Domia Arget Bri*Pl i D*Szmaragdowa Igła Quamar vel Karmelek

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Jak już wspólne trawki są to i wspólne mycie będzie za niedługo :-)
Awatar użytkownika
PaulinaP

Post autor: PaulinaP »

ja a propo zdjęcia pt " będę udawać, że jej nie widzę..." <lol>
puchatki dwa, śpiochy.
Awatar użytkownika
Elwira

Post autor: Elwira »

Dwa słodziaki :) :) :kotek: :kotek: .
Ta pręgowana nóżka przecudna :). Nie wiedziałam, że możę być taka kicia niebieska z całą nogą zupełnie innego kolorku :).
Awatar użytkownika
Zafira

Post autor: Zafira »

Nozia jest słodziutka, zawsze podobały mi się szylkretki z śmietanką na bródkach i umoczonymi w mleku łapkami. Marzylismy tez o pointce liliowej, ale tych było zupełnie brak, a na naszej drodze stanęła Domisia i same rozumiecie <zakochana>
Moje koty rano urządziły sobie taka gonitwę, że zbierałam chodniki z korytarza. Szaleństwo totalne .Aż żal było wychodzić do pracy .
Awatar użytkownika
Zafira

Integracja kotek niestety jeszcze nie zakończona. Stosunek Nuty do małej jest zalezny od sytuacji- raz sie ganiają wspólnie i Nuta przełamuje swój opór, za moment warczy i buczy widząc Domię w poblizu swojego legowiska albo podczas jedzenia albo w ogóle gdziekolwiek. Potrzebuje widac jeszcze wiecej czasu na akceptację.
Domia jest zupełnie nie przejęta fochami starszej. Łapiąc muchę ląduje prosto na głowie jedzącej Nuty, albo bawi sie jej ogonem wiszacym z krzesła.
Robi też ciągłe podchody jak zaskarbić sie w łaski starszej koleżanki. O tak jak tu: czy cos stoi na przeszkodzie zebym sobie tu przycupnęła? wzrok Nuty mówi sam za siebie...

Obrazek

A tutaj poza w oczekiwaniu na mięsko które dodajmy pańcia szykowała tuż obok podanego elegancko kota. Aranżacja otoczenia przypadkowa, prosze nie wyciagać pochopnych wniosków ;-)) .

Obrazek
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Widzę, że coraz bliżej dziewczyny są na fotkach. Nuta potrzebuję więcej czasu, ale są już postępy, skoro zdarzają się wspólne ganianki.
Fajnie wyglądają na tym futerku. Ja kiedyś takie kupiłam w Zakopcu i niestety moje koty jak oparzone uciekały z niego. Ostatecznie skórka wylądowała u teściowej.
Awatar użytkownika
Zafira

No własnie ganianki są wraz z przyjecielskimi poklepywankami i całym wachlarzem przeróżnych mruknięc, nawoływań i miałków, które Nuta jak ją znam wydaje w stosunku do kogoś lubianego . A potem jest nagła zmianiana- mała podbiega do niej wesoła cała, a ta znowu : Buuuu ! i pchiii !!!.
Wczoraj była tak niespokojna ( Nuta) aż postanowiłam jej dac odpoczać od nasz wszystkich w osobnym pomieszczeniu. No i tam nieoczekiwanie rozmruczała się na cały głos i wyłozyła w koszyczku wyrażnie zrelaksowana. Po dwóch godzinach wyszła w lepszym nastroju .
mardag1982

Post autor: mardag1982 »

Domisia śliczna, też szylkrecia i w podobnym wieku jak moja Aisza, i obie mieszkaja w Będzinie :)))
Awatar użytkownika
Elwira

Post autor: Elwira »

Oj rzeczywiście jej wzrok mówi sam za siebie :).... :kotek: :kotek:
Awatar użytkownika
Zafira

Może mi ktos wyjasni- o co chodzi Nucie? Dzsiaj w nocy słyszłam wyrażnie, że bawiły sie we dwie i szalały po całym domu. Nuta głosno nawoływała, mruczała i wydawała dźwięki najbardziej przyjazne jakie u niej znam. Aż piszczała do małej.Rano, kiedy wstaliśmy nastąpiła od razu zmiana zachowania Nuty: warczy i syczy na małą. Domia jest wyraźnie zdezorientowana takimi zmianami nastroju, no każdy by się pogubił. O co chodzi-Nuta wstydzi się, że już się zaprzyjaźniły ?
Zablokowany