Tamyio

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Slonick

Re: Tamyio

Post autor: Slonick »

Super sie bawi;) A jak tam oko i katar?
Awatar użytkownika
Jennefer

Post autor: Jennefer »

Malutka z dnia na dzien ma mniejszy katarek, Teraz ma jedynie czasami po przebudzeniu. Kupilam jej Lizyne ale gnojki wyslali mi opakowanie bez daty waznosci i mam je odeslac i wysla mi nowe za 2 tyg bo juz nie maja na stanie <zły> Zamowie i tak z Polski, pewnie szybciej dojdzie.

Oczko coraz ladniejsze, czasami trzecia powieka cofa sie na tyle, ze z daleja wyglada jakby oczko bylo ok.
Codziennie o 7.30 mamy podudke - traktorek i przygryzanie nosow i uszu (ale bardzo delikatnie). Po kilkunastu minutach, gdy widzi, ze jest przez nas ignorowana, odpuszcza sobie i idzie dalej spac.
Rozrabia z dnia na dzien tez coraz wiecej. Taki maly rozbojnik sie z niej zrobil ze hoho <lol> A taka grzeczniutka byla przez pierwsze 3 dni. Bardzo czesto wybuchamy smiechem jak wpadnie na jakis glupi pomysl albo jak smiesznie bawi sie zabawka.

Uwielbiamy wolowinke mielona i przemrozona, nie przepadamy za indykiem z marchewka, lubimy tez mleczko whiskas dla kociat.

Mam wolny weekend wiec sprobuje zrobic jej kilka zdjec. Choc to nie jest takie proste. Teraz rozumiem Hodowce, gdy mowila, ze ciezko jest jej zrobic zdjecia. Nawet bardzo dobra lustrzanka czesc zdjec wychodzi rozmyta <mrgreen>
Slonick

Oboje niezle wsiakliscie :) i bardzo dobrze.
Ja sie powoli musze za karmami rozejrzec, ale na szczescie ma mi kto pomoc a od jednego hodowcy dostalem juz wytyczne, od drugiego tez mam dostac.
Te miski z TK Maxxa, ktore kupilas to sa na stronie? Bo nie moge znalesc, a nie mam zadnego w poblizu i nie chce na darmo jechac.
Powodzenia w robieniu zdjec:) nie ma specjalnego obiektywu do kotow? <lol>
Awatar użytkownika
Jennefer

Nie widzialam stronki w sumie, postaram sie zerknac. Kurcze musze zrobic zdjecia i podeslac Ci na meila. Jak juz mowilam cierpie na niedobro misek, 3 to zdecydowanie za malo. A to jogurcik a to wolowinka a to w drugim pokoju tez musi byc woda i suche.
Slonick

Za duzo pokoi masz, nie mozecie wynajac studio flat? :P
Awatar użytkownika
Agnes

Post autor: Agnes »

przydałoby się zaktualizować wątek <mrgreen>
Awatar użytkownika
Jennefer

Katarek na szczescie przeszedł. Wraz z nim dostała sporego apetytu. Wcześniej też jadła, ale nie aż tyle. Już myślałam, że saszetki RC i Schessira beda do wyrzucenia, ale na szczęście zasmakowały jej znowu <ok>
Dziś uśmiałam się, jak wieszałam pranie i po chwili zobaczyłam ja biegnaca przez pokój z moja uprana skarpetka w pyszczku :-)
Ogólnie Tamiyo daje nam bardzo dużo radości i codziennie zaskakuje nas czymś innym :kotek:
Awatar użytkownika
Agnes

Post autor: Agnes »

Ciesze się ogromnie, że jest tak dobrze, Tami zwiewająca ze skarpetką musiała wyglądać uroczo <lol> ale, dokumentacja z obfitą ilością zdjęć by się przydała ;-))
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

Co racja, to racja !
:foto:
Slonick

Przylaczam sie do dziewczyn.
Obrazek