Zabezpieczenie okien i balkonów, siatki

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Re: Zabezpieczenie okien i balkonów, siatki

Post autor: Miss_Monroe »

Dla mnie osobiście osiatkowany balkon/okno nie wygladaja brzydko. Sąsiadka, ktora ma trzy kotki ma osiatkowany taras siatka transparentna. Gdyby mi o tym sama nie powiedziala to nawet bym nie pomyslala, ze ma zabezpieczony taras, bo siatki doslownie nie widac. Sasiadka jest starsza Pania (70 letnia), ktora sama zakladala siatke i zrobila to w taki profesjonalny sposob, ze nie jeden fachowiec by mógł sie od niej uczyć <lol> . Bezpieczenstwo zwierzakow jest sprawa pierwszorzedna :ok:
Awatar użytkownika
EwaL

Post autor: EwaL »

Dzisiaj Tż wierci dziury na balkonie (wziął wolne z pracy <mrgreen> ), kupił linkę stalową, śrubę rzymską i inne cuda. Całego balkonu chyba dzisiaj nie osiatkuje, ale krok po kroku, powoli osiągniemy wysoki stopień bezpieczeństwa balkonowego. Jak na wielkiego przeciwnika siatkowanego balkonu to i tak musże go pochwalić. <mrgreen>
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiak »

No, to super, że prace idą do przodu :ok:
Bezpieczeństwo naszych ogonków najważniejsze :-)
Awatar użytkownika
jasminka
Agilisowy Rezydent

Post autor: jasminka »

Bardzo ładnie i estetycznie wykonane osiatkowanie balkonu :-)
Awatar użytkownika
MoniQ
Agilisowy Rezydent

Post autor: MoniQ »

Hm, chciałam kupić kratki na okna, zapłaciłam już i czekam, czekam.... a tu dzwoni pan ze sklepu i mówie, że w hurtowniach nie ma, wycofali z oferty czy co?
Awatar użytkownika
MoniQ
Agilisowy Rezydent

Post autor: MoniQ »

Nie wiem czy to pytanie zadać tutaj czy w innym dziale, ale wiosna przyszła, okna otwarte coraz częściej, kratki wprawdzie kupione i dzisiaj zostaną zamontowane ale co z owadami? Jak niebezpieczne są ugryzienia, np. trzmiela (czy jakkolwiek się to grube nazywa)? Bo dzisiaj zobaczyłam, ze chyba mamy gdzieś w pobliżu gniazdo tych grubasów... Khaleesi oczywiście mało szału nie dostała...
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiak »

Z tego , co wiem, ukąszenia przez niektóre owady mogą być tragiczne w skutkach dla kota :(((( ja mam w oknach moskitiery, które chronią przed natrętami :-) Cofnij się kilka postów wcześniej :-)
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

Asia ma racje, na tego typu owady trzeba uwazac, bo uklucia czy ukaszenia moga byc powazne w skutkach.
(ja zgrywam madrale, ale moja Missy tez poluje w ogrodzie na pszczoly... i nie mam sposobu jej tego "zabronic", no bo niby jak ?)
Awatar użytkownika
AgnieszkaP
Agilisowy Rezydent

Post autor: AgnieszkaP »

Mam w dwóch oknach moskitiery i tylko te dwa zostawiam otwarte, gdy wychodzę z mieszkania.
Zastanawiam się coraz bardziej nad założeniem moskitiery na balkonie, bo siatka zabezpiecza jedynie przed wypadnięciem kota, ale przed ugryzieniem już nie... :((((

Czy ktoś może montował moskitierę na balkonie?
Awatar użytkownika
Bartolka

Post autor: Bartolka »

AgnieszkaP pisze:Mam w dwóch oknach moskitiery i tylko te dwa zostawiam otwarte, gdy wychodzę z mieszkania.
Zastanawiam się coraz bardziej nad założeniem moskitiery na balkonie, bo siatka zabezpiecza jedynie przed wypadnięciem kota, ale przed ugryzieniem już nie... :((((
Tyle piszecie o moskitierach, że zaczęłam się denerwować o moje dziewczynki . U mnie tylko siatka jest zabezpieczeniem. W ciepłe dni kotki cały czas są na balkonie. Nawet w nocy tam śpią...
Zablokowany