Pola i Nala Agilis Cattus*Pl
- MoniQ
- Agilisowy Rezydent
Re: Pola Agilis Cattus*Pl
Coś knują pod suszarką
Piękne obie

-
elemelek111
-
elemelek111
-
elemelek111
No i tak: nasza Baszka ma cukrzycę, więc Pola ma sporo pracy, bo musi się Baszką zajmować - przytulać, wylizywać, głaskać
Wszyscy jesteśmy w dużym szoku, próbujemy sobie wszystko poukładać - podawanie insuliny, mierzenie glukozy, pilnowanie godzin, pilnowanie posiłków. Najcięższe jest dla nas patrzenie na tego udręczonego kotka, z bezsilności mamy dostać wścieklizny
Robimy co tylko trzeba, jak potrafimy najlepiej i uczymy się przy tym cierpliwości. Najgorsze były pierwsze dni, kiedy musieliśmy kłuć biedaczkę w uszka, by pobrać kropelkę krwi do glukometru, nie mieliśmy wprawy, wydawało nam się, że po jednym dniu Baszce uszka odpadną i ogarnęła nas totalna panika
Powoli jednak dochodzimy do siebie... 
- yamaha
- Genius Loci
A co do cukrzycy.... Forumowa Margitka tez sie z tym zmaga, u Bronusia, moze we dwie bedzie Wam "razniej" ?
- agniecha
- Agilisowy Rezydent
Yam dobrze radzi , skontaktuj się z Margitą ona już wprawiona może coś podpowie 
-
elemelek111
Dzięki Kobietki, Pani Dorotka też mi to podpowiedziała - jak tylko zejdzie mi obłęd z oczu, zaraz się z Margitką skontaktuję.
Póki co, głaskam mojego kudłatego cukrzyka (siedzi teraz koło mnie i zagląda na klawiaturę), dla którego chyba to jednak większy szok niż dla mnie. Pije jak smok, często siusia, nie zawsze zdąży do kuwetki, kręci "bączki", chodzi pod ścianami, jest słaba, nie chce wskakiwać na swoje ulubione miejsca na łóżku i fotelach....dobrze, że chociaż ma apetyt jak zwykle
Póki co, głaskam mojego kudłatego cukrzyka (siedzi teraz koło mnie i zagląda na klawiaturę), dla którego chyba to jednak większy szok niż dla mnie. Pije jak smok, często siusia, nie zawsze zdąży do kuwetki, kręci "bączki", chodzi pod ścianami, jest słaba, nie chce wskakiwać na swoje ulubione miejsca na łóżku i fotelach....dobrze, że chociaż ma apetyt jak zwykle
-
elemelek111
-
elemelek111
- asiak
- Agilisowy Rezydent
Dużo zdrówka dla cukrzyka