Drapaki

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Re: Drapaki

Post autor: asiak »

A ja nawet jak bym miała nadmiar kasy wybrałabym ten drugi :-) Ma wszystko, to co trzeba :-)
Justii

Post autor: Justii »

Tylko martwi mnie ten nieszczesny sztruks.. Niby nie ma co tu obijac dywanem, ale hamaki i lezyska moga sie szybko zniszczyc :( jednak za taka kase spodziewam sie drapaka na cale zycie ogonka :)) a moze wymagam zbyt duzo <gwiżdże>
Slonick

Post autor: Slonick »

A rufi wprowadzil juz tuby? Bo na zdjeciach wygladaly bardzo ciekawie.
Justii

Post autor: Justii »

Na ich stronie internetowej nie ma ich jeszcze w ofercie :(
kinus
Hodowca
Hodowla: Kabrirus*PL
Kontakt:

Post autor: kinus »

ja zamówiłam z szachownicą
przetestowałam wcześniej jako kapę na łóżko, kociaki nawet nie zahaczały
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

Rufi tuby robi bez problemu (moj drapak ma przeciez tube), wystaczy zapytac w mail'u ;-)) .

A co do mojej opinii : zgadzam sie z Asia, ze ten drugi ma dokladnie wszystko co potrzeba, wiec chyba tez bym ten wybrala.
Obawiam sie ze w pierwszym, nawet zamieniajac rozete na tym trzecim, niskim slupku na polke, duzy kot nie bedzie z niej korzystal (za nisko).
Awatar użytkownika
tina
Hodowca
Hodowla: Amazing Aisha*PL
Kontakt:

Post autor: tina »

Wybrałabym ten droższy , oczywiście z modyfikacją.
Dolna rozetę / tzw, bocianie gniazdo/ dałabym do góry zamiast hamaczka /u mnie hamak się nie sprawdził, wymontowałam go całkowicie/ .
Na dole zamiast rozety półka - schodek.
Pod górną rozetą zamiast hamaka zamontowałabym tubę.

Dla mnie byłoby super <ok>
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

yamaha pisze:Rufi tuby robi bez problemu (moj drapak ma przeciez tube), wystaczy zapytac w mail'u ;-)) .

A co do mojej opinii : zgadzam sie z Asia, ze ten drugi ma dokladnie wszystko co potrzeba, wiec chyba tez bym ten wybrala.
Obawiam sie ze w pierwszym, nawet zamieniajac rozete na tym trzecim, niskim slupku na polke, duzy kot nie bedzie z niej korzystal (za nisko).
Zgadzam się z Yamahą mam takie podobne dwa drapaki w domu na wsi po jednym w sypialni córki i mojej , oraz podobny w mieszkaniu i naprawdę wystarczy do tego jakieś dobre połączenie z półkami , komodą itp. i każdy kot będzie bardzo szczęśliwy.

U mnie na hamakach urzędują oba koty ,a Koloruś czasami śpi na hamaku na górze cała noc.
Awatar użytkownika
Joanna P.

Post autor: Joanna P. »

Justii pisze:Pomóżcie!! Chcę kupić dla mojego Brytyjczyka drapak z Rufi <ok>

Niestety nie mam pomysłu, jaki wybrać :( Spośród wszystkich dostępnych wybrałam dwa, które otrzymały największą ilość "głosów" (czyli ochów i achów :) ) :

http://www.drapaki.pl/pl/ekskluzywne/204-ex-6b.html oraz

http://www.drapaki.pl/pl/ekskluzywne/132-ex-2a.html.

W który zainwestowalibyście? Z drapaka korzystałby jeden (na razie) kot. Cena nie gra roli ;-))
U mnie stoi ten drugi, lekko zmodyfikowany: słup z rozetą został podwyższony o 10 cm., a hamak nie ma dolnej części. Jest w pełni wykorzystany przez 2 dorosłe już brytki, a części tapicerowane można zdjąć i wyprać.
Z perspektywy czasu zrobiłabym w nim tylko jedną modyfikację - budkę na dole zmieniłabym na taką z 2 otworami.

Ten pierwszy jest na pewno świetny, ale weź też pod uwagę, że drapaki Rufiego są naprawdę duuuże i ten będzie potrzebował wyjątkowo dużo miejsca.
Slonick

Post autor: Slonick »

Ja mialem na mysli te tuby z platformami, a nie te male.
Zablokowany