Jak podać tabletkę kotu
- Truskawka
- Agilisowy Rezydent
Re: Jak podać tabletkę kotu
Ja podaję tabletki, tak jak nauczyła mnie Dorszka, otwieram paszczę, kładę dalej na języczek, zamykam paszczę a miśki łykają. <mrgreen>
- Joanna P.
Ja podobnie, po zamknięciu pyszczka smyram pod bródką, żeby wywołać przełykanie :-)
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Ja bym nie dzieliła tabletki na kilka części. Po co kota stresować i podawać mu na raty. Raz w całości i po krzyku jest najlepiej.
- Miss_Monroe
- Moderator
Nie ma co dzielić tabletek. Najlepiej podać jedną od razu.
- Sylwia2908
- Hodowca
- Hodowla: Vabank*PL
- Kontakt:
U nas tabletka do pyszczka nie przechodzi... niestety
nasza metoda dla jednego kota to rozgnieciona tabletka w miseczce, do której dodaję odrobinę (łyżeczkę lub dwie) mokrej karmy np. tuńczyka z kilkoma kroplami sosiku, mieszam z proszkiem z tabletki koty wiedzą, że to jakiś podstęp, ale jak można nie zjeść tak pięknie pachnącego tuńczyka. .. daję bardzo małą ilość tuńczyka, żeby mieć pewność, że kot zje całą tabletkę
nasza metoda dla jednego kota to rozgnieciona tabletka w miseczce, do której dodaję odrobinę (łyżeczkę lub dwie) mokrej karmy np. tuńczyka z kilkoma kroplami sosiku, mieszam z proszkiem z tabletki koty wiedzą, że to jakiś podstęp, ale jak można nie zjeść tak pięknie pachnącego tuńczyka. .. daję bardzo małą ilość tuńczyka, żeby mieć pewność, że kot zje całą tabletkę
- Yolla
- Agilisowy Rezydent
Dużym ułatwieniem w podawaniu żelatynowych kapsułek (ja podaję np. Omega3 Neturell) jest wcześniejsze zwilżenie kapsułki wodą. Nie przykleja się do śluzówek i ma super poślizg <mrgreen>
Sama odkryłam niedawno, może jeszcze ktoś na to nie wpadł <roll>
- Beate
- Agilisowy Rezydent
Też tak robię <mrgreen>Yolla pisze:Dużym ułatwieniem w podawaniu żelatynowych kapsułek (ja podaję np. Omega3 Neturell) jest wcześniejsze zwilżenie kapsułki wodą. Nie przykleja się do śluzówek i ma super poślizg <mrgreen>
- Kamila
- Agilisowy Rezydent
ja tą Omegę wyciskałam do pysia. Przebijałam igłą i podawałam zawartość. Żelatynową otoczkę wyrzucałam.
- Yolla
- Agilisowy Rezydent
Ale wtedy są straty bo nie da się wycisnąć wszystkiego.Kamila pisze:ja tą Omegę wyciskałam do pysia. Przebijałam igłą i podawałam zawartość. Żelatynową otoczkę wyrzucałam.