Tamyio

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jennefer

Tamyio

Post autor: Jennefer »

Witam serdecznie i radośnie wszystkich forumowiczów!
Nazywam się Ania i od ładnych kilku lat mieszkam wraz z moim Kochaniem w Irlandii w małym i uroczym miasteczku Galway.
Jakiś czas temu stwierdziliśmy, że w naszym przytulnym mieszkanku jest jakoś tak za pusto i za cicho i czegoś nam brakuje... No i ja zapalony miłośnik wszelkiego zwierzęcia z ślimakami włącznie (nigdy nie przejdę obojętnie obok pełzającego po chodniku ślimaka! Zawsze przeniosę go na trawniczek. Gorzej jak zmierzał w drugą stronę :(((( ) zaproponowałam mojej Drugiej Połowie kotka. Nie widząc za dużego oporu po drugiej stronie, oraz zauważając nawet objawy zainteresowania poszłam dalej i znalazłam rasę, która bardzo by nam odpowiadała - Kot Brytyjski Krótkowłosy. Po zaaplikowaniu serii rozbrajających filmów z "puchatymi misiami" w roli głównej oraz opisaniem charakteru Brytyjczyków cel został rozłożony na łopatki i powiedział - "dobra...możemy mieć kota! Ale ja go tylko głaszcze i miziam a Ty będziesz po nim sprzątać <diabeł> ".
Tak więc nie czekając aż moja Druga Połowa się rozmyśli - rozpoczęłam poszukiwania! <tańczy>

I dzisiaj właśnie chciałam podzielić się z Wami moim małym i puchatym szczęściem - niebieską Brytyjką Ciri.

Ciri a pierwotnie Isabella pochodzi z hodowli Reyes de Selva pani Kingi Izydorczyk z Irlandii. I jak się niektórzy z Was domyślają jest młodszą siostryczką Lumi <serce> (mają tego samego tatusia).
Moje małe puchate maleństwo będzie u mnie w domku po zakończeniu 12 tyg, to znaczy 11 maja <ok>
To jeszcze ponad miesiąc <hm> ale oczekując na "puchatą kulkę" zaczęłam czytać Wasze forum, planować zakupy m.in. drapaka, kuwetki, zabawek itd <mrgreen> i na pewno nie raz bedę prosiła Was o porady :kwiatek:

A oto i sama Cirilla (zdjęcia pochodzą od pani Kingi z hodowli).
Tutaj Ciri to ta większa po prawej stronie (miała wtedy może z 5 tyg):

Obrazek

A tutaj już mam ok 7 tyg:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Re: * Cirilla (Ciri) *

Post autor: asiak »

Witam śliczną dziewczynkę <zakochana>
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

Witajcie na forum ! <tańczy>
Awatar użytkownika
Agnes

Post autor: Agnes »

Witam po raz kolejny <mrgreen> ciesze się, że na forum będzie siostrzyczka mojej Lumi :-) Jeśli Ciri ''pójdzie'' w tate...to ojej, szykuj sie na dużoooo kota do kochania <lol> <serce>
wybieracie się jeszcze w międzyczasie w odwiedziny do malutkiej? :kotek:
Awatar użytkownika
Jennefer

Agnes :kwiatek: Chyba już nie. Byliśmy tydzień temu (zostaliśmy zaatakowani przez hordę puchatych czworonogów :-> ). A Małej i tak nie możemy dotykać bo nie miała jeszcze serii szczepień. Od Galway to niby tylko 100km ale po typowych Irlandzkich drogach, gdzie jadąc 50km/h boisz się czy zza zakrętu nie wybiegnie zbłąkana owca albo koń (w drodze do Pani Kingi mijaliśmy 3 konie, które najwidoczniej komuś uciekły...).
Jeśli Ciri pójdzie za tatusiem to będzie też słodkim pieszczochem :D Oby wdała się w tatę <ok>
Awatar użytkownika
Becia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Becia »

Witam serdecznie :-)
Awatar użytkownika
Ada

Post autor: Ada »

:-) Cudny Okruszek- Witajcie serdecznie :roza:
Slonick

Post autor: Slonick »

Hej sasiadko zza wody;) Miesiac szybko zleci...na pewno szybciej niz nam okolo 4 miesiace do naszych futrzakow.
Awatar użytkownika
Jennefer

Dziękujemy z Ciri za miłe przyjęcie <zakochana>
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

Jennefer pisze: Byliśmy tydzień temu (zostaliśmy zaatakowani przez hordę puchatych czworonogów :-> ).
O rany, ale "wspolczuje" <rotfl> <rotfl>
<zakochana>
Zablokowany