Odkurzacze, szczotki do odkurzaczy na sierść kocią
- jasminka
- Agilisowy Rezydent
Re: Odkurzacze, szczotki do odkurzaczy na sierść kocią
Z tego wynika że te odkurzacze nadają się do ''przelecenia mieszkania'' a nie do dokładnego odkurzania Aguś chyba czas na normalny odkurzacz
- yamaha
- Genius Loci
Tak, Jasminko !
Moim zdaniem to super urzadzenie, ale nie jako "pierwszy" odkurzacz w domu.
Ja odkurzylam raptem salon i jadalnie.....
Cos sie rozsypie, nawnosi = super sprawa.
Na calodomowe sprzatanie sie jednak nie nadaje.
Moim zdaniem to super urzadzenie, ale nie jako "pierwszy" odkurzacz w domu.
Ja odkurzylam raptem salon i jadalnie.....
Cos sie rozsypie, nawnosi = super sprawa.
Na calodomowe sprzatanie sie jednak nie nadaje.
- AgnieszkaP
- Agilisowy Rezydent
yamaha pisze:Wrocilam wczesniej do domu, bo popoludnie mialam "wyjazdowe" w pracy.
Poodkurzalam sobie wlasnie
Agus, rowniutkie 10 minut odkurzania bateria wytrzymala (ja nie mam mozliwosci nastawienia sily ssania, odkurzacz jest albo wlaczony albo wylaczony).
No i moj ma juz ladnych pare lat....
(teraz podpatrze ile czasu sie laduje )
Kurczę, biorąc pod uwagę, że Twój sprzęt ma kilka lat, to 10 minut uważam za rewelacyjny wynik. Ja miałam identyczny jak Twój (pomarańczowy), kupiony nieco wcześniej, i ze dwa lata temu padł całkowicie.
Dzięki Yamaszko i sorki, że przeze mnie miałaś dłuższe odkurzanie <lol>
Gdyby ktoś jeszcze zechciał poodkurzać tym zb13er, byłabym wdzięczna :-)
- gustaw
No to trafił się Tobie ... 'smartfon'.AgnieszkaP pisze:(...)
Gustaw, jaka wymiana, jakie przerobienie <strach> ja ten odkurzacz z miesiąc temu kupiłam
http://sprzedaz.konsumencka.edu.pl/niezgodny.html - patrz punkt wady fizyczne.
- anex
Ja, jako nie najświeższy użytkownik forum, ale jednak nadal "nówka sztuka" ( <mrgreen> ) polecam odkurzacze Miele. Sama mam stary model, który mimo kilku ładnych lat na koncie ciągnie jak...ghm...smok, mówiąc eufemistycznie (2200W). Komfort sprzątania super (zwinna bestia!), części są bardzo wytrzymałe, więc to generalnie zakup na lata.
Te nowsze modele są wyposażone m.in. w filtry HEPA, elektroszczotki itd. Tylko, że Miele są workowe, a tu już co kto lubi. I nie są najtańsze, niestety.
p.s. a takim Dysonkiem to bym też nie pogardziła <gwiżdże>
Te nowsze modele są wyposażone m.in. w filtry HEPA, elektroszczotki itd. Tylko, że Miele są workowe, a tu już co kto lubi. I nie są najtańsze, niestety.
p.s. a takim Dysonkiem to bym też nie pogardziła <gwiżdże>
- Yolla
- Agilisowy Rezydent
W końcu po dłuuuuugich przemyśleniach zdecydowałam się na zakup nowego odkurzacza.
W domu na stanie:
- ponad 20-letni Zelmer- miałam wrażenie, że nie radzi sobie z sierścią na dywanach i kanapach no i to ciągłe wyciąganie z szafy i składanie
- ok. 2-3 - letni akumulatorowy Bosh BBHMove6, który chyba z niczym sobie nie radzi i poległ na kociej sierści
Padło na Dayson'a V6 AnimalPro i po 3 dniach bardzo intensywnego testowania jestem na TAK <!>
Wyciąga nie wiadomo skąd kłęby kłaków, fajnie sprawdza się mała elektroszczotka do tapicerki, kocich kocyków, drapaka itp. Chyba z tego jestem njabardziej zadowolona :-), chociaż jest trochę ciężka i w zakamarkach średnio się nią manewruje. Duża elektroszczotka w obsłudze przyjazna. Dwóch pozostałych końcówek jeszcze nie testowałam.
