Kaspian Krabrika :)

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Re: Kaspian Krabrika :)

Post autor: yamaha »

Fusiu pisze:Magnus wyskakuje w moje ramiona do miziania DOKŁADNIE w ten sam sposób, no wypisz wymaluj
Taaaaa <rotfl> <rotfl> <rotfl>
Z ta drobna roznica, ze u Ciebie potem dzwoni budzik <gwiżdże>
Awatar użytkownika
alakin

Post autor: alakin »

PyzowePany pisze:Alakin to skąd się dowiedziałaś, że kotek jest chory?
Okropna historia <kciukwdół> :-/////
Wystawiony jako z alergią, potem hodowca powiedział mi że ma kilka torbieli. Zapytałam czy ma jakies objawy ze zrobione miła badania. Usłyszałam ze Nie...a badania zrobione były z powodu dużej masy kota.
Ok! Kot ma dwa torbiele na nerkach , bez objawów , raz w roku badania krwi , specjalna karma i tyle. Na brak pieniędzy jakoś w rodzinie nie narzekamy. Myśle damy radę, kupimy karmę, automaty bedzie dobrze.
Jednak i tak chcialam go leczyć ....dwie wizyty u dwóch rożnych weterynarzy. Oczywiście wprost odradzali adopcje kota....na co ja oburzona ze i tak go wezmę .
Pojawił sie temat skąd sa te torbiele...wystarczyło wpisać Wielotorbielowatość nerek ...podpowiedzi dobrych ludzi którzy otworzyli mi oczy ...którym dziękuje za każda rozmowę i słowa wsparcia .....no i tak ....
Wszystko zaczęło układać sie w całość ... Potem tylko padały krótkie pytania do hodowcy . Myśle ze zdziwiona moja wiedzą na ten temat odpowiadała krótko ...
Kot ma PKD , jest jak twiedzi heterozygotą ....o czym tez nie wspomniała....ze miał mioty wspominać nie musze :((((

Szczerze mówiąc to balam sie ze przyjmiecie to ze nie mam serca ....ale ja nie moge ...
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

Alakin ja już po przejściach z hodowcą Kolorusia i po tym co się na słuchałam od Uczciwych Hodowców co niektórzy hodowcy potrafią już się niczemu nie zdziwie ale wydawałoby się ,że jak Hodowla zdobyła już jakąś nazwijmy markę powinna o nią dbać ,a nie na odwrót bo na temat innych hodowli łatwo jest się wypowiadać i niszczyć komuś niesprawiedliwie opinie ,a samemu to niby co nie obowiązują te same normy i kryteria po prostu mega wstyd :-///// I teraz ile tych chorych kociąt pojawi się u ludzi <shock> ,a pieniążki skasowane :ok: :nie: :nie:
Awatar użytkownika
Fusiu
Agilisowy Rezydent

Post autor: Fusiu »

yamaha pisze:
Fusiu pisze:Magnus wyskakuje w moje ramiona do miziania DOKŁADNIE w ten sam sposób, no wypisz wymaluj
Taaaaa <rotfl> <rotfl> <rotfl>
Z ta drobna roznica, ze u Ciebie potem dzwoni budzik <gwiżdże>

<lol> Yam, daj człowiekowi pomarzyć :axe:

Teraz doczytałam,że chodzi o Napoleonka. Tego Napoleonka? eee...zgubiłam się :mimbla:
Awatar użytkownika
sandra
Agilisowy Rezydent

Post autor: sandra »

Asiu o chodzi o tego BRI ny 21 33 <oops>
Marta pisała z piec stron temu ze to gasnąca gwiazda hodowli
Ale ogólnie to wszystko napisała tak pokrętnie, ze gdybym wczesniej nie wiedziała, to tez bym nie ogarnęła o kim mowa :mimbla:
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

<strach> Ja az wyslalam MP, bo wierzyc mi sie nie chce, ze to ten Napoleonek (i ta hodowla) o ktorych ja mysle. <strach>
Awatar użytkownika
joakar

Post autor: joakar »

Wierzyć się nie chce. Pamiętam jak niedawno Dziewczyny w wątku Fiorelli się kłóciły z którą N. zamieszka po kastracji. <shock>
Okropna sytuacja, bardzo współczuję. :kiss:
Awatar użytkownika
alakin

Sandra dzięki :kiss:

No tak ! Ja miałam być tą szczęściarą ;-(
I TAK o tego Napoleonka chodzi !
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

<strach> <strach>
Sie porobilo...... :hidden:
Awatar użytkownika
alakin

yamaha pisze:<strach> Ja az wyslalam MP, bo wierzyc mi sie nie chce, ze to ten Napoleonek (i ta hodowla) o ktorych ja mysle. <strach>
Yamciu a ja myslalam ze z Ciebie to cwany lisek jest ;-))
Zablokowany