Mam nadzieję, że to żart i nie podajesz kotu tego tuńczyka
Jaskier
- Miss_Monroe
- Moderator
Re: Jaskier
W tych puszkach jest sól i to w dużych ilościach. Bardzo niewskazane jest podawanie ludzkich puszek zwierzakom. Sól uszkadza kocie nerki i prowadzi do niewydolności, czego konsekwencjami jest m.in specjalistyczna dieta do końca życia zwierzaka, bądź np. kot nie dożywa starości pisząc wprost. Warto poczytać o tym na forum. Nie bez powodu jest tuńczyk itp. w puszkach specjalnie dla kotów.
Warto przeczytać uważnie wątek o polecanych karmach mokrych.
- yamaha
- Genius Loci
Uj, z tym "ludzkim" tunczykiem to MM ma calkowita racje !
Tutaj rzuc okiem, znajdziesz co trzeba i naprawde dla zdrowia Jaskra duzo lepiej : http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... end/391128
(oczywiscie to "przyklad", mozesz tez innych firm wybierac, ale z "kocich"
)
Ale slodziak jak sie tak rozciaga na tej pierwszej fotce ah ah ah
I faktycznie rosnie jak na drozdzach !

Tutaj rzuc okiem, znajdziesz co trzeba i naprawde dla zdrowia Jaskra duzo lepiej : http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... end/391128
(oczywiscie to "przyklad", mozesz tez innych firm wybierac, ale z "kocich"
Ale slodziak jak sie tak rozciaga na tej pierwszej fotce ah ah ah
I faktycznie rosnie jak na drozdzach !
- Kamila
- Agilisowy Rezydent
Jaskierku ty się nie fochuj tylko drzyj pysia najgłośniej jak potrafisz, no przecież jak to, żeby taki kotek z pustym brzuszkiem
no i zamiałkaj Tatusiowi, zeby ci kocie puszeczki sprawił 
- Jaskier
- Agilisowy Rezydent
Nie jest to żart. Ten w oleju został dla mnie bo jak się dowiedziałem... koty są za krótkie i taka tłusta rybka baaaardzo szybko przez niego przelatujeMiss_Monroe pisze: ↑04 kwie 2017, 00:21 W tych puszkach jest sól i to w dużych ilościach. Bardzo niewskazane jest podawanie ludzkich puszek zwierzakom. Sól uszkadza kocie nerki i prowadzi do niewydolności, czego konsekwencjami jest m.in specjalistyczna dieta do końca życia zwierzaka, bądź np. kot nie dożywa starości pisząc wprost. Warto poczytać o tym na forum. Nie bez powodu jest tuńczyk itp. w puszkach specjalnie dla kotów.
Mam nadzieję, że to żart i nie podajesz kotu tego tuńczykaWarto przeczytać uważnie wątek o polecanych karmach mokrych.
Jaskierek zjada tuńczyka z wody dwa razy dziennie, w ilości około jednego widelca na śniadanie i tyle samo na kolację. Czy to są szkodliwe ilości?
- maga
- Hodowca
- Hodowla: KRABRIKA*Pl
- Kontakt:
Żart ? dajesz kotu ludzkie jedzenie ?
Przeczytaj watek o , żywieniu kota zanim zrobisz mu krzywdę.
Przeczytaj watek o , żywieniu kota zanim zrobisz mu krzywdę.
- MoniQ
- Agilisowy Rezydent
Te najlepsze karmy dla kotów mają oznaczenie, że spełniają standardy ludzkiego jedzenia. Niestety to nie działa w obie strony. Ludzkie jedzenie nie jest dobrym wyborem dla kota, właśnie ze względu na sól.
Zaproś znajomych na tuńczykowe party, a dla Jaskra kup kocie puszeczki ;)
Zaproś znajomych na tuńczykowe party, a dla Jaskra kup kocie puszeczki ;)
- yamaha
- Genius Loci
Nie wiem, jaki to widelec
- jaki by nie byl ten widelec, dwa dziennie, to juz DUZO ZA DUZO soli dla kota
- puszki sa spore 185 gr, o ile mnie oko nie myli... skoro dwa widelce dziennie, to ile czasu ta puszka stoi u Ciebie otwarta ?
