Szczotki/grzebienie/trymery do pielęgnacji sierści
-
- Agilisowy Rezydent
Re: Szczotki/grzebienie/trymery do pielęgnacji sierści
Ja pierwszy raz mam furminator.
Też się bałam, ale teraz widzę że to fajne urządzenie. I szybciej niż szczotką, a to ważne bo Jadzia nie lubi szczotkowania.
Codziennie troszkę wyczesuję bo inaczej nie da rady.
Też się bałam, ale teraz widzę że to fajne urządzenie. I szybciej niż szczotką, a to ważne bo Jadzia nie lubi szczotkowania.
Codziennie troszkę wyczesuję bo inaczej nie da rady.
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Moje najlepiej lubią być czesane zwykłym grzebieniem ludzkim, tylko zęby muszą być dosyć gęste.
Są takie specjalne grzebienie metalowe, które nie elektryzują, ale trochę kosztują. Koty podobno je bardzo lubią.
Na wystawie kiedyś jak byłam, to rozmawiałam z babką, która czesała właśnie takim grzebieniem swoje koty. One to uwielbiały.
Są takie specjalne grzebienie metalowe, które nie elektryzują, ale trochę kosztują. Koty podobno je bardzo lubią.
Na wystawie kiedyś jak byłam, to rozmawiałam z babką, która czesała właśnie takim grzebieniem swoje koty. One to uwielbiały.
- yamaha
- Genius Loci
Nie kupie nastepnego
TZ juz mowi, ze dzieki Missy kazdego dnia tygodnia moze sie czesac innym
Furminatora czasem "na sile" uzywamy... Missy jego tez nie lubi (jakby ktos mial watpliwosci ), ale czasem nie ma wyboru, choc troche wyczesac trzeba, z gory (z dolu wycinam )
TZ juz mowi, ze dzieki Missy kazdego dnia tygodnia moze sie czesac innym
Furminatora czasem "na sile" uzywamy... Missy jego tez nie lubi (jakby ktos mial watpliwosci ), ale czasem nie ma wyboru, choc troche wyczesac trzeba, z gory (z dolu wycinam )
- Miss_Monroe
- Moderator
Nie czeszcie Furminatorem kotku ogonka, bo będzie miał bardzo przerzedzone futerko - i ogonek będzie strasznie „chudziutki”
Piszę z doświadczenia, kilka lat temu to zrobiłam i miałam kotka z ogonem jak u szczura
Piszę z doświadczenia, kilka lat temu to zrobiłam i miałam kotka z ogonem jak u szczura
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Tami to się tak sypie w tym roku, że nawet na ogonie całe kępy mu wylazily, więc musiałam i ogon mu czesac. Na szczęście nie widać zbytnio ubytków, jemu te futro jak bambus rośnie, po jednej nocy znowu jest zarosniety
Gdybym tak za każdy jego klak dostała 10 gr to bym była już milionerka
Gdybym tak za każdy jego klak dostała 10 gr to bym była już milionerka
- MoniQ
- Agilisowy Rezydent
Noszę się z zakupem nowej szczotki, widziałam reklamy takich szczotek samoczyszczących i kusi mnie właśnie taka. Macie może jakieś doświadczenia? Bo czytam w opiniach, że jedna nie za bardzo dla brytyjczyka, inna ze bardzo dobra, i sama już nie wiem...
- Mago
- Super Admin
- Kontakt:
Monia, nie znam tych szczotek ale przyznaję, że opcja łatwego czyszczenia wygląda kusząco