Tami to by wierzgał kopytami, że tylko jakieś dragi pozwoliłyby go tak trzymać
Kolorado Amazing Aisha*PL i Kala Agilis Cattus*PL
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Re: Kolorado Amazing Aisha*PL i Kala Agilis Cattus*PL
Słodzina jaka grzeczna
- asiak
- Agilisowy Rezydent
- margita
- Agilisowy Rezydent
Koloruś, jaki Ty kochany jesteś i ile się musisz stresować przy tych wszystkich zabiegach
Ciocia to wie
Ale to dla Twojego zdrówka
Prześliczny z Ciebie misio ... a spojrzenie masz takie, że nie ma innej opcji jak zaopiekować się Tobą najlepiej jak tylko można. Panie doktorki pewnie wymiękaja jak tylko Ciebie widzą
Dobrze że trafiliście na taką opiekę ...
Ale to dla Twojego zdrówka
Prześliczny z Ciebie misio ... a spojrzenie masz takie, że nie ma innej opcji jak zaopiekować się Tobą najlepiej jak tylko można. Panie doktorki pewnie wymiękaja jak tylko Ciebie widzą
Dobrze że trafiliście na taką opiekę ...
- BabaJaga
- Agilisowy Rezydent
Kolorek tak serdecznie został wyprzytulany w tej przychodni, że złe wspomnienia pewnie szybo pójdą w niepamięć. Misiaczek kochany

-
Gaspar
Przeczytałam wątek Koloradka "od dechy do dechy" i aż się popłakałam. Pani Danusiu jest Pani wspaniała kobietą. Tyle miłości i troski o chorego kotulka - jestem pod wielkim wrażeniem. A kochanemu Kolorkowi życzę samych wspaniałych i zdrowych dni - dluuuugich dni, co tam dni, długich lat w zdrowiu.
Jak tak to wszystko czytałam, to ze strachem patrzyłam na mojego kochanego brysia, czy jemu nic nie dolega, czy nic nie wyjdzie, czy w porę zauważę, czy coś się złego nie dzieje. Mój słodziaszek ma dopiero 9 miesięcy, wydaje się zupełnie zdrowy, ale czytałam gdzieś, ze brytolki często maja wady serca i boje się o mojego mruczusia. Podobno tez często zdarza się u nich kłopot ze stawami biodrowymi, a mój Gaspar, jak szybko biegnie to tak zarzuca prawa tylna lapka na bok. Jak idzie wolni to tego nie robi.
Pozdrawiam i zycze zdrowia i jeszcze raz zdrowia dla Kolorka
Jak tak to wszystko czytałam, to ze strachem patrzyłam na mojego kochanego brysia, czy jemu nic nie dolega, czy nic nie wyjdzie, czy w porę zauważę, czy coś się złego nie dzieje. Mój słodziaszek ma dopiero 9 miesięcy, wydaje się zupełnie zdrowy, ale czytałam gdzieś, ze brytolki często maja wady serca i boje się o mojego mruczusia. Podobno tez często zdarza się u nich kłopot ze stawami biodrowymi, a mój Gaspar, jak szybko biegnie to tak zarzuca prawa tylna lapka na bok. Jak idzie wolni to tego nie robi.
- Danusia
- Agilisowy Rezydent
Teraz mnie zakuło w dołkuGaspar pisze: ↑27 lis 2017, 02:54 Przeczytałam wątek Koloradka "od dechy do dechy" i aż się popłakałam. Pani Danusiu jest Pani wspaniała kobietą. Tyle miłości i troski o chorego kotulka - jestem pod wielkim wrażeniem. A kochanemu Kolorkowi życzę samych wspaniałych i zdrowych dni - dluuuugich dni, co tam dni, długich lat w zdrowiu.
Co do Pani obaw ja nie miałam szczęśćia z Kolorkiem , to był pierwszy mój kot , brak wiedzy który wykorzystał hodowca , jak i brak wiedzy o Hodowlach i hodowcach
Jeżeli niepokoją Panią jakiekolwiek objawy u kocurka proszę przedyskutować to z dobrym , sprawdzonym wetem ,polecanym przez Dziewczyny z Forum z Pani miasta , a łapki i problem z chodzeniem to koniecznie ortopeda lepiej dmuchać na zimne
Serdecznie pozdrawiam Panią
- Limonka
- Agilisowy Rezydent
A ja się jeszcze podepnę pod Danusię. Co do serca, to tak, Brytyjczyki mają predyzpozycje do chorób serca, np. HCM.
Dlatego dobrze jest (nawet jeśli oboje rodzice w hodowli byli pod tym kątem badani, w sprawdzonych hodowlach to jest norma) zrobić kotu "na kolanka" pierwsze echo serca w wieku 18-24 miesiący, o ile wcześniej nie obserwujemy jakichś niepokojących nas objawów. I mieć spokojna głowę, że wszystko jest w porządku.
Trzeba zajrzeć w wątek o weterynarzach i zobaczyć polecanych kardiologów w Poznaniu.
Danusiu, sorry za off topic. Jak tam leki dla Kolorka? Doleciały bezpiecznie?
Dlatego dobrze jest (nawet jeśli oboje rodzice w hodowli byli pod tym kątem badani, w sprawdzonych hodowlach to jest norma) zrobić kotu "na kolanka" pierwsze echo serca w wieku 18-24 miesiący, o ile wcześniej nie obserwujemy jakichś niepokojących nas objawów. I mieć spokojna głowę, że wszystko jest w porządku.
Trzeba zajrzeć w wątek o weterynarzach i zobaczyć polecanych kardiologów w Poznaniu.
Danusiu, sorry za off topic. Jak tam leki dla Kolorka? Doleciały bezpiecznie?
- Danusia
- Agilisowy Rezydent
Jeszcze nie , one musza pokonać straszną drogę lecą z samego końca Stanów , w sobotę wyleciały z San Francisco na razie nic nie zmieniło sie na stronie tranzytu
Aniu
- Danusia
- Agilisowy Rezydent
O 17,15 Kolorusia Azodyl doleciał do Zurichu
To już do Polski bliziutko
tylko potem jeszcze celnicy

To już do Polski bliziutko
- asiak
- Agilisowy Rezydent