Kreweta - w typie brytyjskiego długowłosego
- Luinloth
- Agilisowy Rezydent
Re: Kreweta - w typie brytyjskiego długowłosego
Słodziak
I zna się na dobrych filmach 
- annishere
Dzięki Wam
Swoją drogą, czy tylko ja zwróciłam uwagę na żałosne pozostałości z kociej trawy w tle zdjęcia ( w avatarze ta sama trawa nim na dobre dobrały się do niej krewecie szczęki)? Kurde, ten mały darmozjad tak szybko ją wyżera, że zielenina nie zdąży nawet odrosnąć. Muszę kupić tego więcej
Swoją drogą, czy tylko ja zwróciłam uwagę na żałosne pozostałości z kociej trawy w tle zdjęcia ( w avatarze ta sama trawa nim na dobre dobrały się do niej krewecie szczęki)? Kurde, ten mały darmozjad tak szybko ją wyżera, że zielenina nie zdąży nawet odrosnąć. Muszę kupić tego więcej
- Jaskier
- Agilisowy Rezydent
Kupujesz "trawę dla kota" czy jakiś konkretny gatunek trawy? Ja kupiłem tymotkę łąkową bo handlarz nie miał (podobno uwielbianego przez koty) rajgrasu niemieckiego, ale Jaskier ją olewa.annishere pisze: ↑04 sie 2017, 08:58 Dzięki Wam![]()
Swoją drogą, czy tylko ja zwróciłam uwagę na żałosne pozostałości z kociej trawy w tle zdjęcia ( w avatarze ta sama trawa nim na dobre dobrały się do niej krewecie szczęki)? Kurde, ten mały darmozjad tak szybko ją wyżera, że zielenina nie zdąży nawet odrosnąć. Muszę kupić tego więcej![]()
Jadł chętnie owies wielka nocny ale się skończył i boję się iść po nową paczkę - sprzedawca może pomyśleć że jakiś kosmita
P.S. Wiem jak się pisze nazwę święta, ale jak napiszę jednym słowem to od razu pojawia się emotka
ny- annishere
Jaskier,Jaskier pisze: ↑04 sie 2017, 09:35Kupujesz "trawę dla kota" czy jakiś konkretny gatunek trawy? Ja kupiłem tymotkę łąkową bo handlarz nie miał (podobno uwielbianego przez koty) rajgrasu niemieckiego, ale Jaskier ją olewa.annishere pisze: ↑04 sie 2017, 08:58 Dzięki Wam![]()
Swoją drogą, czy tylko ja zwróciłam uwagę na żałosne pozostałości z kociej trawy w tle zdjęcia ( w avatarze ta sama trawa nim na dobre dobrały się do niej krewecie szczęki)? Kurde, ten mały darmozjad tak szybko ją wyżera, że zielenina nie zdąży nawet odrosnąć. Muszę kupić tego więcej![]()
Jadł chętnie owies wielka nocny ale się skończył i boję się iść po nową paczkę - sprzedawca może pomyśleć że jakiś kosmita, chce wielka nocny w sierpniu
P.S. Wiem jak się pisze nazwę święta, ale jak napiszę jednym słowem to od razu pojawia się emotkany
Ja na szybko miałam pod ręką w lokalnym sklepie taką trawę:
https://images.obi.pl/product/PL/1500x1500/583358_1.jpg
I Kreweta non stop ją gryzie. Więc chyba smakuje...a normalnie żadnych kwiatów nie dotyka.
Heh, owies
ny to inny owies niż ten mityczny, który gdzies tam czytałam,żeby sadzić dla kota?Chcę zasadzić na balkonie i nie wiem gdzie i jaki kupić i czy koniecznie muszę sadzić od ziarna czy można jakiegoś podrostka zasadzić na balkonie.
- Jaskier
- Agilisowy Rezydent
annishere pisze: ↑04 sie 2017, 10:29 Jaskier,
Ja na szybko miałam pod ręką w lokalnym sklepie taką trawę:
https://images.obi.pl/product/PL/1500x1500/583358_1.jpg
I Kreweta non stop ją gryzie. Więc chyba smakuje...a normalnie żadnych kwiatów nie dotyka.
Ojjj, wygląda inaczej niż to co mi wyrosło.
U mnie jedyne zielone to trawa i owies dla Jaskra.
Heh, owiesny to inny owies niż ten mityczny, który gdzies tam czytałam,żeby sadzić dla kota?
Jeżu kolczasty, nie mam pojęcia... A to są różne owsy?
Wszedłem do ogrodniczego:
-Poproszę owies
-Wielkanocny?
-Yyyy, taaaaak
Był luty więc wszystko grało
Nie wiem czy to ja mam takie zdolności ogrodnicze, czy owies tak ma, ale po tygodniu zaczyna umierać -żółknie i się kładzie, muszę wymieniać na świeży. Co bym nie robił i jak nie kombinował to etap zielony trwa max 2 tyg - wysiane na pow ziemi albo przysypywane ziemią, zraszane wodą albo podlewane dużo czy mało - kaput po tygodniu i następna tura.
Chcę zasadzić na balkonie i nie wiem gdzie i jaki kupić i czy koniecznie muszę sadzić od ziarna czy można jakiegoś podrostka zasadzić na balkonie.
To rośnie szybciej niż bambus - po 3 dniach wyłazi z ziemi, po tyg od zasiania jest gotowy do jedzenia (przez kota, do owsianki kilka kolejnych dni
- annishere
- Kamila
- Agilisowy Rezydent
Ja jak zasdziłam kociotrawke w donicznie to urosła zupełnie inna niż ta sama zasiana w kuwecie na balkonie razem ze zwyklą trawą balkonową. Ta w donicy była bardzo cieka i delikatna i wypadała przy podjadaniu z podłoża. Za to teraz Liluch ma i legowisko i podjadanie w jednym 8-) 
- madziulam2
- Agilisowy Rezydent
A Ja owies dostaję od przyjaciółki, która podbiera go swojemu koniowi... Polecam zakolegować się z koniarzami 
- annishere
- sandra
- Agilisowy Rezydent
Widac Twoje kąpiele to wyjątkowo wspaniałe widowisko
Stalkerzy kochani
Bullek slodziutki
Stalkerzy kochani
Bullek slodziutki