Kitka, Bazyl i Eliot

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
gosica72

Re: Kitka, Bazyl i Eliot

Post autor: gosica72 »

atomeria pisze:
gosica72 pisze: Koteczka z pewnością jeszcze ciut urośnie, ale nie sądzę, żeby przekroczyła wagę 3,5 kg.
Kitunia też byłą malutka i drobniutka i wg weta nie miała ważyć więcej niż 3kg, a waży ponad 4 i wcale malutka nie jest :-)
gosica72 pisze: Mamy małe mieszkanie i dobrze by było aby drapak był dość wąski i wysoki, aby nie zajmował dużo miejsca - bo po prostu tego miejsca nie mamy.
Ten drapak wbrew pozorom jest bardzo duży, myślę, że smukłe proporcje są mylące. Chyba nie poleciłabym do małego mieszkania, chyba, żeby nie montować jednego z legowisk paletek, ale i tak w najlepszym wypadku, odstawałby od ściany przynajmniej na 50, czyli na średnicę paletki a szeroki byłby, jak przypuszczam, na ponad 80 (jutro mogę zmierzyć, dziś nie chce mi się już wychodzić z łóżka :-) )
Poza tym nadal uważam, że to fajny drapak i koty bardzo go lubią, chociaż na najwyższe legowisko wchodzi tylko Kitunia, najczęściej wspina się do niego jak po drzewie.

Jeśli chodzi o wielkość legowisk, to spokojnie, nawet naprawdę duży Puszek się w nich mieści i je lubi :-)

Przejrzyj może inne wersje drapaków z linii Natural Paradise z zooplus? Albo zapytaj w Drapaki dla kota, to świetne drapaki w lepszej cenie niż Rufi.

Beciu, dla Ciebie - dwa różne kotki, to samo legowisko <mrgreen>

obrazekobrazek
Dziękuję bardzo. Pobiegam po mieszkaniu z metrem i podejmę ostateczną decyzję. Legowiska planowałam ustawić mniej więcej w jednej linii, odrobinę zachodziłyby na okna. Kota miałaby dobry punkt widokowy (mieszkamy na 6 piętrze). Na samej podłodze drapak zajmuje niewiele. Zaczyna poszerzać się na wysokości 82 i 165 cm. Myślałam o tym, żeby na razie przysunąć do niego kanapę i nie montować dolnego legowiska. Wtedy do wysokości 165 cm mam tylko słup na który kota będzie mgła wchodzić albo z kanapy albo wspinając się. Drapak zaczyna być szeroki wyżej a wysoko mi przestrzeni nie brakuje.
Większość stacjonarnych drapaków ma podstawy średnio 60x60 cm do tego już nisko coś się w nich dzieje, czyli od wysokości 40-50 cm mamy już półki, hamaki itp. co wymaga rezerwacji określonej przestrzeni już od samego dołu.
Przeglądnę jednak wszystkie polecane przez Ciebie warianty. Może znajdzie się coś jeszcze i to będzie strzał w 10!
Dziękuję.
Awatar użytkownika
Fusiu
Agilisowy Rezydent

Post autor: Fusiu »

Atomerio, cudny ten wiersz <ok> <ok> <ok>

Głaski dla wszystkich futerek :kotek: :kotek: :kotek: :pies:
Awatar użytkownika
MoniQ
Agilisowy Rezydent

Post autor: MoniQ »

Misie cudne <zakochana> <serce>
Wiersz rewelacja, dołączam się do życzeń dla Bajzelka :) :kotek:

Proporcje też jak między Kalinką a Mordimusiem, ona też zostawia pół legowiska wolnego... :D
Awatar użytkownika
Beate
Agilisowy Rezydent

Post autor: Beate »

Świetny wierszyk :ok:
Spóźnione imieninowe głaski dla Bajzelka :kotek: :kotek: :kotek:
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiak »

Śliczny wiersz dla Bazylka :-)
Awatar użytkownika
Betuś

Post autor: Betuś »

Co za wiersz! Świetny!!!
Awatar użytkownika
EsteraR
Hodowca
Hodowla: EstiBri*PL
Kontakt:

Post autor: EsteraR »

atomeria pisze:
Beciu, dla Ciebie - dwa różne kotki, to samo legowisko <mrgreen>

obrazekobrazek
To fotomontaż!! Albo inne legowiska <suchy> :hammer: :hammer: :hammer:

Agnieszko pokaż aktualne zdjęcia Puszka, takiego małego, puchatego kotka <mrgreen>
przecież to nie możliwe, żeby to na zdjęciach z legowiskiem to była prawda <shock>
Awatar użytkownika
MoniQ
Agilisowy Rezydent

Post autor: MoniQ »

Estera teraz chodzi po wątkach i się dziwi że jej koty jakieś takie wyrośnięte... <lol> <lol>
Aga L.
Agilisowy Rezydent

Post autor: Aga L. »

Tylko w moim, nie wiedzieć czemu, nie skomentowała żadnych nowych zdjęć <gwiżdże> ;-)) Za to już jutro pokażę jej osobiście zdjęcia Svenia bo widzimy się przez 2 dni na wystawie w Radomiu <tańczy> Będzie też Aleex z Annusią, wieczorem idziemy głaskać wszystkie te cudowne małe i duże futerka zamieszkujące u Estery. Już możecie nam zazdrościć <roll>
Awatar użytkownika
EsteraR
Hodowca
Hodowla: EstiBri*PL
Kontakt:

Post autor: EsteraR »

MoniQ pisze:Estera teraz chodzi po wątkach i się dziwi że jej koty jakieś takie wyrośnięte... <lol> <lol>
Nadrabiam zaległości i oczy przecieram ze zdziwienia <shock> czym Wy te koty karmicie???
Aga L. pisze:Tylko w moim, nie wiedzieć czemu, nie skomentowała żadnych nowych zdjęć <gwiżdże> ;-)) Za to już jutro pokażę jej osobiście zdjęcia Svenia bo widzimy się przez 2 dni na wystawie w Radomiu <tańczy> Będzie też Aleex z Annusią, wieczorem idziemy głaskać wszystkie te cudowne małe i duże futerka zamieszkujące u Estery. Już możecie nam zazdrościć <roll>
Aga już się nie mogę doczekać. Swoją drogą zobaczycie Kamisię, która znowu jak Pudzian wygląda, a przecież jej szóstka kociąt dopiero 3 miesiące niedawno skończyła <shock>
Zablokowany