Furminator
- asiak
- Agilisowy Rezydent
Re: Furminator
Że jeden starczy to ja wiem, nie będę się przecież wygłupiać, tylko nie bardzo wiedziałam, jakie znaczenie ma ta waga kota, ale Sonia mnie już oświeciła i chyba zakupię ten mały w Zooplusie :-)
- bahi
Aaaa widzisz! Dzięki za odpowiedź, poszukam czegoś innego...Barlog pisze:To jest zwykły grzebień z obrotowymi ząbkami.bahi pisze:Podpowiedzcie, czy takie cuś: http://www.zwierzakowo.pl/opis-produktu ... .1819.html sprawdzi się jak te dobre furminatory? Działa tak samo? Przypomina budową te wasze? Bo Rosie sypie się na potęgę, szczotka już nie daje rady i obawiam się o zakłaczenie, nasze też...
-
Też w ostatnich dniach zamówiłam furminator z Zooplusa, ten mniejszy, tańszy. Póki co nie mam tak naprawdę po co go używać, ale jak bestyjka bardziej obrośnie futrem to na pewno się przyda :-)
- yamaha
- Genius Loci
Za pozno tu zajrzalam, widze, ze odpowiedz juz masz.bahi pisze:Aaaa widzisz! Dzięki za odpowiedź, poszukam czegoś innego...Barlog pisze:To jest zwykły grzebień z obrotowymi ząbkami.bahi pisze:Podpowiedzcie, czy takie cuś: http://www.zwierzakowo.pl/opis-produktu ... .1819.html sprawdzi się jak te dobre furminatory? Działa tak samo? Przypomina budową te wasze? Bo Rosie sypie się na potęgę, szczotka już nie daje rady i obawiam się o zakłaczenie, nasze też...
Ja taka "obrotowa" szczotke posiadam (z dwoma rzedami tych "zebow"), no bo moj kot to kudlacz-wlochacz.
Mysle, ze dla krotkowlosego nie ma ona sensu

- Miss_Monroe
- Moderator
Moja koleżanka ma taki Furminator dla swojego kocurka i jest bardzo zadowolona :-) Ten Furminator ma szerokość ostrza ok. 4,5 cm i ja również mam o tej szerokości i jest idealnyasiak pisze:I są jeszcze takie uniwersalne bez podziału na wagę kota
http://allegro.pl/furminator-delux-pink ... 08631.html
I jaki ja mam kupić? Wypowie się ktoś znający na rzeczy? :-) Proszę.... :-)

- asiak
- Agilisowy Rezydent
Będzie różowy ciekawe co na to Kacperek <lol> już zamówiony :-)Miss_Monroe pisze:Moja koleżanka ma taki Furminator dla swojego kocurka i jest bardzo zadowolona :-) Ten Furminator ma szerokość ostrza ok. 4,5 cm i ja również mam o tej szerokości i jest idealnyasiak pisze:I są jeszcze takie uniwersalne bez podziału na wagę kota
http://allegro.pl/furminator-delux-pink ... 08631.html
I jaki ja mam kupić? Wypowie się ktoś znający na rzeczy? :-) Proszę.... :-). Szkoda, że nie było tego koloru jak kupowałam, bo ja mam taki brzydki, czarno- niebieski <lol>
- Miss_Monroe
- Moderator
Powiedz Kacperkowi, że różowy to taki nowy niebieski <lol> . Ja dziś Bentleya wyczesałam furminatorem i z ilości tej sierści mogę normalnie się dokocić ekspresowo i stworzyć Bentleyowi przyjaciela <lol>asiak pisze:Będzie różowy ciekawe co na to Kacperek
- asiak
- Agilisowy Rezydent
Moje Pumpelki do tej pory nie gubiły jakoś specjalnie dużo sierści, ale teraz zauważyłam, że jest jej więcej. A jak jeszcze dostrzegłam w qupalku zbitą sierść, to się przestraszyłam, że takie "cuda" gromadzą się w brzuszkach <shock>
Dlatego zdecydowałam się na furminator, żeby mniej zjadały tych kłaków :-)
Lenko, nie wiem, czy Kacper da się nabrać, ale spróbujemy <lol> Tylko ten róż jest chyba taki dosyć ciemny, taki bardziej unisex <lol>
Dlatego zdecydowałam się na furminator, żeby mniej zjadały tych kłaków :-)
Lenko, nie wiem, czy Kacper da się nabrać, ale spróbujemy <lol> Tylko ten róż jest chyba taki dosyć ciemny, taki bardziej unisex <lol>
- Witcha
ja furmi zakupiłam ponad rok temu
teraz jest Nina krótkowłosa z niemozebną ilością podszerstka
oraz Merlin, "młode toto jeszcze"
Ninę muszę furmi traktowac bo jak już wspomniałam ilość podszerstka jaką ona produkuje... huhu, tak jak Lenka będe produkować Ninie malłego przyjaciela, który w pewnym momencie moze sie okazać większy od Niny ;p
a Merlin na razie traktowany w kwestii czesania po macoszemu - tylko grzebyczkiem obrotowym, furmi nie trzeba mu wcale, zobaczymy czy się na zimę ofutrzy...
teraz jest Nina krótkowłosa z niemozebną ilością podszerstka
oraz Merlin, "młode toto jeszcze"
Ninę muszę furmi traktowac bo jak już wspomniałam ilość podszerstka jaką ona produkuje... huhu, tak jak Lenka będe produkować Ninie malłego przyjaciela, który w pewnym momencie moze sie okazać większy od Niny ;p
a Merlin na razie traktowany w kwestii czesania po macoszemu - tylko grzebyczkiem obrotowym, furmi nie trzeba mu wcale, zobaczymy czy się na zimę ofutrzy...
- yohjia
Ja też mam ten i jestem bardzo zadowolona :-)oomisoka pisze:Ja mam ten: http://www.zooplus.pl/shop/koty/kuwety_ ... ery/139845
(ten mniejszy)
i jestem bardzo zadowolona, spełnia swoją rolę, jest całkiem solidnie wykonany[...]