Przystojniak Pajton z bratem Nandusiem

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
Awatar użytkownika
fado123
Agilisowy Rezydent

Re: Przystojniak Pajton z bratem Nandusiem

Post autor: fado123 »

jaki cudowny okrąglutki miś <zakochana> <zakochana> <zakochana> <zakochana>
Awatar użytkownika
sandra
Agilisowy Rezydent

Post autor: sandra »

O mamo jaką Pajtonik ma śliczna okrągła główkę <zakochana>
Trzymam kciuki za zdrówko misia :kotek:
Wszelkie żele maja koszmarna konsystencje jesli przychodzi do wciągania tego do strzykawki :-///// miałam taka lizyne w żelu niedawno, codziennie 10 minut męczenia z wciąganiem do strzykawki, ale za to potem 5 sekund i podane. Mam nadzieje, ze znajdziesz tez jakaś dobra metodę na podawanie tego leku Pajtonowi :kotek:
Awatar użytkownika
Fusiu
Agilisowy Rezydent

Post autor: Fusiu »

Och matulu kochana...co to za widok jest! Księżyc w pełni <zakochana> <zakochana> <zakochana> <zakochana>

Niesamowity jest, bezbłędny <serce> <serce> <serce> <serce>

Danusia dobrze mówi, nic tylko schrupać na śniadanie :kotek: <serce> <serce> <serce> <serce> <serce> <serce> <serce> <serce> <serce> <serce> <serce> <serce>

Za łaputki <ok> :hug: :hug:
Awatar użytkownika
Kamila
Agilisowy Rezydent

Post autor: Kamila »

Jaki puciek <zakochana> <zakochana> <zakochana> Dla mnie z kolei podawanie żelowych konsystencji strzykawką jest dużo łatwiejsze niż tabletki, ja nie zasysam żelu tylko wpuszczam do strzykawki 2ml i tłoczkiem przesuwam w dół aż. Robię tak i z lizyną w pompce i z bezopetem w tubce.
<ok> <ok> <ok> <ok> <ok> <ok> za zdrowko Pajtusia
Awatar użytkownika
Neta

Post autor: Neta »

Jak ja uwielbiam te wielokrotne... podbródki u brysiowych misiów <roll> <zakochana>
Cudowny Pajtonik <serce> <serce> <serce>

Kciukamy za sprawne podawanie niedobrych lekarstw i szybką poprawę <ok> <ok> <ok>
Awatar użytkownika
Kamila
Agilisowy Rezydent

Post autor: Kamila »

jak tam łaputki naszego Pajtusia?
Awatar użytkownika
BabaJaga
Agilisowy Rezydent

Post autor: BabaJaga »

joakar pisze:
Natashas pisze: Leczenie nie jest lekkie, bo aplikacja Arthroflexu jest koszmarna. Już wolałabym podawać mu coś w formie tabletki <diabeł> Pajton nauczył się tak mocno zaciskać szczęki, że czasem umęczę się zanim mu to podam.. Sam aplikator jest fatalny, myślę, że strzykawką podawanie byłoby wygodniejsze jednak ciężko w tym przypadku dostać się do tego żelu. Żeby jeszcze mu to smakowało.. a tak to przytrzymuję mu pyszczek w górze, trochę pomasuję i wydaje mi się, że połknął, a on po oddaleniu się ode mnie macha głową na wszystkie strony i obryzguje żelem całą okolicę :mimbla:
Ja mam inną metodę. Kupiłam strzykawki 2 ml i wyciskam żel na łyżeczkę a potem wciągam do strzykawki. Nie ma co ukrywać trochę się go przy tym marnuje, ale można podać bez problemu.
Ja robię identycznie, jak joakar. Też polecam ten sposób. :ok: Jak masa jest zbyt gęsta, aby ją szybko wycisnąć ze strzykawki do pyszczka, to próbuje dodać ciutkę wody i wymieszać przed wciągnięciem do strzykwy.
Awatar użytkownika
Natashas

Post autor: Natashas »

Ja strzykawką podawałam beto pet, wciągane z tubki i to było bardzo wygodne, a w przypadku Arthrofexu odcieliśmy denko i wtedy do strzykawki łatwiej było pobrać i się udało skończyć w taki sposób opakowanie. Teraz przechodzimy na tabletki Dolfos Arthro HA - psy, tylko muszę jeszcze Pani Dorotę podpytać o dawkowanie, bo 20 kg 1 tab dziennie na psa to może na kota pół na dzień, albo jedną na dwa dni hmm.. to się jeszcze muszę upewnić. Właśnie mamy w miseczkach Fees Favorite i obserwujemy kuwetę po cichu zaciskając kciuki za zdrowe qupale <ok> A z łapeczkami to jeszcze nie zapeszam, poprawa jest, ale widzę chwilami coś tam się ugina :-|

Byłam w odwiedzinach u rodziców i chętnie Wam :roza: pokażę jak rośnie Merlot ;-))
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

Łapki oceniamy na twardej powierzchni, równej, na podłodze, nie na powierzchniach miękkich, na których wszystko ma prawo się uginać. To tak tylko przypominam, bo wiem, jak wyczulony się człowiek robi. :)
Awatar użytkownika
Natashas

Post autor: Natashas »

Kotek Merlotek <zakochana>

obrazek

obrazek

obrazek

obrazek

Czy oby na pewno ta siatka jest szczelna i wytrzymała?

obrazek

obrazek

obrazekobrazek

Gdy miś stoi czy siedzi to tak nawet szczypiorek z niego ;-))

obrazek

obrazek

Na leżąco to kształty trochę okrąglejsze <serce>

obrazek

obrazek

Tak spędził chłopak wakacje <mrgreen>
Zablokowany