Wadą (poza ceną ) jest fakt, że wylot powietrza jest na wysokości twarzy więc dmucha "prosto w nos" . Ale można to potraktować jako dodatkową przydatną funkcję "chłodzenia" podczas ciężkiej pracy <lol>
W końcu w każdej chwili mogę łatwo sięgnąć po odkurzacz i szybko posprzątać <mrgreen>
W domu na stanie:
- ponad 20-letni Zelmer- miałam wrażenie, że nie radzi sobie z sierścią na dywanach i kanapach no i to ciągłe wyciąganie z szafy i składanie
- ok. 2-3 - letni akumulatorowy Bosh BBHMove6, który chyba z niczym sobie nie radzi i poległ na kociej sierści
Padło na Dayson'a V6 AnimalPro i po 3 dniach bardzo intensywnego testowania jestem na TAK <!>
Wyciąga nie wiadomo skąd kłęby kłaków, fajnie sprawdza się mała elektroszczotka do tapicerki, kocich kocyków, drapaka itp. Chyba z tego jestem njabardziej zadowolona :-), chociaż jest trochę ciężka i w zakamarkach średnio się nią manewruje. Duża elektroszczotka w obsłudze przyjazna. Dwóch pozostałych końcówek jeszcze nie testowałam.
Wadą (poza ceną ) jest fakt, że wylot powietrza jest na wysokości twarzy więc dmucha "prosto w nos" . Ale można to potraktować jako dodatkową przydatną funkcję "chłodzenia" podczas ciężkiej pracy <lol>
W końcu w każdej chwili mogę łatwo sięgnąć po odkurzacz i szybko posprzątać <mrgreen>
- yamaha
- Genius Loci
Ja tez sobie kiedys go sprawie, do takiego odkurzenia "na szybko przy kuwecie" ale najpierw moj Ergorapido musi wyzionac ducha
- sandra
- Agilisowy Rezydent
Przeczytałam cala zeszłoroczna dyskusje o odkurzaczach i mam pytanko - czy ktos, kto był zadowolony z elektrolux energorapido, zmienił ostatnio zdanie i juz go nie poleca? <mrgreen> Szukam bezprzewodowego odkurzacza własnie, bo juz mnie cholera bierze od tych kłaków ! Dywanów nie mam, to chyba super gadżety typu dyson animal pro mi niepotrzebne, mam nadzieje ze energorapido da radę <lol>
- Danusia
- Agilisowy Rezydent
Dołączam do Sandry :-) w weekend byłam w kilku sklepach też szukam coś do " pododkurzania" bo mnie sunia sznaucerka wykończy 42 kg gubiące czarne kłaki i 2 kremaki i sfiksować można z kudłami.
Yam czy to jest ciężkie ? Bo ja teoretycznie do 2 kg mogę taskać <mrgreen>
To co oglądałam to dla wyrwidębów <lol>
Yam czy to jest ciężkie ? Bo ja teoretycznie do 2 kg mogę taskać <mrgreen>
To co oglądałam to dla wyrwidębów <lol>
- yamaha
- Genius Loci
Danusiu, nie wiem, ja tego nie NOSZE <lol> tylko tym odkurzam (wiec jezdze po podlodze <lol> )
Bardziej serio : nie jest ciezki, moze 2kg to wazy, ale duzo wiecej raczej nie
A tak powazniej : osobiscie odkurzacza "w calosci" uzywam naprawde coraz rzadziej.... fakt, ze ciagniecie kabla mojego "normalnego" odkurzacza zajmuje wiecej czasu, ale jednak LEPIEJ (dokladniej i szybciej przy duzej powierzchni) sie nim odkurza.
Natomiast nadal bardzo czesto korzystam z tej "malej" czesci Ergorapido, do odkurzenia paru smiotkow czy paproszkow, to jest to
Bardziej serio : nie jest ciezki, moze 2kg to wazy, ale duzo wiecej raczej nie
A tak powazniej : osobiscie odkurzacza "w calosci" uzywam naprawde coraz rzadziej.... fakt, ze ciagniecie kabla mojego "normalnego" odkurzacza zajmuje wiecej czasu, ale jednak LEPIEJ (dokladniej i szybciej przy duzej powierzchni) sie nim odkurza.
Natomiast nadal bardzo czesto korzystam z tej "malej" czesci Ergorapido, do odkurzenia paru smiotkow czy paproszkow, to jest to