Wielkość i waga brytyjczyków

Pytania i problemy dotyczące tej konkretnie rasy.
SkoczekPL

Post autor: SkoczekPL »

Melman ma 13 mc i waży 4,8 kg <oops> A Stefana nie ważyłem <mrgreen>
Awatar użytkownika
Szopi
Hodowca
Hodowla: Mikołówka*Pl

Post autor: Szopi »

Z czystej ciekawości zapytam - Dorszko Droga - ile waży "nasz" zacny Fado? :) Zawsze stawialiśmy go sobie za wzór kształtu męskiego hehe <lol> <lol>
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

Oj do wzoru to stanowczo mu jeszcze brakuje <lol>

Fado przybiera sobie powolutku, ale stale - waży w tej chwili 6,5 kg, ciągle jeszcze wystają mu łopatki, kości biodrowe już nie tak dramatycznie, jak dawniej - jeszcze pół kilograma, i dla mnie wagowo będzie w sam raz :) Potem już trzeba będzie uważać <diabeł>
Awatar użytkownika
koteczek555
Kontakt:

Post autor: koteczek555 »

Ritka na chwilę obecną skromne 4,45 kg - 16 miesięcy
Awatar użytkownika
Motka

Post autor: Motka »

nasza kotka ostatnio miała 3 ruje w odstępie 2-3 dni...wiem że takie długie ruje wyniszczają kota..w sobotę wykastrowaliśmy naszą Tolę i w sumie wszystko jest ok oprócz jednej rzeczy....przy ważeniu okazało się że Tolka waży tylko 2800g ;-( kotka ma 15 miesięcy i wiem że to bardzo mało ;-( kiedyś pisałm już w tym temacie że martwię się o jej wagę (kupiłam Tolę jak miała pół roku i była strasznie zaniedbana) ale teraz to chyba osiwieję ze zmartwienia :-( co robić?? czym karmić?? wiem że są drobne koty brytyjskie ale jej waga jest przerażająca...martwię się...
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

Trudno cokolwiek powiedzieć, proszę założyć wątek koteczce i pokazać jej zdjęcia - może ona jest drobnej budowy i nigdy nie będzie wielka, dodatkowo może być wychudzona z powodu ruj - lekarz ją widział przed sterylizacją, gdyby było coś niepokojącego, na pewno zwróciłby na to uwagę.
Awatar użytkownika
Motka

Post autor: Motka »

mama Toli jest mała więc może to po niej odzidziczyła wagę? jutro zrobię jej fotki i wkleję, na chwilę obecną Tola jest chudziutka i ma zapadnięte boki ;-( przed rujami wydawało mi się że jest całkiem ładnie i proporcjonalnie zbudowana ale po ważeniu u weta trochę się przestraszyłam ;-( choć wet nie widział nic niepokojącego..
Awatar użytkownika
kesja
Hodowca

Post autor: kesja »

Motka, moja ruda kotka po zabiegu kastracji schudła aż kilogram - z 4200 do 3200, długo to odrabiała ale teraz jej waga jest znowu dobra. W takim przypadku nie ma potrzeby przechodzenia na karmy dla kastratów. odbuduje się zobaczysz, daj jej sporo czasu, w końcu miała operację i zmienia się jej cały układ wydzielania hormonów
Awatar użytkownika
Blanka

Post autor: Blanka »

Moja Pixi ma teraz 16 tygodni i waży 1,5 kg :) rośnie jak na drożdzach.
Tyla

Post autor: Tyla »

A mój Figo ma 13 tygodni i waży 1,7 kg :-) , czy to za dużo?
Zablokowany