Clara Borgia

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
kinus
Hodowca
Hodowla: Kabrirus*PL
Kontakt:

Post autor: kinus »

nie odebralabym kociaka w tym wieku
i wiem, co mowie, Pinky miala chyba z 6 tygodni, jak ja odebralam, wtedy nie wiedzialam, ze zle robie
ile wazy ta kotka? jakie ma szczepienia?
przeciez 8 tygodniowy kociak to swiezo po jednym szczepieniu najwyzej moze byc
Ishin ja wiem, ze dla ludzi, ktorzy nie maja do czynienia z hodowlami, hodowca jest autorytetem, ale dla dobra tego kota zapytaj, czy nie moze zostac chociaz do 10 tygodni
najwyzej pokryjesz karme
i zapytaj o szczepienia, czy ma juz komplet
Awatar użytkownika
Ishin

Post autor: Ishin »

Tez tak o tym mysle...pojade za tydzien i zobacze na miejscu jak sie sprawy maja. Dziwna jest dla mnie ta hodowczyni, bo anglicy pod wzgledem zwierzat maja swira. W czasie poszukiwan kotka mialam kontakt z kilkma i czasami bylam zla, ze bardzo przesadzaja w wielu sprawach. A ta trafila mia sie jakas "wyrodna". Nie wypytywalam ja zbyt wiele, bo myslalam, ze juz wszystko wiem od innych hodowców, bylam przekonana, ze to twarde reguly. A tutaj... masz babo placek.
kinus
Hodowca
Hodowla: Kabrirus*PL
Kontakt:

Post autor: kinus »

Ishin jak pojedziesz, to kotke wezmiesz na 100%
zanim ją zobaczysz, zapytaj o szczepienia

ja dlatego wczesniej ludziom umowy wysylam, zeby wiedzieli, co podpisuja, bo jak kociaka zobacza, to juz nic sensownego czasem nie dochodzi ;)
mardag1982

Post autor: mardag1982 »

Za tydz kotek bedzie miał 10 tyg a nie 8 skoro urodził sie 22 maja
mardag1982

a nie 8 faktycznie, cos zle policzyłam sobie :) To troche za wczesnie uważam. Pewnie babie sie spieszy na wakacje jechac a nie że kotki juz sa samodzielne. Uwazam ze tak wczesny odbiór kotka moze xle wpłynac na jakie pozniejszy rozwoj i zachowanie
mardag1982

a nie masz jakiejs umowy przedwstępnej albo ogłoszenia w którym pisze w którym tygodniu kotki beda do odbioru ?
Awatar użytkownika
Ishin

Post autor: Ishin »

Wczoraj w naszym domku oficjalnie zamieszkala Clara. Ma co prawda 8 tyg. ale tutaj (mieszkam w Anglii) okazalo sie, ze jest to powszechne. Zwierzaka oddaje sie juz 6 tyg. Pani hodowczyni naciskala, aby odebrac kotka, ale na szczescie kicia jest juz bardzo samodzielna. Wczorajszy dzien ostroznie poznawala domek, a dzis jest juz caly jej. Nocke przespala cichutko. I nawet mój dwuletni synek przypadl jej do gustu. Lubi siedziec u niego w pokoiku i przygladc sie ja sie bawi. Wyczula juz tez, ze to ja daje jesc i jak tylko mnie zobaczy od razu mialka.
Jednym slowem mala Lady Clara podbila juz nasze serca. <serce>

Oto dwumiesieczna Lady C.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
eve

Post autor: eve »

mardag1982 pisze:Uwazam ze tak wczesny odbiór kotka moze xle wpłynac na jakie pozniejszy rozwoj i zachowanie
być moze ale też nie koniecznie, miaąlm nie jednego tak młodego kota, nawet młodszego, czy nawet sama rozdawałam w wieku 7 tyg(no bo wówczas uważałam że juz można oddać) a jedynym skutkiem tak wczesnej izolacji od matki było to że maluch strasznie łasił się do człowieka i za nim krok w krok łaził <mrgreen>
Awatar użytkownika
kociczka

Post autor: kociczka »

Śliczna <serce> , gratuluję przyjaciela :)
Awatar użytkownika
Martinee

Post autor: Martinee »

Cudowna jest :) Dzielna mała kluska :) 8 tyg hmm co kraj to obyczaj
Zablokowany