Bo ja kupuje puszki tunczykowe dla kota 70 gr (dokladnie te z mojego linku) i wydaje mi sie, ze troche tych "widelcow" tam jest....
Rzuc naprawde okiem na TUNCZYKA DLA KOTA, a te "domowe" sobie zostaw na imprezowe salatki
Dwa razy wiecej puszek = dwa razy wiecej imprez
- Miss_Monroe
- Moderator
Kotu NIGDY nie podajemy ludzkiego jedzenia. Wiele razy było o tym pisane. Proszę zapoznać się z wątkiem dotyczącym żywienia kotów i przeczytać go dokładnie. Robisz kotu krzywdę i każda ilość ludzkiego jedzenia jest dla kota szkodliwa. Bez względu na to czy to jest jeden widelec, dwa czy trzy.
- Jaskier
- Agilisowy Rezydent
Jakieś 2-3 dni. Dobre masz oko, widelec jest standardowy, tylko służba podbiera przy każdym karmieniuyamaha pisze: ↑04 kwie 2017, 13:52Nie wiem, jaki to widelec, ale dwie rzeczy mi sie nasuwaja :
- jaki by nie byl ten widelec, dwa dziennie, to juz DUZO ZA DUZO soli dla kota![]()
- puszki sa spore 185 gr, o ile mnie oko nie myli... skoro dwa widelce dziennie, to ile czasu ta puszka stoi u Ciebie otwarta ?![]()
Bo nie podjadasz... chybaBo ja kupuje puszki tunczykowe dla kota 70 gr (dokladnie te z mojego linku) i wydaje mi sie, ze troche tych "widelcow" tam jest....
Żadnych imprez, żadnych party - dam radę, puszki do 2018 roku więc się wyrobięRzuc naprawde okiem na TUNCZYKA DLA KOTA, a te "domowe" sobie zostaw na imprezowe salatki![]()
Dwa razy wiecej puszek = dwa razy wiecej imprez![]()
![]()
![]()
![]()
Dobrze, tuńczyk zostanie zmieniony na odpowiedni dla kotka. Jutro postaram się dostać w stacjonarnym zoologicznym któryś ze sprzedawanych w zooplusie , jak posmakuje to kupię w zooplusie większą ilość.
- Luinloth
- Agilisowy Rezydent
Jeśli Jaskierek lubi taki "ludzki" tuńczyk, to powinny mu smakować wszelkie filetówki typu Applaws.
Eris zawsze gardziła rybnymi puszkami/saszetkami, kiedy jeszcze dawałam jej różne smaki karm o konsystencji pasztetu, więc ostatecznie przez długi czas jadła z gotowych mokrych karm tylko Catz Finefood kurczakową. Raz robiłam sałatkę z tuńczykiem i śpiewała mi mocno przy nogach, więc dałam jej do spróbowania troszeczkę - dosłownie na paznokciu - i już w następnym zamówieniu oprócz CFF były Cosmy i Applawsy
Applaws w bulionie bardziej przypomina tego "naszego" tuńczyka, bo Cosma jest w galaretce i jednak bardziej zbita. Powinieneś go też bez większego problemu dostać w zoologicznym.
Eris zawsze gardziła rybnymi puszkami/saszetkami, kiedy jeszcze dawałam jej różne smaki karm o konsystencji pasztetu, więc ostatecznie przez długi czas jadła z gotowych mokrych karm tylko Catz Finefood kurczakową. Raz robiłam sałatkę z tuńczykiem i śpiewała mi mocno przy nogach, więc dałam jej do spróbowania troszeczkę - dosłownie na paznokciu - i już w następnym zamówieniu oprócz CFF były Cosmy i Applawsy