Ufff <mrgreen>Mago pisze:Oj, nie! Schrzanione zdjęcie powinno wylądować w koszu :-) Obróbka zdjęć nie służy naprawianiu złych zdjęć, tylko wydobywaniu z tych dobrych, że tak powiem, piękna :-)mimbla pisze:Muszę następnym razem wybrać jakieś schrzanione zdjęcie, bo to po prostu było całkiem - całkiem![]()
Ja różnice widzę. Jest lepiej.
Ozzy i Iggy
- mimbla
- Kontakt:
- Agnieszka7714
- maga
- Hodowca
- Hodowla: KRABRIKA*Pl
- Kontakt:
mimbla na szkolenie do mojego Grześka on ten program ma w małym paluszku :->mimbla pisze:Zainstalowałam sobie wersję trial Lightrooma i przetestowałam na zdjęciu sprzed 2 tygodni. Troszke po omacku tam pokrętłami przesuwałam, inna sprawa, że to zdjęcie już na karcie było dość przyzwoite. Lekko wyostrzyłam i przesunęłam coś w histogramie <lol> No po omacku zupełnieZostawiłam za to babole w oczach, bo w Lightroomie nie umiałam ich usunąć
![]()
[url=http://images8.fotosik.pl/2919/8658f637d16b10db.jpg]Obrazek[/URL]
- mimbla
- Kontakt:
Będę się dzielić jak tylko zapamiętam co zrobiłam <lol>Dracanka pisze:Mimlan,
fajnie jasne wyszło... Myślę, że jako "dziewicze" - zacne bardzo <lol>
Założę się, że jak już załapiesz, to będzie żilet <diabeł>
Tylko wieszzzz... dziel się wiedzą, chytra nie bądź
Tutaj było przyciemnianie lekko czerwonych źrenic, leciutkie podciągnięcie krzywej tonalnej, to się kontrast poprawił i lekko się rozjaśnilo plus wyostrzenie delikatne, ale nie chciałam przesadzać. Na wyostrzeniu oczy zyskały na wyrazistości, są takie szkliste, nie przymulone, odjeło im to jednak na nasyceniu koloru.
Może w weekend uda mi się jakieś zdjęcia porobić, bo na razie to krucho z czasem...
-
Marina
[quote="
Tutaj było przyciemnianie lekko czerwonych źrenic, leciutkie podciągnięcie krzywej tonalnej, to się kontrast poprawił i lekko się rozjaśnilo plus wyostrzenie delikatne, ale nie chciałam przesadzać. Na wyostrzeniu oczy zyskały na wyrazistości, są takie szkliste, nie przymulone, odjeło im to jednak na nasyceniu koloru.
[/quote]
Mimbla, Ty chyba jakąś czarną magię uprawiasz <strach>
Ale chyba warto bo fotki robisz piękne Coraz bardziej mnie korci, żeby przestać się lenić i popatrzeć na czym ta magia polega. Wychowałam się na Zenicie to może i z tym dałabym sobie radę.
Mimbla, Ty chyba jakąś czarną magię uprawiasz <strach>
Ale chyba warto bo fotki robisz piękne Coraz bardziej mnie korci, żeby przestać się lenić i popatrzeć na czym ta magia polega. Wychowałam się na Zenicie to może i z tym dałabym sobie radę.
- Gosia i Ira
- Hodowca
- Kontakt: