Miot VV - Bunia i Django po raz drugi :)
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
Miot VV - Bunia i Django po raz drugi :)
Piszę tym razem od razu bo chcę, żeby dużo kciuków była zaciśniętych. Po 4 miesiącach blokowania Buni wpadłam w panikę, musiałam podawać jej naprawdę sporo Provery i wpadłam trochę w panikę że ją sobie zupełnie rozreguluję. Miałam nadzieję na jakąś przerwę po takiej dawce hormonów, ale Bunia 10 dni po ostatniej tabletce zaśpiewała, i powędrowała do Django. Po 3 tygodniach, razem z malinkami, już zarysował się brzuch, więc wiedziałam, jak to napisałam na stronie swojej hodowli, że wyrówna średnią zaniżoną przez Inę. Oceniłam ją na 7 kociąt, bo jednak poruszała się trochę sprawniej niż ostatnio. Bałam się tego porodu strasznie, ale Buniak okazał się równie dobrą zawodniczką jak jej mama i babcia. Urodziła ostatecznie 8 kociąt, wszystkim udało się przejść na tę stronę, ostatniego musiałam wydłubać, ale oszczędzę Wam opisów wsadzania palców w otwory wszelakie Najważniejsze, że udało mi się kotka wydobyć, bo Bunia już bardzo zmęczona była, a potem reanimować.
Pierwsze ważenie zrobiłam wczoraj wieczorem, dziś rano z lękiem wzięłam wagę, bo nikogo nie dokarmiałam, jedynie swoim zwyczajem przy dużych miotach bardzo silnie dopajałam Bunię. Wszyscy wyglądali obiecująco, dość pękaci, i waga to potwierdziła - przez noc mamy przybory od 3 do 10 gramów, na 12 godzin przy 8 kociakach to fantastycznie
Trzymajcie kciuki żeby cała ósemka się uchowała, Bunia jest fantastyczną matką, pierwsza rzecz jaką zrobiła, to ukradła 5 tygodniową Unę do koszyczka i kazała jej leżeć ze wszystkimi
Dzieciaczki urodziły się wczoraj, 11 maja, pierwsze o 8:10 rano, ostatnie o 16:10 po południu. Wagi jak na tę ilość też imponujące, od 101 do 125 gramów. Tylko trzy kociątka poniżej 110 gramów, piątka od 115 do 125
Pierwsze ważenie zrobiłam wczoraj wieczorem, dziś rano z lękiem wzięłam wagę, bo nikogo nie dokarmiałam, jedynie swoim zwyczajem przy dużych miotach bardzo silnie dopajałam Bunię. Wszyscy wyglądali obiecująco, dość pękaci, i waga to potwierdziła - przez noc mamy przybory od 3 do 10 gramów, na 12 godzin przy 8 kociakach to fantastycznie
Trzymajcie kciuki żeby cała ósemka się uchowała, Bunia jest fantastyczną matką, pierwsza rzecz jaką zrobiła, to ukradła 5 tygodniową Unę do koszyczka i kazała jej leżeć ze wszystkimi
Dzieciaczki urodziły się wczoraj, 11 maja, pierwsze o 8:10 rano, ostatnie o 16:10 po południu. Wagi jak na tę ilość też imponujące, od 101 do 125 gramów. Tylko trzy kociątka poniżej 110 gramów, piątka od 115 do 125
- Mago
- Super Admin
- Kontakt:
Re: Miot VV - Bunia i Django po raz drugi :)
To ja pierwsza melduję się z kciukami za wszystkie oseski!
i za mamusię
i za mamusię
- elwiska3
- Agilisowy Rezydent
Mocne kciuki za wszystkie maluszki i dzielna koteczkę
- yamaha
- Genius Loci
Gratuluuuuuuuuuuuuuje i
Ale licze i licze i doliczam ie 7 kociakow, gdzie ten 8-y ?
Od lewej :
Poplamione , czarne, kremowo-biale, niebieskie, czarno-biale, rude i rudo-biale...
No 7, jak nic 7
Ale licze i licze i doliczam ie 7 kociakow, gdzie ten 8-y ?
Od lewej :
Poplamione , czarne, kremowo-biale, niebieskie, czarno-biale, rude i rudo-biale...
No 7, jak nic 7
- maga
- Hodowca
- Hodowla: KRABRIKA*Pl
- Kontakt:
Niech zdrowo rosną
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
- yamaha
- Genius Loci
Dwa male Django
I Krasula jeszcze do tego
Bede w tym watku czestym gosciem, lubie CZARNY kolor
I Krasula jeszcze do tego
Bede w tym watku czestym gosciem, lubie CZARNY kolor
- ozon
- Agilisowy Rezydent
Kciuki za Dzieciaki
Jedna dziewczynka w kolorkach zupełnie Tajgowych
Jedna dziewczynka w kolorkach zupełnie Tajgowych
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
Yamaha, teraz zobaczysz wszystkich?
- yamaha
- Genius Loci
Co to za male sloniatko na pierwszym planie ?
W znajdz niepasujacy szczegol (niepasujace kociatko) mozemy grac
(tak tak, teraz widze wsystkie 8 (ze sloniatkiem to nawet 9 ) choc czarnuszki nadal razem, widze )
W znajdz niepasujacy szczegol (niepasujace kociatko) mozemy grac
(tak tak, teraz widze wsystkie 8 (ze sloniatkiem to nawet 9 ) choc czarnuszki nadal razem, widze )