Wielkość i waga brytyjczyków
-
kinus
- Hodowca
- Hodowla: Kabrirus*PL
- Kontakt:
- Dracanka
Tak,to prawda są srebra mniejsze-Pliszka pisze:Czy to prawda,że lisiątka i złotka sa generalnie mniejsze od solidów? Gdzieś tak wyczytalam ( już nie pamiętam gdzie) i się zastanawiam, czy tą teorię mogę podpiąć pod mojego złotego zbója, który w tej chwili (10 mies) waży ok 4,5 kg i ciężko przybiera, w ogóle jest jakiś taki łasicowaty..
Wysłany: Wto 10 Sie, 2010 07:45
Mój srebrny w wieku 8,5 ma dopiero 3500 wagowo,ale ma ładne propocje i jest brysiowy,a o to chodzi najbardziej <mrgreen>Kamiko pisze:Srebra , a zwłaszcza ns 11 i 12 są sporo mniejsze
Mama Iva 3 kg przekracza tylko jak jest w ciąży , normalnie to jej waga waha się pomiędzy 2,7 - 2,8 więc zobacz jaka to drobniutka koteczka , tatuś za to jak jeszcze
minie z półtorej roku będzie potężnym kocurem ale takiego szukałam, żeby trochę większe te kurduple się u mnie rodziły :-)
Srebra przynajmniej moje są bardzo wybredne jeżeli chodzi o jedzenie i w związku z tym
jeszcze trudniej je podtuczyć ( patrz za wyjątkiem Iva <roll> )
Ale są wyjątki,wydaje mi się,że Twój pięknie waży,
w pewnym wieku tez wzrost już nie jest tak zjawiskowy
- Lax2
- Patrycja Nobis
No to ja też sie przyłączę do tematu.Bambi 12 stycznia skończył rok.Ważyliśmy go z mężem kilka dni temu i waży około 4kg.Czy to dobra waga?W listopadzie został wykastrowany ale nie widzę aby to wpłyneło jakoś na jego wagę.Jak jadł tak je nadal-ma dostęp przez cały czas do suchego Royalka British pomieszany z Kittenem i raz dziennie dostaje pół saszetki mokrego z Royala no i czasem jakieś coś typu śmietanka,tuńczyk ...
Nie wygląda chudo ani grubo,ale chciała bym aby był okrąglejszy.Jego mama jest dużą kotka nie wspominając o tatusiu rudym poincie o imieniu C'est Si Bon Sweetlinebri -jest pięknym wielkim misiowatym kocurkiem.
Nie wygląda chudo ani grubo,ale chciała bym aby był okrąglejszy.Jego mama jest dużą kotka nie wspominając o tatusiu rudym poincie o imieniu C'est Si Bon Sweetlinebri -jest pięknym wielkim misiowatym kocurkiem.
-
mały królik