Jaskier

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
Kamila
Agilisowy Rezydent

Re: Jaskier

Post autor: Kamila »

już pozbawiłeś tą słodką łaputkę pazurków <shock> Ja bym z zabiegami pielęgnacyjnymi (takimi które stresują kotka) się jeszcze wstrzymała dopóki mały się zaklimatyzuje bardziej. On i tak jeszcze w silnym stresie a Ty za nim z ręcznikiem i nożyczkami ganiasz :nie: No nie wiem, może się mylę, może trzeba od razu przyzwyczajać.....ja bym jednak zapewniła jak najwięcej spokoju w tych pierwszych tygodniach.
Awatar użytkownika
Szana
Hodowca
Hodowla: Calm Cats*PL
Kontakt:

Post autor: Szana »

Po poście Kamili raczyłam dostrzec, że to małe kocię jest u Ciebie od niedzieli <shock> Tu się zgodzę, za wcześnie na zabiegi pazurków. :-|
Awatar użytkownika
Kasik
Agilisowy Rezydent

Post autor: Kasik »

Jaskierek piękny <serce> <serce> <serce> Ale Ty ojciec mu się nieźle narażasz z tymi pazurkami, daj mu żyć, dopiero do Ciebie przyjechał ;-)) Ja za takim pójściem na żywioł akurat nie jestem, jeśli już to spróbuj kiedy kotek jest wybawiony, ale senny, wtedy na spokojnie potrzymać za łapkę i spróbować po pazurku, żeby jakoś tego źle nie kojarzył. Dodam, że u mnie żadne metody nie działają i jesteśmy na obowiązkowych wizytach u weta na manicure <diabeł> <lol>
Awatar użytkownika
Jaskier
Agilisowy Rezydent

Post autor: Jaskier »

Skoro Ciotki mówią że za wcześnie, to damy odpocząć Jaskrowi. I tak ma dużo przeżyć w swoim króciutkim życiu.
Z innej beczki: czy ja dobrze kombinuję że jeśli śpi w transporterze, w którym został przywieziony to ten transporter nie kojarzy mu się z jakąś straszną traumą? Nie zostawił w nim żadnych feromonów strachu ani nic takiego?
Awatar użytkownika
Szana
Hodowca
Hodowla: Calm Cats*PL
Kontakt:

Post autor: Szana »

Jaskier pisze: Z innej beczki: czy ja dobrze kombinuję że jeśli śpi w transporterze, w którym został przywieziony to ten transporter nie kojarzy mu się z jakąś straszną traumą? Nie zostawił w nim żadnych feromonów strachu ani nic takiego?
Feromony strachu <lol> <lol> <lol>
Gdyby transporter kojarzył mu się z czymś złym to nie siedziałby w nim a na pewno by nie spał. Zapewne czuje się w nim bezpiecznie i dlatego chętnie z niego korzysta. Koty lubią takie "pudełka nicości". Postaw mu zwykły karton i wytnij otwór, też będzie "pudełkiem nicości" <mrgreen>
Awatar użytkownika
Jaskier
Agilisowy Rezydent

Szana pisze: Feromony strachu <lol> <lol> <lol>
Gdyby transporter kojarzył mu się z czymś złym to nie siedziałby w nim a na pewno by nie spał. Zapewne czuje się w nim bezpiecznie i dlatego chętnie z niego korzysta. Koty lubią takie "pudełka nicości". Postaw mu zwykły karton i wytnij otwór, też będzie "pudełkiem nicości" <mrgreen>
Dzięki za odpowiedź
Są jakieś feromony policzkowe, dzięki którym kot czuje się komfortowo to pewnie są też i feromony odwrotne, wytwarzane w sytuacjach zagrożenia i dyskomfortu.
Pudełek mam tyle, że czuję się jak w magazynie Ikei ;-)
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

<lol> A Ty skonczyles ten remont czy tez sprytnie fotografujesz kota pod komoda i pod lozkiem, zebysmy nie widzieli, zes jeszcze w polu ? <rotfl>
Awatar użytkownika
Jaskier
Agilisowy Rezydent

yamaha pisze:<lol> A Ty skonczyles ten remont czy tez sprytnie fotografujesz kota pod komoda i pod lozkiem, zebysmy nie widzieli, zes jeszcze w polu ? <rotfl>
Póki co, są tylko wąskie kadry albo mocne rozmycie tła bo bur... bałagan okrutny :-D
A na poważnie - zauważyłem że Jaskier woli siedzieć w cieniu. Jak nie pod kanapą to pod ławą, w niedomkniętej szafie, pod fotelem.
Awatar użytkownika
Kasik
Agilisowy Rezydent

Post autor: Kasik »

Transporter u mnie jest fajnym miejscem do drzemek, mimo, że po zamknięciu w nim kota na podroż do weta jest oczywiście płacz ;-))
Najbardziej lubiany jest latem, wtedy koty szukają miejscówek przy podłodze gdzie zimniej. Zimą umiłowane wszystko, co leży w strefie ciepłego wyżu pod sufitem <lol>

Tak więc kiedy Wasze półki zawisną może się okazać, że Jaskier na jakiś czas porzuci transporter, albo będzie to dalej jedna z ulubionych miejscówek, sam zobaczysz, kiedy będzie miał większy wybór :kotek:
Awatar użytkownika
PyzowePany
Agilisowy Rezydent

Post autor: PyzowePany »

Ja to się kolego zastanawiam... ty i kot... kot i ty... sami... i nick zaczynający się na Ja... czy jest wśród nas Pan Prezes <strach> <strach> ??
;-)) <lol>
Zablokowany