Jaskier pisze: ↑21 maja 2018, 15:28
Dziękujemy za komplementy
Sonia pisze: ↑21 maja 2018, 15:16
Piękny misiu i super fotka z kasownikiem
Kasownikiem?
Myślę, że Marzenka miała na myśli kły w formie kasownika Blondynka ma Ci tłumaczyć
Nieskromnie powiem, że miałem myśl, że takie skojarzenia możecie mieć. Ale jest jedno "ale"...
Skąd, wy - małolaty - wiecie że były takie kasowniki?!?!? Z Nocy Muzeów???
P.S. A zdjęcia to zbieranina z ostatnich kilku miesięcy
Jaskier pisze: ↑21 maja 2018, 15:28
Dziękujemy za komplementy
Sonia pisze: ↑21 maja 2018, 15:16
Piękny misiu i super fotka z kasownikiem
Kasownikiem?
Myślę, że Marzenka miała na myśli kły w formie kasownika Blondynka ma Ci tłumaczyć
Nieskromnie powiem, że miałem myśl, że takie skojarzenia możecie mieć. Ale jest jedno "ale"...
Hehe tak Kasia dobrze Ci wyjaśniła, miałam na myśli kasownik z ząbków. Ja to takie kasowniki z autopsji znam, niestety nie z muzeum
Ja to jeszcze pamiętam malutkie bileciki kartonowe na pociągi, w których konduktor robił dziurki, jak z dziurkacza
Jaskier pisze: ↑21 maja 2018, 17:45
yyyy, no pamiętam, kartoniki w PKP i konduktora z dziurkaczem, zresztą w PKSach tez dziurawili, tylko juz nie kartoniki, ale takie miękkie
Jaskier pisze: ↑21 maja 2018, 17:45
Sonia pisze: ↑22 maja 2018, 07:33
Hehe tak Kasia dobrze Ci wyjaśniła, miałam na myśli kasownik z ząbków. Ja to takie kasowniki z autopsji znam, niestety nie z muzeum
Ja to jeszcze pamiętam malutkie bileciki kartonowe na pociągi, w których konduktor robił dziurki, jak z dziurkacza
Mam gdzieś zachowany taki malutki bilecik (nie pamiętam czy kartonowy, czy już z cienkiego papieru), na odwrocie ma zdanie (pisownia oryginalna, znam na pamięć):
"Bil. jest ważny do st i p. o. dla poc os. kl 2" - to były naprawdę małe bilety
MoniQ pisze: ↑22 maja 2018, 09:29
Hehe, kartoniki z PKP też pamiętam, jak wisiały na haczykach w kasie
A takie pamiętacie? Z kulką
Kolega miał taki w domu, jak się przychodziło na imprezę to trzeba było bilet skasować
Pamiętam je też z komunikacji - czasem kulka ginęła i konserwatorzy zakładali zamiast niej kawałek plastikowego walca