Kolorado Amazing Aisha*PL i Kala Agilis Cattus*PL

Awatar użytkownika
AgnieszkaP
Agilisowy Rezydent

Re: Kolorado Amazing Aisha*PL i Kala Agilis Cattus*PL

Post autor: AgnieszkaP »

O rany <shock> Danusiu. Kupowałam Uro-pet w Zookraku przez wiele miesięcy, wszystko było ok. Ostatnio już nie kupiłam tej pasty, bo przestawiam Bellę na UrinoMet.
Ja miałam raz wątpliwości co do jakości kupionego w tym sklepie Arthrofleksu . Zawsze kupuję po 5 opakowań i trafiła mi się partia leku o rzadszej konsystencji i dużo jaśniejszym kolorze, ale w kuwecie było ok. Nie wiem natomiast, czy ten lek był pełnowartościowy.
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

Aguś u nas po tym UrinoMecie pokazały się szczawiany :(((( normalnie mam już robale w brzuchu :(((( no dziecinka moja ukochana ;-(

Osiwieje do reszty Kalunia miała co najmniej dobę pusty brzuszek ,a myła się równo ,wiec dzisiaj od 4 miałam wszelkie odmiany wymiotowania z kłakiem wielkości długopisu dopiero niedawno w momencie kiedy debatowałyśmy z naszą kochaną Lenką :kiss: co dalej .... zaczęła pić i po napiciu się z 3 różnych naczyń poszła spać do rozety pod sufit ,a ja przez Święta pobiłam rekord w piciu prawdziwej kawy :-)
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiak »

Kaluniu :kotek: :kotek: :kotek:
Awatar użytkownika
Monika
Hodowca
Kontakt:

Post autor: Monika »

RETY... <shock> Danusia, sorry za mój delikatnie pisząc nieprzemyślany wpis.... sama sobie powinnam zrobi to :axe:

Ja nie wiem o czym ja myślałam że tak fatalnie pomyliłam sprawę z pastą uro pet (a przecież widziałam co piszę i co czytam...?) z inną pastą i tak fatalnie to wszystko zinterpretowałam. Przepraszam :roza:
Jeśli moderator łaskawie czuwa, to proszę o usunięcie mojego faux pas .

Jeszcze raz dużo zdrowia.
Awatar użytkownika
AgnieszkaP
Agilisowy Rezydent

Post autor: AgnieszkaP »

Normalnie jak nie urok, to przemarsz wojsk :-/////

Kalutku kochany <serce> :kotek:

Danusiu, zmieniłam Belli Uro-pet na Urinomet, bo ona Uro-petu nie znosi. Podawałam jej tę pastę strzykawką, za każdym razem aż ją dreszcz przechodził, gdy ją przełykała, a potem leciała gdzieś w najdalszy kąt. Poza tym mimo bardzo długotrwałego przyjmowania tego leku, mocz się nie zakwaszał w zadowalającym stopniu. Dr Agnieszka zasugerowała, by spróbować z Urinometem. Niestety po tym leku w kuwecie był dramat, więc na razie daję jej 1 tabletkę dziennie, i to tak, że jak dziś rano dostała, to następna dopiero jutro wieczorem.
Danusiu pamiętasz może dawkowanie tego leku w przypadku Kalutka? Czy u Was w kuwecie było ok?
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

Danusia pisze:Aguś u nas po tym UrinoMecie pokazały się szczawiany (...)
U Nas po Urinodolu pojawiły się szczawiany :((((
Awatar użytkownika
Fusiu
Agilisowy Rezydent

Post autor: Fusiu »

Ojeju.. Ale ciężkie chwile w święta. Mam nadzieję, że już wszystko jest dobrze i trzymam kciuki bardzo mocno..

Biedna Kalutka :kotek:
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

AgnieszkaP pisze: Danusiu pamiętasz może dawkowanie tego leku w przypadku Kalutka? Czy u Was w kuwecie było ok?
Aguś przepraszam ,ze dopiero teraz pisze ale wczoraj miałam tez ciężki Kalutkowy dzień ,a żeby odpowiedzieć musiałam przekopać niestety dość grubą teczkę Kalutka z jej opisami wizyt i diagnozami od dr Agnieszki wiesz o czym pisze :-)

Kalunia dostawała Urinomet rano i wieczorem po 1 kapsułce , do tego rano 1 Urosept ,a wieczorem 1 Urinodol i w kuwecie było ok ale pojawiły się szczawiany ,wiec musiałyśmy znowu zmienić.
Natomiast przy większej dawce Uropetu niz 5ml my miałyśmy upaprane portki po kupce :(((( zawsze coś :zalamka:
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Są takie momenty w naszym życiu w którym przekonujemy się ,że bez prawdziwych przyjaciół jest bardzo ciężko :(((( no nie na darmo ktoś mądry powiedział ,że "prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie " :ok:

Chyba okres Świąteczny zwłaszcza w takiej korelacji z taką ilością wolnych dni jest najgorszym z możliwych na niespodziewane i nagłe wszelakie choroby ,porody itp <strach>

Bez Mago czyli bezcennej Małgosi , bez Miss_Monroe czyli bezcennej Lenki ja wielki nadwrażliwiec psychicznie nie dałabym rady jak dobrze Dziewczyny ,że Was mamy <serce> <serce> tzn ja i Kalutka ,a ponieważ już nasz najcenniejszy koci skarb Dorszka <serce> czyli super bezcenna Dorotka jest z nami ja po prostu odżyłam <lol>

A jak pech to po całości :-///// , dostałyśmy wczoraj po południu nowe zalecenia żywieniowe od naszej mamy hodowlanej <serce> , no i moja Paulina podjęła się momentalnie zdobycia chrupek dla Kalutka ale okazało się ,ze wszystkie stacje metra na Ursynowie -Natolinie zostały zamknięte do poniedziałku <shock> , więc częściowo na piechotę , częściowo liniami zastępczymi udało się jakoś Paulinie dotrzeć do 24 godzinnej lecznicy i zdobyć chrupy :ok: .

Najwspanialsze w tych chrupach jest to ,że Kalutek mokrożerca która chrupek nie lubi rzuciła się na nowe chrupeczki i opróżniła obie miseczki ku naszemu przerażeniu ( dostała ich po łyzeczce bo nowe <strach> ) ,a więc wynagrodziła wymarzniętej Paulinie jej wyprawę :ok:

Noc już miałyśmy całkiem dobrą , rano znowu chrupki zniknęły i tylko troszkę mięska <shock> wszystkie naczynia z wodą też zostały obchlipane <tańczy> nareszcie mamy dobrą kupkę w kuwecie i moja malutka kocinka powędrowała do swojej ukochanej rozety pod sufit spać <mrgreen>

Obrazek

Dziękujemy bardzo serdecznie wszystkim cioteczkom za kciuki :kwiatek: :kwiatek:
Awatar użytkownika
Monika
Hodowca
Kontakt:

Post autor: Monika »

Bardzo optymistyczne wieści. Niech już będzie spokonie. :kotek:
ODPOWIEDZ