Też się dołączam do pytania <lol>Renia pisze:a jak wygląda qupal po takiej karmie??
Czy to coś na kształt masy papierowej z klejem?? <lol>
Niko
-
Pola
- Hodowca
- Kontakt:
-
aaGaa
Dracanka pisze:Też się dołączam do pytania <lol>Renia pisze:a jak wygląda qupal po takiej karmie??
Czy to coś na kształt masy papierowej z klejem?? <lol>
No powiem wam Dziewczyny, że Armaniego to w kuwecie po tym nie ma <rotfl> i tak się zastanawiam czy czasem jeszcze nie przetestować kolejnej "ekologicznej"... <lol>
- Agnieszka7714
-
aaGaa
Dziękujemy za miłe słowa...
Nikula to leniwiec pospolity i aż taki to ruchliwy on nie jest no chyba, że o 4 rano, się ostatnio skubańcowi ubzdurało by o tej porze nas budzić bo Hrabiemu chce się mizianek, pogoni za kulka z folii al i jedzonka.... Muszę go jakoś przestawić spowrotem na przesypianie dopóki my nie wstajemy tylko jak?Oto jest pytanie :-)
Nikula to leniwiec pospolity i aż taki to ruchliwy on nie jest no chyba, że o 4 rano, się ostatnio skubańcowi ubzdurało by o tej porze nas budzić bo Hrabiemu chce się mizianek, pogoni za kulka z folii al i jedzonka.... Muszę go jakoś przestawić spowrotem na przesypianie dopóki my nie wstajemy tylko jak?Oto jest pytanie :-)
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Najlepiej nie reagować. Jak kot miaukoli, że chce się dostać do pokoju, albo w ogóle wskakuje Ci do łóżka, to nie reagować wtedy i nie wstawać przez przypadek, żeby jedzenie o tej porze dawać. Kot się tak nauczy, że będzie jeszcze bardziej natarczywy, jak będzie coś chciał. Jeżeli przez jakiś czas zobaczy, że nic mu to nie daje, to przestanie Cię męczyć o takich nieludzkich godzinach.aaGaa pisze: Muszę go jakoś przestawić spowrotem na przesypianie dopóki my nie wstajemy tylko jak?Oto jest pytanie :-)
-
aaGaa
Soniu no właśnie staramy się go ignorować tylko nie zawsze to wychodzi, dzisiaj np byłam twarda godzina 4 i zaczęły się miałki, potem było znoszenie wszelki zabawek które znalazły się w zasięgu kociej łapki,a ja nic... nie wstaję ...To wkońcu zrezygnowany "wywalił" mi się na poduszce tuż obok mojej twarzy do góry 'kołami" załączył tym razem swojego głośnego traktora, potem ululał się i co.... i zadzwonił budzik ja wstałam a Pan Kot spał jeszcze z dobre poł godziny niereagując na nic... <lol>