Huckelberry - Luludi*Pl
- Paulina
Udało się
ale w bardzo dziwny sposób jeśli chodzi o karmę
wczoraj nałożyłam mu łyżeczką mokre jedzenie i dzisiaj lezała ona na biurku i chyba został na niej zapach. kotek zaczął ją lizać. więc położyłam kilka chrupków na łyzeczką i zaczął jeśc. potem włozyłam lyzkę do miseczki i dalej jad. póżniej ja wyciągnełam i własnie pałaszuje karmę
<klaszcze>
- Kamiko
- Hodowca
- Hodowla: Mazuria*PL
- Kontakt:
-
kasia z gdyni
- Kontakt:
- Montana
- Hodowca
- Hodowla: Legatówka*PL
- Kontakt:
Musiał trochę fochów puścić aby mu zaczęli "duzi" na łyżeczce pychotki podawać...
Często tak właśnie jest, że gdy kociak dom zmienia, zmieniają się też jego preferencje, nawyki. W hodowli zwykle jest gromadka rodzeństwa i jak wszyscy biegną truchtem do misek to aż uszka się trzęsą i maluchy pałaszują aż miło - no bo jeszcze brat albo siostra zje, albo np. jak zjem szybciej to zobaczę czy czegoś nie skubnę u rodzeństwa itd. No i faktycznie, czasem nie do końca widać, tak na prawdę ile taki maluszek zjada suchego.
A teraz panisko na włościach... tylko jemu "duzi" usługują... smaczki się wyrabiają :-) . Trzeba uważać aby na początku za mocno nie rozpieścić bo potem kłopot jak kotek chce jeść tylko np. wołowinkę albo duszoną pierś
. Najważniejsze, że zaskoczył i je już suche - jeszcze pewnie nie raz będzie grymasił <diabeł> .
Często tak właśnie jest, że gdy kociak dom zmienia, zmieniają się też jego preferencje, nawyki. W hodowli zwykle jest gromadka rodzeństwa i jak wszyscy biegną truchtem do misek to aż uszka się trzęsą i maluchy pałaszują aż miło - no bo jeszcze brat albo siostra zje, albo np. jak zjem szybciej to zobaczę czy czegoś nie skubnę u rodzeństwa itd. No i faktycznie, czasem nie do końca widać, tak na prawdę ile taki maluszek zjada suchego.
A teraz panisko na włościach... tylko jemu "duzi" usługują... smaczki się wyrabiają :-) . Trzeba uważać aby na początku za mocno nie rozpieścić bo potem kłopot jak kotek chce jeść tylko np. wołowinkę albo duszoną pierś
- Paulina
-
Pola
- Hodowca
- Kontakt:
-
Agathea
poszukaj w sklepach internetowych http://animalia.pl/szukaj.php?search=mleko to chyba o Klare chodzi