Wszystko o zabawkach dla kotów!

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Awatar użytkownika
nmin
Agilisowy Rezydent

Re: Wszystko o zabawkach dla kotów!

Post autor: nmin »

Kamila pisze: 21 kwie 2017, 12:41 Mój Liluch tez już traci zainteresowanie zabawkami, a pomysłu na nowe nie mam, no chyba że wyciągnęłabym lisi ogonek lub laserek :devil: a to sa zabawki zakazane :nie: .
Co to jest lisi ogonek i dlaczego jest zakazany? A laserek? Moje koty ładnie bawiły się laserkiem (ale znudził się, oczywiście ;-)) ).
Awatar użytkownika
Kamila
Agilisowy Rezydent

Post autor: Kamila »

nmin pisze: 26 kwie 2017, 05:09
Kamila pisze: 21 kwie 2017, 12:41 Mój Liluch tez już traci zainteresowanie zabawkami, a pomysłu na nowe nie mam, no chyba że wyciągnęłabym lisi ogonek lub laserek :devil: a to sa zabawki zakazane :nie: .
Co to jest lisi ogonek i dlaczego jest zakazany? A laserek? Moje koty ładnie bawiły się laserkiem (ale znudził się, oczywiście ;-)) ).
Lisi ogonek to prawdziwy lisi ogon, który Lilucha namietnie tarmosiła i wyrywała z niego klaczki a potem niestety zdarzyły się dwa pawiki, więc podejrzewam, że zakłaczyła się lisim futerkiem. Wejdź sobie na stronę Liluszki, tam jest filmik jak Liluch tarmosi ogon :lol: A laserek moją Liluszkę frustruje, lata za nim jak wściekła ale nie rozumie jak najeżdżam nim na np. smakołyk, żeby miała wrażenie ze go w końcu upolowała. Dlatego rzadko go używam, bo potem jest taka zdezorientowana.
Awatar użytkownika
Jaskier
Agilisowy Rezydent

Post autor: Jaskier »

Kamila pisze: 28 kwie 2017, 08:25 <CIACH>A laserek moją Liluszkę frustruje, lata za nim jak wściekła ale nie rozumie jak najeżdżam nim na np. smakołyk, żeby miała wrażenie ze go w końcu upolowała.
To tak jak Jaskier. Biega chwilę za laserem gdy ten jest skierowany na podłogę. Gdy przesunę laser na jakąś powierzchnię pionową to kot odpuszcza, nawet gdy to jest w jego zasięgu. To samo gdy skieruję promień na piłkę, myszkę itp - Jaskier stoi, patrzy się na czerwony punkt ale nic nie robi.
Dlatego laser jest wykorzystywany kilka minut raz na dłuuugi czas.
Awatar użytkownika
sandra
Agilisowy Rezydent

Post autor: sandra »

U nas koty pobiegną za laserem wszędzie, ale moj maz nie chce sie tak z nimi bawic, bo mowi ze nie ma serca kazać im polować na cos, co nie istnieje :lol: potem mu żal Filipka jak po zabawie dalej rozgląda sie za czerwona kropka :-D
Awatar użytkownika
Justi_x
Agilisowy Rezydent

Post autor: Justi_x »

Polecam gumkę do włosów wepchniętą w szparę między drzwiami a podłogą :)
Luna potrafi pół godziny na nią polować.
W ogóle kocha gumki do włosów- kradnie i chowa.
Awatar użytkownika
nmin
Agilisowy Rezydent

Post autor: nmin »

Jeśli robicie zakupy na Aliexpress, to polecam te piłeczki, to są ukochane Edka: https://www.aliexpress.com/item/Free-Sh ... 0.0.DXDKsR

Do tej pory kupowałam z Trixie te w wersji 35 mm, a teraz fundnęłam kotkowi dziesięć sztuk 42 mm za oszałamiającą kwotę 1.89$ za całość ;-)) Właśnie otworzyłam przesyłkę, dałam mu jedną i póki co jest trochę zdezorientowany, ale nawet, jeśli nie przekona się do większych, to warto było sprawdzić.
Awatar użytkownika
MoniQ
Agilisowy Rezydent

Post autor: MoniQ »

Kupiliśmy w TK Maxx ptaszka z Karlie. Ptaszek ma skrzydełka i ogonek i tak ładnie delikatnie ćwierka :)
Kaliska jest zachwycona i od rana do wieczora słychać tylko jak podrzucany ptaszek robi ćwir, ćwir :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Becia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Becia »

Ale fajny :mrgreen:
Aga L.
Agilisowy Rezydent

Post autor: Aga L. »

Byłam w kilku TKMaxach i tylko w jednym widziałam te ptaszki ale nie cwierkaly, one mają jakiś mechanizm czy cwierkaja samoistnie przy podrzucaniu przez kicię?
Awatar użytkownika
MoniQ
Agilisowy Rezydent

Post autor: MoniQ »

Aga L. pisze: 14 cze 2017, 16:15 Byłam w kilku TKMaxach i tylko w jednym widziałam te ptaszki ale nie cwierkaly, one mają jakiś mechanizm czy cwierkaja samoistnie przy podrzucaniu przez kicię?
Ćwierkają samoistnie :) Minął już tydzień, ptaszek jeszcze żyje i ćwierka choć jest intensywnie podrzucany i maltretowany przez Kaliskę :D
Zablokowany