Brytyjczyki - barwa sierści i oczu

Pytania i problemy dotyczące tej konkretnie rasy.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wiola_84

Post autor: Wiola_84 »

Hm więc będę miała kota "dwubarwnego" jeżeli chodzi o oczka :D no nic myślałam, że może to minie ponieważ nie przypominam sobie by miał tą obwódkę kiedy odbierałam go z hodowlii.
Dziękuję za wyjaśnienie <pokłon>
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

Wiola_84 pisze:Hm więc będę miała kota "dwubarwnego" jeżeli chodzi o oczka :D
Niekoniecznie - zielona obwódka, jeśli jest mała, często nie jest widoczna, wszystko zależy od jej szerokości, oświetlenia, i tego, w jakim stopniu źrenica jest otwarta.
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

A moja Brysia jak była mała też miała taką obwódkę zielonkawą. Oko jej się dość długo wybarwiało, a teraz ma super kolor oka i nie ma już tej obwódki zielonej. Tak że wydaje mi się, że może ona zniknąć.
Awatar użytkownika
Wiola_84

Post autor: Wiola_84 »

Dziękuję, i chociaz mnie osobiście to nie przeszkadza to dziękuję za pocieszenie :)
Awatar użytkownika
kati37

Post autor: kati37 »

Witam mam dwa kotki norweski lesny 2 letni oraz brytyjski krotkowlosy niebieski ktory ma obecnie 7 miesiecy ,od jakiegos czasu zauwazylam u brytyjczyka na glowie i pod mordka brazowawa siersc czy ktos sie orientuje co moze byc przyczyna takiego przebarwienia siersci prosze o odpowiedz :-)
Awatar użytkownika
Mago
Super Admin
Kontakt:

Post autor: Mago »

kati37 pisze:(..)od jakiegos czasu zauwazylam u brytyjczyka na glowie i pod mordka brazowawa siersc czy ktos sie orientuje co moze byc przyczyna takiego przebarwienia siersci prosze o odpowiedz :-)
Myślę, że bez zdjęć w świetle dziennym się nie obejdzie. Z samego opisu trudno wywnioskować. Może to po prostu "duchy" wychodzą.
Awatar użytkownika
kati37

Witam mam pytanie czy zna ktos szampon dla kotow Ring 5 Bright White ponoc dobrze niweluje przebarwienia na siersci kota
Awatar użytkownika
tymabri
Hodowca
Hodowla: Tymabri*PL
Kontakt:

Post autor: tymabri »

wlos po tym szamponie byl bardzo nawet nie wiem jak to nazwac nastroszony, puchaty... ja polecam Jean Pierre Hery Szampon Intense Blanc / Poils blancs
futro wyglada po nim bardziej naturalnie i sprawdza sie u moich kotow zwlaszcza przed wystawami :)
kinus
Hodowca
Hodowla: Kabrirus*PL
Kontakt:

Post autor: kinus »

przebrazowienia u niebieskich kotow czesto powstaja na skutek opalania sie w promieniach slonca :)
Awatar użytkownika
kati37

dziekuje bardzo za podpowiedz niech mi Pani powie czy on usunie przebarwienia z siersci mojego kotka jest to brytyjczyk niebieski ktorego siersc pod wplywem lizania przez drugiego mojego kotka na lebku i pod nim robi sie brazowawa :-)
Zablokowany