Legowisko
- annishere
Re: Drapaki - tuby
Mój koteł wcale się nie chce chować do tub, drapaków, do których można wejść.Wcześniej kupiłam takie sliczne kubiki, które mozna drapać, można w nich spać, siedzieć na nich. Niestety, Kreweta nie była zainteresowana.
Sprzedaliśmy. Uwielbia tylko płaskie na ziemi.
Zbudowaliśmy jej piękny drewniany domek (paramy się hobbistycznie renowacją i tworzeniem mebli) a ona nic...Więc gdyby ktoś szukał drewnianego domku z litego drewna, który jest bardzo estetyczny (mam na punkcie wystroju wnętrz hopla) to dajcie znać. Bo już myślę nad zakupem czegoś innego a miejsca nie przybywa w mieszkaniu.
Sprzedaliśmy. Uwielbia tylko płaskie na ziemi.
Zbudowaliśmy jej piękny drewniany domek (paramy się hobbistycznie renowacją i tworzeniem mebli) a ona nic...Więc gdyby ktoś szukał drewnianego domku z litego drewna, który jest bardzo estetyczny (mam na punkcie wystroju wnętrz hopla) to dajcie znać. Bo już myślę nad zakupem czegoś innego a miejsca nie przybywa w mieszkaniu.
- annishere
Jasne. Ten domek robiliśmy totalnie pod Krewetę (dłuższy niż szerszy bo lubi się wyciągać). Standardowo takich rzeczy nie robimy hurtowo tylko wymyślamy jak coś przyjdzie do głowy. Taka pasja, że lubię coś wymyślić a potem zrealizować (np meble z rurek hydraulicznych, odnowić retro meble znalezione na targu staroci na styl nowoczesny, a ostatnio na zlecenie robilam meble z palet).
Zdjęcia słabe.
Zdjęcia słabe.
- Luinloth
- Agilisowy Rezydent
Domek jest śliczny.
Może dajcie mu szansę. Teraz, wiadomo - jest ciepło, więc czemu kot miałby chcieć się grzać w budce W zimie może pomyśleć o niej cieplej. A może budka na balkon?
Może dajcie mu szansę. Teraz, wiadomo - jest ciepło, więc czemu kot miałby chcieć się grzać w budce W zimie może pomyśleć o niej cieplej. A może budka na balkon?
- annishere
Mamy bardzo mały balkon więc odpada. Jak było chłodniej też nie chciała leżeć Ten domek juz stoi kilka miesięcy nieużywany. Wolę jej kupić jakiś słup do drapania z Rufiego (bo ten, który ma lubi więc niech ma drugi) Mam narazie dość małe mieszkanie więc większe kocie akcesoria muszę dawkować.
- Miss_Monroe
- Moderator
Polecam zamontować kilka półek- to bardzo dobre rozwiązanie na dodatkową przestrzeń dla kotka przy małym metrażu
Posty zostały przeniesione do odpowiedniego wątku.
Posty zostały przeniesione do odpowiedniego wątku.
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Re: Legowisko
Annishere często koty nie chcą korzystać z budek, które mają jedno wejście, bo nie mają awaryjnego wyjścia w razie czego. Może wytnijcie z boku budki drugie mniejsze wyjście. Całkiem możliwe, że wtedy kotka się skusi, żeby w niej poleżeć.
-
Kupiłem moim zbójom dwie takie kwadratowe budki w zooplusie, podobały mi się, pasują idealnie do takiego regału który mam, pomyślałem będą mieć super, w środku jest miła podusia, musi się podobać, w końcu koty lubią budki... nawet na to nie patrzą, o wejściu to nawet nie wspomnę
Ale zauważyłem, że Bamoko lubi jak mu się uformuje z poduszki, albo kołdry taką norkę to zaraz się tam wbija i sobie leży. Rufi ma takie legowisko
Myślicie że warto to wziąć i będzie leżał? 170zł jak wywale i nie będzie żaden korzystał... No przecież złapie i ogole je na łyso
Ale zauważyłem, że Bamoko lubi jak mu się uformuje z poduszki, albo kołdry taką norkę to zaraz się tam wbija i sobie leży. Rufi ma takie legowisko
Myślicie że warto to wziąć i będzie leżał? 170zł jak wywale i nie będzie żaden korzystał... No przecież złapie i ogole je na łyso
- Jaskier
- Agilisowy Rezydent
Jaskier bardzo lubił wcisnąć się rano pod kołdrę, gdy ja musiałem się spod niej wyczołgać do pracy. Przeszło mu. 170 PLN można wydać na o wiele większe przyjemności, zwłaszcza dla wydającego
- MoniQ
- Agilisowy Rezydent
Gdzieś była mowa o tych legowiskach na szybę, z Zooplusa... u nas na szybie zupełnie się nie przyjęło, ale jako legowisko całkiem nieźle się sprawdza