To zaleta posiadania młodych kotów, wdzięczność
Eris ♡ Merlin i Morgana ♡
- MoniQ
- Agilisowy Rezydent
Re: Eris ♡ Merlin i Morgana ♡
Jak tak latam po domu, próbując wszystkiego, macham wędkami i piórkami, rzucam piłeczki po czym sama je przynoszę, to mój M. pyta "dobrze się bawisz?"
Dobrze, że w lecie są ćmy i muchy, one zapewniają rozrywkę 
-
Karioka
- Agilisowy Rezydent
Ja to żałuję że się za długo czaiłam na zabawkę Fling-ama-string w zooplusie (kosztowała stówkę). Teraz jej nie ma w Polsce. A koszt wysyłki z zagranicy trochę mnie poraża.
P.S. przepraszam za zaśmiecanie Wam wątku
P.S. przepraszam za zaśmiecanie Wam wątku
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Fajna ta malutka i jak się potrafi sama zająć zabawką
Merlinek jaki się dorosły teraz zrobił, a przecież dopiero co on był takim podlotkiem
Ja mam teraz fajnie, jak jest sezon ogródkowy to nikomu nie przyjdzie do głowy, żeby się bawić jakimiś zabawkami w domu. Za to zimą widać, jak się nudzą i muszę się wtedy gimnastykować co tu wymyślić
Merlinek jaki się dorosły teraz zrobił, a przecież dopiero co on był takim podlotkiem
Ja mam teraz fajnie, jak jest sezon ogródkowy to nikomu nie przyjdzie do głowy, żeby się bawić jakimiś zabawkami w domu. Za to zimą widać, jak się nudzą i muszę się wtedy gimnastykować co tu wymyślić
- Luinloth
- Agilisowy Rezydent
Ale za to są też osy i one niestety zapewniają zgarnianie kotów do domu z balkonu w popłochu. Albo taką wątpliwą rozrywkę jak dwa dni temu, kiedy jedna dziadówa wleciała do domu i w czasie, kiedy ja się zamknęłam z kotami w sypialni, Luby miał ją złapać do szklanki i wyrzucić, ale ona wlazła w podwieszany sufit przez dziurkę od przewodu
Merlinek poważny to tylko na tych fotkach jest, bo jak akurat jest niepoważny, to ja latam i wołam ej, a nie zdjęcia robię
Karioka, ta zabawka fajna, ale Merlin rozbroił cat dancera w tydzień, a Morgana rozszarpała motylka w 24h. Nie wydam stówy na coś, co one pogryzą w parę dni
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Tamisia na dworze specjalnie nie interesują owady, a Tobi na szczęście ma respekt przed owadami osowatymi, nie tyka żadnych os, pszczół czy trzmieli. Jakoś dźwięk ich brzeczenia stopuje go, ale wszelkie komary, cmy, motyle czy koniki polne to są ścigane przez niego 
- yamaha
- Genius Loci
Zgadzam sie, koty jakby wiedzialy na ktore owady mozna polowac, a ktore lepiej zostawic w spokoju.
Missy od lat wychodzi i poluje na wszystko, co lata, poza pszczolo-podobnymi....
Missy od lat wychodzi i poluje na wszystko, co lata, poza pszczolo-podobnymi....
- Luinloth
- Agilisowy Rezydent
A to my jakoś wolimy pilnować. Jak wychodzimy, to zamykamy okna. Jak koty są na balkonie i pojawia się osa, to albo zabieramy je do domu, albo łapiemy na chwilkę (jeśli osa tylko przeleciała wysoko i poszła dalej).
Merlinek się chyba wczuł w rolę starszego brata, bo przed chwilą na balkonie najpierw umył Morgankę, a dopiero potem siebie. Nie wyglądało to na takie lizanie dla przeganiania, zwłaszcza że miejsce było mocno żadne, nie jakaś fajna miejscówka.
Merlinek się chyba wczuł w rolę starszego brata, bo przed chwilą na balkonie najpierw umył Morgankę, a dopiero potem siebie. Nie wyglądało to na takie lizanie dla przeganiania, zwłaszcza że miejsce było mocno żadne, nie jakaś fajna miejscówka.
-
Karioka
- Agilisowy Rezydent
A no to fajnie z tym myciem. Myślę, że to powód do radości może być już jakiś.
A daj jakąś fotkę Iskierek
U mnie dziewczyny też się myją czasem i też niekoniecznie żeby kogoś z miejsca wylizać.
Jadzia to wręcz wykorzystuje Celinkę do mycia
Ja to pozakładałam moskitiery na okna. Można to samemu zrobić za parę groszy, jeśli kot nie wychodzi na okno. No i okona tylko tak do góry otwieram. Po bokach mam kratki żeby nikt się nie powiesił przez przypadek. Wtedy mogę mieć otwarte ciągle.
Na drzwiach balkonowych też mam moskitierę. I mam spokój przynajmniej względny w domu. Przez tę balkonową czasem coś wleci to dziewczynki mają ubaw wtedy.
A daj jakąś fotkę Iskierek
U mnie dziewczyny też się myją czasem i też niekoniecznie żeby kogoś z miejsca wylizać.
Jadzia to wręcz wykorzystuje Celinkę do mycia
Ja to pozakładałam moskitiery na okna. Można to samemu zrobić za parę groszy, jeśli kot nie wychodzi na okno. No i okona tylko tak do góry otwieram. Po bokach mam kratki żeby nikt się nie powiesił przez przypadek. Wtedy mogę mieć otwarte ciągle.
Na drzwiach balkonowych też mam moskitierę. I mam spokój przynajmniej względny w domu. Przez tę balkonową czasem coś wleci to dziewczynki mają ubaw wtedy.
- Luinloth
- Agilisowy Rezydent
Ja też otwieram tylko tak do góry, ale dla odmiany ja mam okna we wnękach, nikt nie zawiśnie. Kratki ze starego mieszkania wreszcie oddałam na bazarek
Dzisiaj rano to w ogóle Morganka sobie leżała między nami, ale nie spała tylko sobie coś tam podskakiwała. Merlinek przyszedł na głaski, ułożył się na mnie w chlebek. Noski obwąchane, poproszę mizianko. A ona się chciała bawić, i tę moją głaszczącą rękę pac pac łapką. A on totalnie nic
Ciężko uwierzyć, że godzinę później muszę rozdzielać to towarzystwo, bo z Merlina nagle robi się terminator, i że jak musimy akurat oboje wyjść, to też koty osobno, nawet jak grzeczne, bo mam schizy, że coś mu odpali znienacka 
- Kasik
- Agilisowy Rezydent
Ja jeszcze nie pisałam odkąd jest malutka, ale muszę przyznać, że jest zjawiskowa 

Taka gwiazdeczka się Wam trafiła
Merlinek jaki wielki teraz przy tej kruszynce 
Niech zdrowo rośnie i łobuzuje z bratem
Taka gwiazdeczka się Wam trafiła
Niech zdrowo rośnie i łobuzuje z bratem