Jak sie gdzies przychodzi, to trzeba powiedziec DZIEN DOBRY
- Danusia
- Agilisowy Rezydent
Re: Jak sie gdzies przychodzi, to trzeba powiedziec DZIEN DO
A ile księżniczka ma miesięcy ?
bo na niedżwiedzia to ona naprawdę nie wygląda tylko tak ładnie w sam raz <zakochana>
bo na niedżwiedzia to ona naprawdę nie wygląda tylko tak ładnie w sam raz <zakochana>
- yamaha
- Genius Loci
Rowny roczek (no troszeczke ponad, bo ona jest z 14/11) <zakochana>
"Za gruba" to ona nie jest, ale zeby szczuplaczkiem byla tez nie mozna powiedziec.... boczki sa cakiem okraglutkie, no i "zeberek" tez juz baaaarrdzo dawno nie czuc, jak sie glaska....
"Za gruba" to ona nie jest, ale zeby szczuplaczkiem byla tez nie mozna powiedziec.... boczki sa cakiem okraglutkie, no i "zeberek" tez juz baaaarrdzo dawno nie czuc, jak sie glaska....
- Julcik
- Agilisowy Rezydent
- Hodowla: ClarusCattus*PL
- Kontakt:
Ciutkę mniej niż mój Avari (4800) <shock> Muszę podtuczyć chudzielca <roll>
- yamaha
- Genius Loci
Julcik, cos Ty, naprawde ? <przestraszony>
Nakarm swoje zwierzatko..... bo bidulek z glodu padnie.... <lol>
Nakarm swoje zwierzatko..... bo bidulek z glodu padnie.... <lol>
- Julcik
- Agilisowy Rezydent
- Hodowla: ClarusCattus*PL
- Kontakt:
Hormony buzują w chłopaku.. I ja nic nie poradzę...
Jedzenie najlepsze kupuje, ale mu się nudzi za chwilę
Po Missy nie widać, że tyle ważny. Zgrabna jest :-)
Jedzenie najlepsze kupuje, ale mu się nudzi za chwilę
Po Missy nie widać, że tyle ważny. Zgrabna jest :-)
- yamaha
- Genius Loci
Widac widac <lol>
Tylko ja dziewczynie reputacji nie psuje i tych kompromitujacych zdjec na forum nie wstawiam <lol>
Tylko ja dziewczynie reputacji nie psuje i tych kompromitujacych zdjec na forum nie wstawiam <lol>
- tina
- Hodowca
- Hodowla: Amazing Aisha*PL
- Kontakt:
My hodowcy, głaskania bardzo się boimy.yamaha pisze: Bardzo chcialam poprosic, czy moge poglaskac jakiegos potworka, nawet devonkiem bym sie zadowolila, ale sie nie dalo <sad> .
Nie chodzi o stres, ale zarazki.
Niestety, hodowcy wystawiają też chore koty.
Przywożą z pchłami, grzybem lub innym paskuctwem.
Poprzez głaskanie przenosimy zarazki z kota na kota.
- Danusia
- Agilisowy Rezydent
No przecież ona piękną ma wagę w sam razyamaha pisze:Rowny roczek (no troszeczke ponad, bo ona jest z 14/11) <zakochana>
Kala ma teraz rok i 3 m-ce i waży dobre 0,8 kg więcej i nie jest klucha <wsciekly> <zly>
Julcik Kolorek jak jeszcze był jajeczny czyli w kwietniu ważył 4,4 do 4,6 max ,a teraz bez 5,7-8 ,więc chłopczyk waży bardzo OK
( a nasze chłopaki są w zbliżonym wieku :-) )
- yamaha
- Genius Loci
Wiem... dlatego wlasnie nie osmielilam sie zapytac, czy moge poglaskac. Tym bardziej ze te chuderlaczki-lysolki na takie "wrazliwe" wygladaja....tina pisze:My hodowcy, głaskania bardzo się boimy.yamaha pisze: Bardzo chcialam poprosic, czy moge poglaskac jakiegos potworka, nawet devonkiem bym sie zadowolila, ale sie nie dalo <sad> .
Nie chodzi o stres, ale zarazki.
Niestety, hodowcy wystawiają też chore koty.
Przywożą z pchłami, grzybem lub innym paskuctwem.
Poprzez głaskanie przenosimy zarazki z kota na kota.
Herculesa i jego rudego brata-ciamajde to sam Pan Hodowca pozwolil mi poglaskac. Ale tylko po grzbiecie
- jasminka
- Agilisowy Rezydent
Zostawiasz kotkę samą na dworze bo jest chłodno,te 5,10 min co które sprawdzasz czy ona jest czy ją widzisz to może okazać się zgubne sporo było już historii że kot nie wrócił,mam domek z ogródkiem ale koty nie wychodzą boję się tyle ich widuję przejechanych przez samochód,moim musi wystarczyć balkon,Missy piękne wygląda :-)yamaha pisze:Ah, z tym wychodzeniem do ogrodu to taka sprawa : z jednej strony strach, ze cos sie kici stanie (na poczatku bylo mocne postanowienie, ze kot NIE BEDZIE nigdy wychodzil z domu), z drugiej, jak patrzylismy na nia "smutna", podziwiajaca swiat "zza okna", to serce sie krajalo. No i niech tam, niech lata po ogrodzie :-> Zreszta jak widzimy, jaka jest szczesliwa, to uwazamy, ze troche naszych "obaw" jest to jej szczescie warte.Bartolka pisze: Super, że macie takie możliwości z ogrodem :-) Widzę jak moje kotki są szczęśliwe z namiastką pleneru czyli na balkonie :-)
A wracając do apetytu Missuni, to z pewnością spala dużo więcej niż kot w mieszkaniu. Sama obserwacja ptaków pochłania energię <mruga> No i najważniejsze - nie ma nadwagi.
Kazdy musi sam takie decyzje podejmowac.![]()
P.s. Missy biega po ogrodzie tylko w week-endy, albo latem poznym popoludniem (o tej porze roku to juz nie), jak jestesmy w domu, wiec z tym spalaniem kalorii to nie tak zupelnie prawda