Wszystko o zabawkach dla kotów!

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Awatar użytkownika
jasminka
Agilisowy Rezydent

Post autor: jasminka »

Mam pytanie dotyczące tunelu dla kota (tych którzy posiadają)czy koty używają i lubią w nich się bawić bo zastanawiam się nad zakupem :-)
Awatar użytkownika
Yola
Kontakt:

Post autor: Yola »

Co kot, to obyczaj <mrgreen> Kupujac zabawke dla kota, nie ma sie nigdy pewnosci, ze nasz kot bedzie sie nia bawil.
Mialam tunel, wiec sie wypowiem.
Moj byl z ortalionu, straszliwie szeleszczacego, niektore koty lubia takie "glosne" zabawki, szeleszczace worki, gazety itp. ale kiedy kot sobie galopuje przez tunel noca... to nie jest fajnie. <diabeł>
U mnie tunel nie sluzyl do zabawy, tzn. kota nie bawila sie w tunelu, tylko przez niego przebiegala, traktowala go jako element toru przeszkod. Zdarzalo sie tez, ze robla sobie w tunelu krotkie drzemki, jak w kociej budce.
Tak wiec u mnie tunel sie nie przyjal, ale ty sie moim przykladem nie zrazaj, bo ja kupilam tunel widzac jak pieknie sie w takim tunelu bawil kot kolezanki.
Nie wiadomo jak zareaguje na tunel Twoj kot. Musisz kupic i sprawdzic <mrgreen>
Awatar użytkownika
asiek
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiek »

Ja kupiłam taki najtańszy dosyć szeleszczący i to był strzał w dziesiątkę.Koty w nim wariują i latają z tym tunelem po całym pokoju.Jak Feliks z grubym dupskiem się wciśnie to prawie go złoży <lol> . Tak więc-8 miesięcy wspaniałej zabawy.
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Ja też mam tunel i bawiła się w nim Brysia jak była mała i sama. Kiedyś mi się przypomniało i go wyciągnęłam, to żadnej reakcji nie było, oba koty go obwąchały, zajrzały do środka i tyle. Chyba się boją, że za ciasno czy jak. Za to mam na stałe wyciągnięty karton w kształcie trójkątnego namiotu, to Brysia go uwielbia, lubi w nim się chować i przelatywać tam i z powrotem. Karton wygląda już opłakanie, ale nie mam sumienia jej go wyrzucać.
Marina

Post autor: Marina »

Kupowanego tunelu nie mam, ale za to moja nieletnia córka zmajstrowała z kartonów po kartonach od mleka całkiem fajną konstrukcję z dodatkowymi otworami - coś w rodzaju tunelu z bocznym korytarzem. Kota bardzo chętnie tam się bawiła i nigdy nie było wiadomo gdzie pokaże się głowa <mrgreen> Teraz już troche przyduża na te zabawy, a raczej tunel przymały, ale jeszcze czasami kicia tam się zapędza.
Awatar użytkownika
mimbla
Kontakt:

Post autor: mimbla »

U mnie tunel już się przejadł, dlatego zaraz chowam go do szafy i jak za miesiąc wyjmę, będzie znowu szał, jak kiedyś.

Natomiast teraz razem z Power Of Nature zamówiłam myszkę z mikrochipem, przyniosłam właśnie do domu i zaczynam się bać Ozza. To urodzony morderca, musi mieć tylko odpowiedni bodziec i pisk tej myszki [strasznie denerwujący...] doprowadza go do pasji. Zagryza myszę, uderza nią o ścianę, wali o podłogę, skręca kark, wyrywa futro. Boję się dzisiaj zostać z nim jednym pomieszczeniu w nocy <lol> Mysz reaguje piszczeniem na pacnięcie albo na zmianę pozycji. Piszczy mi non stop, bidulka! <shock>
Awatar użytkownika
manita
Agilisowy Rezydent
Kontakt:

Post autor: manita »

oooooooooo Simon dostał taką na urodziny z morderca wyłazi z Chudego <lol>
Awatar użytkownika
Anka
Agilisowy Rezydent

Post autor: Anka »

dajcie no linka do tej myszy!!
Lucek ma mysz która jak chomik wygląda ze sznurkiem w dupie. Jak naciagne sznurek, to chomik kawałek po podlodze sie przesuwa, ale zbyt krótko, bo kocuro ledwo sie zainteresuje, a juz mysza sie nie rusza. A jego nie interesuje nic co nie ucieka, albo nie sprawia wrazenia ze ucieka, albo chociaz zyje
Awatar użytkownika
dagmara

Post autor: dagmara »

No wlasnie - dajcie namiary na mysz <pokłon>
Awatar użytkownika
mimbla
Kontakt:

Post autor: mimbla »

dagmara pisze:No wlasnie - dajcie namiary na mysz <pokłon>
http://animalcare.pl/trixie-mysz-piszcz ... -2240.html

Ozz wycieńczony leży na kanapie...
Zablokowany