

yamaha pisze:Tak sobie LOGICZNIE (i "na zimno") mysle : dac je wetowi uspic w brzuchu mamy przed porodem sterylizujac ja (taki byl pierwotny plan) albo humanitarnie tuz PO, to chyba wlasciwie to samo, nie ? :hug:
Co Ci poradzil wet ? Moze na raz zrobic cesarke, sterylizacje i uspic kotki ?
Sądzę, że jest różnica dla samej kotki, która musi znieść najpierw trudy porodu, a sam poród też uruchomi instynkty macierzyńskie, więc chyba na chłodną logikę najlepiej jest zrobić cesarkę z kastracją już teraz.
Asiu, jakkolwiek by nie było, przytulam mocno.
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

O naturalnym porodzie zupelnie nie myslalam, Magus (pisalam raczej o fakcie uspienia malych kotkow).
Dlatego pytam, czy wet moze za jednym razem wszystko zrobic, lacznie z czesarka.
Awatar użytkownika
agniecha
Agilisowy Rezydent

Post autor: agniecha »

Asiu :hug: Yamaha ma rację , jaką decyzję nie podejmiesz będzie najlepsza :hug: Jeśli wet się zgodzi oddałabym Rudą teraz niech robi sterylkę i tyle , a Ty odbierz kotkę po zabiegu i nie myśl o tym co było . Ja wiem , że dobrze mi się mówi i taka decyzja jest potwornie trudna do podjęcia , ale jeśli mają umierać z zimna gdzieś w krzakach to może tak lepiej ? Chyba ,że dasz radę gdzieś postawić np. taką budę http://allegro.pl/buda-ocieplana-klatka ... 98128.html , a ona odchowa tam małe . Mogę dołożyć 100 zł do jej zakupu . Przykro mi ,że musisz podejmować takie decyzje :hug:
Zablokowany