Jaskier
- yamaha
- Genius Loci
Re: Jaskier
Eh, z tym PORZADNYM zywieniem.... 
- Kasik
- Agilisowy Rezydent
Taaa, ile można o tuńczyku na widelce
Zdjęcie Jaskra dawaj, pewno urósł podczas forumowego odwyku
P.S. U mnie dla odmiany tuńczyk z filetem z kurczaka Schasir codziennie, niezmiennie od hohoho, gdyż Tyson wszystko inne oprotestowal. I to niestety tylko płynna część schodzi, mniensko, aż wstyd się przyznać, ląduje w koszu
Zdjęcie Jaskra dawaj, pewno urósł podczas forumowego odwyku
P.S. U mnie dla odmiany tuńczyk z filetem z kurczaka Schasir codziennie, niezmiennie od hohoho, gdyż Tyson wszystko inne oprotestowal. I to niestety tylko płynna część schodzi, mniensko, aż wstyd się przyznać, ląduje w koszu
- Jaskier
- Agilisowy Rezydent
- Kamila
- Agilisowy Rezydent
U mnie tez tunczykowo. Liluch jakby mogła to by sama lowila

taka to miłość jest
- atomeria
- Agilisowy Rezydent
Właśnie pomyślałam, że nick tożsamy z imieniem pupila to jednak słaby pomysł. Zmusza pozostałych forumowiczów do zapamiętania imienia tego, kto się za nim kryje
Niestety ja nie pamiętam, a chciałam powiedzieć dużemu Jaskra: twarda z Ciebie sztuka
Fajnie, że nie dałeś się zniechęcić do forum.
Jeśli chodzi o dietę stricte rybną, to powodem dla którego budzi kontrowersje jest tiaminaza znajdująca się w wielu gatunkach ryb. Tiaminaza to enzym, który rozkłada wit.B1, co może prowadzić do jej niedoboru. Wit.B1 jest niezbędna do właściwego funkcjonowania układu nerwowego chociażby.
Druga rzecz to puszki Schesir. Nie wszystkie są karmą uzupełniająca, niektóre są pełną (chyba te w galarecie, niestety, o ile pamiętam, nie wynika to z opisu np. w zooplus, ale z opisu na puszkach już tak).
Jeśli chodzi o dietę stricte rybną, to powodem dla którego budzi kontrowersje jest tiaminaza znajdująca się w wielu gatunkach ryb. Tiaminaza to enzym, który rozkłada wit.B1, co może prowadzić do jej niedoboru. Wit.B1 jest niezbędna do właściwego funkcjonowania układu nerwowego chociażby.
Druga rzecz to puszki Schesir. Nie wszystkie są karmą uzupełniająca, niektóre są pełną (chyba te w galarecie, niestety, o ile pamiętam, nie wynika to z opisu np. w zooplus, ale z opisu na puszkach już tak).
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
Atomerio, problem z tiaminazą dotyczy jedynie niektórych ryb podawanych na surowo, nie dotyczy w ogóle ryb poddanych obróbce cieplnej.a takie tylko są w puszkach
W przypadku ryb "bezpiecznych" problemu tiaminazy również nie ma.
Tak, to chyba dwie wersje z większych opakowań, kupuję je właśnie że względu na rekomendacje jako karm pełnych, jedna z nich jest z wołowiną, druga z ryżem. Ale pewnie jest ich więcej, tylko ja nie interesuję się małymi opakowaniami.
- Jaskier
- Agilisowy Rezydent
Każdy nick zmusza do zapamiętania imienia osoby, która się za nim kryje
Wiesz... pochodzę z dzielni o dość wątpliwej reputacji, mało było "inteligenckich podwórek" więc - oględnie mówiąc - mam troszkę grubszą skórę. No i faceci jednak są przyzwyczajeni do mówienia i słuchania nieprzychylnych opinii.Fajnie, że nie dałeś się zniechęcić do forum.
Kwestię żywienia kota puszkami rybnymi mamy chyba załatwioną definitywnie, włącznie z forumowymi żywymi przykładami zajadającymi się od lat taką karmą. Albo takimiJeśli chodzi o dietę stricte rybną, to powodem dla którego budzi kontrowersje jest tiaminaza znajdująca się w wielu gatunkach ryb. Tiaminaza to enzym, który rozkłada wit.B1, co może prowadzić do jej niedoboru. Wit.B1 jest niezbędna do właściwego funkcjonowania układu nerwowego chociażby.

Mam nadzieję że za jakiś czas Jaskier da się jednak przekonać do podrobów i mięsa drobiowego - czas pokaże.
Małe puszki i pojedyncze sztuki interesują mnie tylko żeby sprawdzić czy w ogóle będą smakować. Później niezmienne menu :-)

A to mój osobisty kot ze Shreka - wlazł do wanny ale był kłopot z samodzielnym wyjściem i taka słodka minka żebym pomógł wyjść z pułapki.
Malo było czasu na fotografowanie kota więc i fotka "z promocji" - w święta może się uda coś pstryknąć :-)
- Fusiu
- Agilisowy Rezydent
Cudny jest. Niezmiennie porusza moje serce
-
Diazo
He He ewidentnie urabia ludzia żeby go wyciągnąć. Nie wiem co koty widzą w wannie, moja też włazi, nawet jak się do niej leje woda. Tyle że sama nauczyła się już wyskakiwać.
Ale minka super.
Ale minka super.
- Jaskier
- Agilisowy Rezydent
Jaskierek też umie wyskoczyć z wanny, ale po co? Skoro tuż obok stoi służba i może wynieść i postawić na podłodze