przygarnięty kotek Mix Brytyjczyka.
-
Re: przygarnięty kotek Mix Brytyjczyka.
To super, trzymam kciuki za zdrówko
- yamaha
- Genius Loci
-
My juz po kontroli po sterylce byliśmy dzis w duopacku
Bo Bunia przyniosła prezent po sterylce w postaci pcheł
I dopiero po tygodniu doszliśmy co nas i naszego psa gryzie
Wiec komplet odpchlenia dla Buni o Oziego
U Buni wszystko ok poza ogromnym siniakiem koloru sliwkowego .
Bunia dostala tez zestaw startowy dla kotow po sterylizacji z Purina Pro Plan i nie wiem czy jej dawać bo ona po sterylce jeszcze bardzo schudła i chciałabym ja podtuczyc tylko jak i czym ?? Moze znacie jakieś specjalistyczne karmy wysoko kaloryczne ?? Za to yorka zapuściłam i utuczylam wazy 4,4 kg
Bo Bunia przyniosła prezent po sterylce w postaci pcheł
I dopiero po tygodniu doszliśmy co nas i naszego psa gryzie
Wiec komplet odpchlenia dla Buni o Oziego
U Buni wszystko ok poza ogromnym siniakiem koloru sliwkowego .
Bunia dostala tez zestaw startowy dla kotow po sterylizacji z Purina Pro Plan i nie wiem czy jej dawać bo ona po sterylce jeszcze bardzo schudła i chciałabym ja podtuczyc tylko jak i czym ?? Moze znacie jakieś specjalistyczne karmy wysoko kaloryczne ?? Za to yorka zapuściłam i utuczylam wazy 4,4 kg
- MoniQ
- Agilisowy Rezydent
Whoa, od weterynarza przyniosła pchły?
Jedzenia nie zmieniajcie, a na pewno nie na Purinę..... poczytaj wątek o żywieniu po kastracji/sterylizacji: viewtopic.php?f=12&t=33
Głaski dla Buni Dobrze, że już dochodzi do siebie
Jedzenia nie zmieniajcie, a na pewno nie na Purinę..... poczytaj wątek o żywieniu po kastracji/sterylizacji: viewtopic.php?f=12&t=33
Głaski dla Buni Dobrze, że już dochodzi do siebie
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
Tak, to możliwe, i wcale nawet nie jest takie trudne, odbywa się zasadniczo w poczekalni Sama sobie kiedyś taką niespodziankę sprawiłam, i to na własne życzenie, zaprowadziłam koleżankę z nowo przygarniętym kotkiem do swojego lekarza, ja na szczepienie z kociakiem, ona na odpchlenie (bo pchły zauważyła sama, ten kotek to była uliczna znajdka). I ja wiedząc, że ona z pchłami, umówiłam się, żeby nam było raźniej, posiedziałyśmy razem w poczekalni transporter w transporter, zadowolone, że wreszcie znalazłyśmy czas na spotkanie, i po kilku dniach musiałam powtórzyć wizytę
Przepraszam za
- MoniQ
- Agilisowy Rezydent
-
Ta bunia to ma szczęście widzę
Co do karmy... może po tych wszystkich stresach ostatnich tygodni lepiej wstrzymac się chwilę ze zmianą karmy? Jak kociak dojdzie całkiem do siebie, to powinien zacząć przybierać. Royal Canin i Purina to chyba podobna półka, jeśli chodzi o kocią karmę. Jak zmienić, to może już na coś lepszego i w mniej stresowym momencie
Co do karmy... może po tych wszystkich stresach ostatnich tygodni lepiej wstrzymac się chwilę ze zmianą karmy? Jak kociak dojdzie całkiem do siebie, to powinien zacząć przybierać. Royal Canin i Purina to chyba podobna półka, jeśli chodzi o kocią karmę. Jak zmienić, to może już na coś lepszego i w mniej stresowym momencie
- BabaJaga
- Agilisowy Rezydent
Wydaje mi się, że nie ma tu powodu do jakiegoś ekspresowego podtuczania kotki. To normalne, że kotka straciła na wadze po sterylce. Przecież sporo jej "wnętrza" zostało wycięte (macica etc...), więc schudnięcie raczej nie jest wynikiem utraty tłuszczyku. Także, spokojnie...
- agniecha
- Agilisowy Rezydent
Czy Bunia na kontroli po sterylce miała robione usg ? Po dziesięciu dniach od sterylki ogromny krwiak koloru śliwkowego ? Długo się kocinka zbiera jak na prosty zabieg , ale może ja myślę za bardzo " po ludzku " Trzymam kciuki żeby było już " z górki "
-
Bunia USG miała robione ok 3 dni po sterylce .