Kuwety - problemy, pytania i wątpliwości
- Ula
- Agilisowy Rezydent
Re: Kuwety - problemy, pytania i wątpliwości
no trzeba...... <diabeł> do takiej kuwety! 10l wystarczy ....do mniejszej , ale Jaskier będzie zachwycony tą którą kupiłeś, tylko żwirku musisz dokupić 

- Jaskier
- Agilisowy Rezydent
Całą żwirownię muszę kupić a nie żwirekUla pisze:no trzeba...... <diabeł> do takiej kuwety! 10l wystarczy ....do mniejszej , ale Jaskier będzie zachwycony tą którą kupiłeś, tylko żwirku musisz dokupić

10 litrów to chyba taki jednorazowy zasyp tego mojego kolosa?
- Kasik
- Agilisowy Rezydent
Kuweta fajna, z pewnością młody będzie zadowolony, chociaż na początku może się w niej zgubić
Jaki żwirek kupiłeś?

Jaki żwirek kupiłeś?
- Jaskier
- Agilisowy Rezydent
Lawendowego Benka bo taki ma teraz
- nmin
- Agilisowy Rezydent
Nie wiem, jaki masz żwirek, ale jeśli CBE+, to dziesięcioma litrami ledwo dno zakryjesz. Mam dwa Catity Jumbo o podstawie chyba 57x50, czyli o 10 cm krótsze, i na dwie spokojnie trzeba 30l. Kiedyś z worka 40l pozostałe około 10l przeznaczałam na dosypkę pomiędzy sprzątaniami. Ostatnio się nie pierdzielimy i sypiemy od razu cały wór 40l na dwie, bo kotki lubią sobie pogrzebać, to niech mają, a co. Jest tego żwirku dużo i głęboko, ale nie mogę powiedzieć, żeby było go za dużo. Przy mniejszej ilości Arya szybko zaczynała dokopywać się do dna.
Podsumowując - jeśli przykładowo CBE+, to moim zdaniem 10l to za mało na tego giganta.
EDIT: O, dopisałeś w międzyczasie, że Benek. To może i mniej trzeba, nie znam się, używam drewnianego
Podsumowując - jeśli przykładowo CBE+, to moim zdaniem 10l to za mało na tego giganta.
EDIT: O, dopisałeś w międzyczasie, że Benek. To może i mniej trzeba, nie znam się, używam drewnianego

- sandra
- Agilisowy Rezydent
Ja do catit jumbo sypie 15 kg zwiru na raz (Tigerino Canada albo extreme Classic)
- yamaha
- Genius Loci
Wracamy do dyskusji "co ile czasu wymieniac zwirek"...
Ja od razu mowie, ze absolutnie nie wymieniam co tydzien
Nie licze, ale mysle, ze blizej mi do miesiaca niz do tygodnia.
(przy czym musze dodac, ze u mnie kot robi czesc potrzeb w ogrodku.....)
Ja od razu mowie, ze absolutnie nie wymieniam co tydzien

Nie licze, ale mysle, ze blizej mi do miesiaca niz do tygodnia.

(przy czym musze dodac, ze u mnie kot robi czesc potrzeb w ogrodku.....)
- Luinloth
- Agilisowy Rezydent
Ja myślę, że dużo zależy od żwirku.
My używamy GGM i mamy podobnie, jak u Ciebie - nie trzeba wymieniać całości często. Zbryla się ładnie, nie rozpada i nie przykleja.
Kiedyś awaryjnie kupiliśmy któregoś Benka i strasznie się rozciapywał w porównaniu. Wymieniłam po tygodniu, bo się nie dało inaczej.
My używamy GGM i mamy podobnie, jak u Ciebie - nie trzeba wymieniać całości często. Zbryla się ładnie, nie rozpada i nie przykleja.
Kiedyś awaryjnie kupiliśmy któregoś Benka i strasznie się rozciapywał w porównaniu. Wymieniłam po tygodniu, bo się nie dało inaczej.
- yamaha
- Genius Loci
Idem.Luinloth pisze: My używamy GGM
- Jaskier
- Agilisowy Rezydent
Kg czy litrów?sandra pisze:Ja do catit jumbo sypie 15 kg zwiru na raz (Tigerino Canada albo extreme Classic)
Raczej do tematu "ile cm grubości ma warstwa żwirku"yamaha pisze:Wracamy do dyskusji "co ile czasu wymieniac zwirek"...

Czyli azymut mam wyznaczony - najpierw zużyjemy 20 litrów Benka bo takiego używa w swoim domku a później spróbujemy przejść na Golden Grey Master.