Bolek i Lolek i ich domek
- sandra
- Agilisowy Rezydent
Re: Bolek i Lolek i ich domek
Agnieszko, wydaje mi sie, ze nawet jesli kotka da radę dzieki takiej ocieplanej budzie odchować małe, to one za jakis czas dołącza do Asi stołówki, znów na Asi głowie bedzie kastracja, poza tym naprawdę za duzo przydomowych kotow moze miec za jakis czas jesli co chwile beda dołączać kolejne...
Jesli wet sie zgodzi, to wg mnie najlepsza byłaby cesarka ze sterylizacja i od razu eutanazja małych
Jesli wet sie zgodzi, to wg mnie najlepsza byłaby cesarka ze sterylizacja i od razu eutanazja małych
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
Jedynym wyjściem byłoby odchowanie kociąt, ale to nie wchodzi w rachubę, bo nie ma Pani jak. Każde inne wyjście, to tak czy inaczej śmierć dla kociąt.Fusiu pisze:Nawet najlepszy chirurg nie chce się podjąć, bo nie da rady. Kociaczki są już duże. Proszę pomóżcie mi. Jakie jest teraz wyjście aby nie skazać kociaki na śmierć?
Ja nie rozumiem tych lekarzy, czyli są gotowi uśpić kocięta do 5. dnia? A teraz nie są gotowi? Jaką widzą różnicę poza tym, że kociaki nigdy nie wezmą pierwszego oddechu, u kotki nie wybuchnie jeszcze instynkt macierzyński z pełną siłą, nikt nie będzie cierpiał, jeśli zrobią to teraz? Przecież to po prostu cesarskie cięcie, dopóki nie ma przygotowań do porodu, kotka będzie cierpiała najmniej, najmniej odczuje stratę. Eutanazja narodzonych kociąt to już dla mnie jakiś koszmar, dlaczego nie dokonać jej teraz, kiedy wszyscy ucierpią najmniej? Ta kotka i tak nie może rodzić naturalnie, bo historia będzie się powtarzać, bo może zima będzie ciepła. Jeśli teraz kotka urodzi naturalnie, a lekarze poddadzą kocięta eutanazji, kotka dostanie rui za 10 dni, i zaciąży natychmiast, bo jeszcze ciągle jest ciepło.
Szkoda, że jest Pani tak daleko od Wrocławia...
Pozostaje więc taki przedwczesny poród przez cc z eutanazją, bez pierwszego oddechu, bez świadomości kotki, że są jakieś kocięta. Wybór jest tylko albo to, albo odchów z pomocą człowieka, innej drogi nie ma. Pozostawienie spraw samym sobie to wiadomy scenariusz, co więcej, kotka nie urodzi gdziekolwiek. Przyjdzie do znanego, bezpiecznego miejsca, czyli do Pani.
Wydaje mi się, że takie cc połączone z eutanazją wcześniaków to rozwiązanie najbardziej miłosierne dla wszystkich. Tak naprawdę, wystarczy uśpić kotkę do zabiegu i zaczekać, kocięta zasną spokojnie jeszcze w brzuchu, zanim wyciągnie je weterynarz - wiem to, bo niedoświadczony lekarz tak właśnie uśpił rodzeństwo Fado. To cud, że jego udało się dobudzić.
- yamaha
- Genius Loci
A moze to jest kwestia.... PIENIEDZY ?
Domyslam sie tylko (bo ja sie nie znam) ze cesarka+sterylka+uspienie kociakow (wnioskuje z wpisu Dorszki ze "technicznie" da sie to zrobic) to juz zupelnie inna bajka niz 150 zl za sama sterylke.
Fusiu, co wet na to ?
Domyslam sie tylko (bo ja sie nie znam) ze cesarka+sterylka+uspienie kociakow (wnioskuje z wpisu Dorszki ze "technicznie" da sie to zrobic) to juz zupelnie inna bajka niz 150 zl za sama sterylke.
Fusiu, co wet na to ?
- agniecha
- Agilisowy Rezydent
Zaproponowałam tą budę tylko po to żeby Asia miała jakikolwiek wybór w podjęciu tej koszmarnej decyzji . Dla mnie wybór jest niestety jeden i to jest cesarka teraz z jednoczesnym uśpieniem maluchów w jej trakcie i sterylizacją , ale to Ty Asiu musisz ją tam zawieźć . Przykro mi ,że jesteś tak daleko
Przelew zaraz pójdzie .
- atomeria
- Agilisowy Rezydent
To o czym pisze Dorszka to z pewnością najlepsza decyzja, ale i baaaaarszo trudna
Szczególnie dla Asi. Że też to akurat ona musi się z tym mierzyć 
-
kinus
- Hodowca
- Hodowla: Kabrirus*PL
- Kontakt:
Sterylka aborcyjna jest zawsze droższa. Jakby co, mogę popytać na miau, na pewno znajdzie się chirurg, który się podejmie.
- Fusiu
- Agilisowy Rezydent
Byłam u drugiego weta. Odmowa... zbyt wysoka ciąża..
Wet dał mi dwa rozwiązania. Albo ją przechować przez kilka miesięcy u siebie, albo eutanazja maluchów do 5 dnia po porodzie. Twierdzi, że wyciąganie tak dużych kotków to już niebezpieczeństwo dla matki i wszystko będzie się babrać. Rozpłakałam się i wyszłam bez gadania.
Później wróciłam z pytaniem kiedy przyjść na zastrzyk, aby nie dopuścić do kolejnej ciąży. Powiedział mi, że gdy kociaki zaczną jeść same, bo zastrzyk wstrzyma mleko.
Zobaczcie brzuch Rudej. Jedno jest pewne. Nie dam rady ich zabić w żaden sposób, bo nie poradzę sobie z tym psychicznie. Zebrałam 3 sąsiadki i idę z Rudą w kontenerze do jej właścicielki!!!!!!!
Wet dał mi dwa rozwiązania. Albo ją przechować przez kilka miesięcy u siebie, albo eutanazja maluchów do 5 dnia po porodzie. Twierdzi, że wyciąganie tak dużych kotków to już niebezpieczeństwo dla matki i wszystko będzie się babrać. Rozpłakałam się i wyszłam bez gadania.
Później wróciłam z pytaniem kiedy przyjść na zastrzyk, aby nie dopuścić do kolejnej ciąży. Powiedział mi, że gdy kociaki zaczną jeść same, bo zastrzyk wstrzyma mleko.
Zobaczcie brzuch Rudej. Jedno jest pewne. Nie dam rady ich zabić w żaden sposób, bo nie poradzę sobie z tym psychicznie. Zebrałam 3 sąsiadki i idę z Rudą w kontenerze do jej właścicielki!!!!!!!
- yamaha
- Genius Loci
Zrob, jak Ci serducho podpowiada.
I wlasnie tak bedzie DOBRZE, wiesz ?
- agniecha
- Agilisowy Rezydent
Ona właściwie składa się z samego brzucha
Nie rozumiem , jak to wyciąganie takich dużych kociąt to ryzyko dla matki , a przy cesarkach to co się niby wyciąga ? Asiu jakkolwiek nie zdecydujesz i w jakikolwiek sposób się zachowasz w stosunku do właścicielki kotki to będzie dobrze ( jak ją udusisz powiem , że zaatakowała Cię pierwsza <mrgreen> ) Jesteś bardzo dzielna
Dałaś radę z Farcikiem dasz i teraz 
- atomeria
- Agilisowy Rezydent
Fusiaczku 
Ale też tak czuję, że to konował a nie lekarz.
Ale też tak czuję, że to konował a nie lekarz.