Ja miałam ślady i żwirek wszędzie, gdy używałam drewnianego. Przy kociakach często się od tego zaczyna i wtedy miałam salon w żwirku.
Bentonit poza kocim pokojem nie egzystuje. Mam wycieraczkę przed kuwetą i tam wszystko zostaje. No ale moje też nie kopią, chyba tylko jeden w ogóle zakopuje
U nas też był problem z tym, że kotka wynosiła na łapkach żwirek z kuwety i było go wszędzie pełno. Zastanawiałam się nad zmianą żwirku, ale mamy Cat's Best, który jest raczej polecanym żwirkiem. I wpadłam na inny pomysł - kupiliśmy wycieraczkę Nadal żwirek trochę się nosi, ale jednak większość jest zatrzymywana na gumowej wycieraczce
Dziękuje. To skoro ona nie jest jakoś super łatwo dostępna to nie będę jej szukał na siłę, po prostu kupię tą największą która jest dostępna, skoro kilka osób korzysta i poleca. A skoro już przy tematach kuwetowych jesteśmy, to jaki żwirek możecie polecić? Bo ja korzystam z Golden Grey Master i do końca nie jestem zadowolony z wydajności idzie około 30kg na miesiąc. Poza tym kot ma cały czas ufajdane futro na biało trzeba go czyścić.. I wydaje mi się że wchłanialność też jakoś nie powala. Nie wiem ekspertem nie jestem, bo używamy cały czas od początku tego samego, który był używany w hodowli.
ludzki77 pisze: ↑12 sie 2018, 22:27
Dziękuje. To skoro ona nie jest jakoś super łatwo dostępna to nie będę jej szukał na siłę, po prostu kupię tą największą która jest dostępna, skoro kilka osób korzysta i poleca. A skoro już przy tematach kuwetowych jesteśmy, to jaki żwirek możecie polecić? Bo ja korzystam z Golden Grey Master i do końca nie jestem zadowolony z wydajności idzie około 30kg na miesiąc. Poza tym kot ma cały czas ufajdane futro na biało trzeba go czyścić.. I wydaje mi się że wchłanialność też jakoś nie powala. Nie wiem ekspertem nie jestem, bo używamy cały czas od początku tego samego, który był używany w hodowli.
Nie znam się to się wypowiem
Używam Benka Compact Lawenda schodzą go 2 worki miesięcznie = 20 litrów = ok 16 kg
A czy możecie polecić mi jakiś naprawdę porządny ,dobrze zbrylajacy żwirek drewniany?Mam już po dziurki w nosie CBE+ ,który od jakiegoś czasu przestał się zbrylać.Kulki rozpadajà się i ogólnie w kuwecie masakra.Zalezy mi zrby tego Cats Beata zmienić na coś co naprawdę dobrze się zbryla i można go wyrzucać do toalety.
Spieszę donieść,że zakupiłam spory wór żwirku kukurydzianego Super Benek.Jeff bez problemu go zaakceptował.Żwirek, moim zdaniem,bardzo ładnie pachnie,naturalnie,taki delikatny zapach kukurydzy i orzechów.I co najważniejsze,bardzo dobrze się zbryla,co również potwierdza mój mąż,jako główny kuwetowy w domu.Zbryla się o niebo lepiej niż CBE+,kulki się nie rozpadają. Tak więc ja polecam zdecydowanie i już do CBE+ na pewno nie wrócę.