Brytyjczyki - barwa sierści i oczu

Pytania i problemy dotyczące tej konkretnie rasy.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Patrycja Nobis

Post autor: Patrycja Nobis »

Dzięki za pochwały-ależ to miłe <zakochana> W domu mamy tak około 19-22stopnie.A temperatura otoczenia ma jakiś wpływ na koloryt sierści u pointów?
Widziałam siostrę Bambiego u hodowczyni.Jest kotką hodowlaną,jest o rok starsza od Bambiego -ma 2lata-są po tych samych rodzicach.Kotka ma piękną ciemną siorstkę-strasznie mi się spodobała.Nie jest niestety na sprzedaż-jak na razie :->

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Awatar użytkownika
mimbla
Kontakt:

Post autor: mimbla »

Ubarwienie u pointow jest mutacją, która sprawia, że barwniki w skórze produkowane są tylko na chłodniejszych częściach ciała. Uszy, łapy, ogon, nosek, jako bardziej odstające, mają niższą temperaturę, stad zabarwiają się na konkretny kolor. Plamka koloru pojawia się też na genitaliach. Przepisowy point nie ma żadnych dodatkowych znaczeń. Te nieprzepisowe bardzo mi się podobają <diabeł>
Mój Iggy jest chłodolubem, poleguje zimą na parapetach, ale tylko tam, gdzie nie działa kaloryfer, leży na podłodze pokotem, szuka przeciągów :pity:
Latem się bardziej wybiela. W tej chwili mam w domu koło 21 stopni. Latem w słońcu bywa więcej i ciemnych łat z tułowia mu ubywa.
Awatar użytkownika
Patrycja Nobis

No to tylko czekać do lata.Ciekawa jestem jaki Bambik będzie :-D A,jeśli można spytać-jak często kompać kicianka?Czy raz do roku dla profilaktyki np.latem wystarczy?Jak mieliśmy bokserka to był kompany 4razy do roku aby był pachnący i miał mięciutką siorstkę ale co do kotów to nie mam zielonego pojęcia.Mam już szmponik z Dr.Seidla ale na razie leży sobie grzecznie w szafie.
Awatar użytkownika
mimbla
Kontakt:

Tu jest cały wątek o kąpielach <mrgreen>
http://www.forum.agiliscattus.pl/viewto ... t=k%B1piel
Awatar użytkownika
Patrycja Nobis

Post juz nestety nie istnieje ;-( Tak przynajmniej pisz jak klikam na skrót.
Awatar użytkownika
maga
Hodowca
Hodowla: KRABRIKA*Pl
Kontakt:

Post autor: maga »

Patrycja Nobis pisze:Post juz nestety nie istnieje ;-( Tak przynajmniej pisz jak klikam na skrót.
istnieje, odnosnik jest do forum miau trzeba byc zalogowanym go go czytać.
Awatar użytkownika
Patrycja Nobis

A to zmienia postać rzeczy :->
Awatar użytkownika
mimbla
Kontakt:

Patrycja Nobis pisze:Post juz nestety nie istnieje ;-( Tak przynajmniej pisz jak klikam na skrót.
Link, który wkleilam, jest na forum dla hodowców: Koty brytyjskie - forum Agilis Cattus Strona Główna » Kącik hodowcy/Breeder's corner » Tematy i pytania związane z hodowlą kotów/Breeding tips » kąpiel BRI
Ja tam mogę zaglądać, nie rozumiem, dlaczego u Ciebie nie istnieje...
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

mimbla pisze:
Link, który wkleilam, jest na forum dla hodowców: Koty brytyjskie - forum Agilis Cattus Strona Główna » Kącik hodowcy/Breeder's corner » Tematy i pytania związane z hodowlą kotów/Breeding tips » kąpiel BRI
Ja tam mogę zaglądać, nie rozumiem, dlaczego u Ciebie nie istnieje...
Zaraz dołączę Patrycję - dział nie jest otwarty dla "duchów", i nowoprzybyłych muszę ręcznie dopisywać :)
Awatar użytkownika
Patrycja Nobis

Dziękuje Dorszko za dołonczenie mnie do grona .Juz wszystko działa :->
Zablokowany