Kreweta - w typie brytyjskiego długowłosego

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
Awatar użytkownika
MoniQ
Agilisowy Rezydent

Re: Kreweta - w typie brytyjskiego długowłosego

Post autor: MoniQ »

yamaha pisze: 28 lip 2017, 10:30
MoniQ pisze: 28 lip 2017, 10:28 A mnie się bardziej ruda wydawała... coś jak Jadwinia...
Kto taki ? :zle: :zle: :zle:
ZUPELNIE NIE KOJARZE :hidden:

100 lat Hani nie bylo ;-(
To inna sprawa.... :hm:
Awatar użytkownika
annishere

Post autor: annishere »

sandra pisze: 27 lip 2017, 21:19
:lol: :lol: :lol:
ja bym powiedziała, ze kremowa :mrgreen: ruda to ona na pewno nie jest :nie: a ze do brytka podobna, to najprościej odnieść do brytkowych kolorów, a więc kremowa :mrgreen:
Jak Rominka z wątku Kostek*Sonia*Rominka :serce:
elsa pisze: 11 maja 2017, 13:35
Obrazek

Dziewczyny, co to za fantastyczna dyskusja. WOW! :serce:

Więc te moje zdjęcia to jak zobaczycie to w różnym świetle i z różnym filtrem wyglądają inaczej. Ale tak naprawdę, najbliższy rzeczywistości kolor to jednak ten ze zdjęcia Rominki! Naprawdę! Idealnie tak wygląda w rzeczywistości. Więc...mamy TO! Mam w domu kremowego leniucha :kciuki: To jest dokładnie taki kolor!
Z ciekawości, z jakiej hodowli jest Rominka (ten wątek ma 1700 stron i ciężko znaleźć, a może ktoś pamięta?)

Bo to, że jest piękna to fakt niezaprzeczalny. Szczególnie, kiedy rano robię siku - siada tuż naprzeciw mnie, gapi się tymi wielkimi ślepiami, siada na 2 łapach żeby górnymi się o mnie oprzeć i jest..."dej! mama dej żryć!" :bicz:
Awatar użytkownika
sandra
Agilisowy Rezydent

Post autor: sandra »

Rominka jest z BriTabby.. Elsa chyba wzięła je obie razem z tej hodowli - Sonie i Rominke :) a wspomniana wyżej Jadwinia tez z BriTabby :) z tej hodowli sa sliczne rude i kremowe kotki :serce:
Moje koty tez interesują sie siedzeniem na kolanach wyłącznie w wc :lol:
Awatar użytkownika
Kamila
Agilisowy Rezydent

Post autor: Kamila »

O patrz, a ja byłam przekonana, ze Sońcia i Rominka to Agilisówki :shock: aż weszłam do wątku Elsy i sprawdziłam :mrgreen: (przy okazji zobaczyłam te słodkie pysie w wersji dziecięcej :milosc: ) ale masz Sandar racje, to panienki z BriTabby :ok: . U mnie Liluszka też lubi wc-etowe klimaty, na kolanka się nie pakuje :nie: ale ogólnie to co tam ludź robi, szczególnie przy dwójeczce :oops: bardzo ja interesuje :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:
Awatar użytkownika
MoniQ
Agilisowy Rezydent

Post autor: MoniQ »

annishere pisze: 28 lip 2017, 12:43 Bo to, że jest piękna to fakt niezaprzeczalny. Szczególnie, kiedy rano robię siku - siada tuż naprzeciw mnie, gapi się tymi wielkimi ślepiami, siada na 2 łapach żeby górnymi się o mnie oprzeć i jest..."dej! mama dej żryć!" :bicz:
sandra pisze: 28 lip 2017, 13:02 Rominka jest z BriTabby.. Elsa chyba wzięła je obie razem z tej hodowli - Sonie i Rominke :) a wspomniana wyżej Jadwinia tez z BriTabby :) z tej hodowli sa sliczne rude i kremowe kotki :serce:
Moje koty tez interesują sie siedzeniem na kolanach wyłącznie w wc :lol:
Nie wiem o co chodzi z tym wc, ale Khaleesi zawsze biegnie do toalety za mną, nawet kiedy wstanę w środku nocy to sunie zaspana do łazienki, ciągnąć tylne łapy za sobą, ale obowiązek to obowiązek, przy pewnych czynnościach musi asystować i koniec :D
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

:haha: :haha: :haha: To Was "podgladaja" kociaste :lol:

Po puldasach widac, ze to koty z BRITABBY :milosc: :milosc: :milosc: , gdzie indziej takich rudaskom i kremaskom nie doszywaja :lol: :lol: :lol:
Ale cos dawno zadnych wiesci od Lili nie bylo .... :((((
Awatar użytkownika
annishere

No cóż, widocznie jest w toaletach dobry vibe, że tak przyciąga koty. Nic tylko trzeba się pogodzić z brakiem intymności. :strach:

Swoją drogą, do dziś nie wiem skąd się biorą brytyjczyki długowlose? W sensie: bocian, kapusta i inne takie to znam, ale genetycznie? :facepalm:
Bo byłam na stronie Britabby i żaden z prezentowanych kotów nie posiada długiego włosia. A zatem to czysta genetyczna ruletka kiedy się trafi długi włos?
Czy to jest przez hodowców pożądane? Wybaczcie jeśli pytanie o mutacje genetyczne jest nie na miejscu, banalne albo pachnie nieukiem na kilometr. :hammer: ;-))
Awatar użytkownika
Luinloth
Agilisowy Rezydent

Post autor: Luinloth »

Gen krótkiego włosa dominuje nad długim. To znaczy, że jeśli kot ma jeden gen krótki i jeden długi to będzie krótkowłosy, ale ma 50/50 na to, który przekaże dzieciom. Żeby kot miał długie futro, to muszą się spotkać dwa takie geny, czyli oboje rodziców muszą taki mieć i podać dalej. Dlatego długi włos może się pokazać po wielu pokoleniach.
Awatar użytkownika
annishere

Dzięki! Wszystko już jasne!
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Gen długiego włosa to pozostałość po perskich przodkach.
Zablokowany