Bazyl, Simon i Apsik
- manita
- Agilisowy Rezydent
- Kontakt:
- manita
- Agilisowy Rezydent
- Kontakt:
dzisiaj po raz pierwszy narozrabiali. przez chwilę było cicho po czym Simon wypada z pokoju dzieci w dodatku mokry. wchodzę a Bazyl siedzi na komodzie przy akwarium łapką zwalił małą pokrywkę maskującą otwór na podawanie jedzenia i zadowolony obserwuje życie ryb. jakby było mao strącił pudełko z pokarmem na podłogę z czego ucieszł się jego serdeczny kolega i nie omieszkał skosztować. mam nadzieję, że nie pochłonął tego wiele i mu nie zaszkodzi. no dwa dziady takie niby sokojne, takie grzeczne a one tylko czujność moją uśpiły
- mimbla
- Kontakt:
Nic im nie będzie po rybim jedzeniu, moje dają się pociąć za tabletki dla glonojada ze spirulina <lol> Więc czasem je częstuję <mrgreen>
To taka mała nauczka, gdybyście robili kiedyś podmiankę wody i po zdjęciu pokrywy zostawili niedozorowane odkryte akwarium na 5 sekund. Tyle czasu wystarczy, żeby wykąpał się w nim przynajmniej jeden kot. Osobiście sprawdzałam <mrgreen>
To taka mała nauczka, gdybyście robili kiedyś podmiankę wody i po zdjęciu pokrywy zostawili niedozorowane odkryte akwarium na 5 sekund. Tyle czasu wystarczy, żeby wykąpał się w nim przynajmniej jeden kot. Osobiście sprawdzałam <mrgreen>
- gosiaczek8807
- kizior
- Hodowca
nadal uważam, że to grzeczne koteczki. <mrgreen>
w takim razie wiem, co mnie czeka, gdy Dyzio postanowi zaprzyjaźnić się z rybkami 8-)mimbla pisze:To taka mała nauczka, gdybyście robili kiedyś podmiankę wody i po zdjęciu pokrywy zostawili niedozorowane odkryte akwarium na 5 sekund. Tyle czasu wystarczy, żeby wykąpał się w nim przynajmniej jeden kot. Osobiście sprawdzałam <mrgreen>
- manita
- Agilisowy Rezydent
- Kontakt:
- jasminka
- Agilisowy Rezydent
Widzisz jakie sprytne ,ja też nie raz uśmieję się z kotów ,mamy w domu świnkę morską i klatka nie jest w ogóle zamykana Maniek wychodzi kiedy chce i jest z kotami w pełnej komitywie ,a dowiedziałam się o tym kiedy idąc do pokoju córki zobaczyłam Lolę jak podjadała sianko z paśnika siedząc w klatce obok świniaka <mrgreen>
- mimbla
- Kontakt:
Jeszcze niedawno mieliśmy filtr zewnętrzny kaskadowy- dla Ozziego to była najsmaczniejsza woda z możliwych, na początku bronilam mu pić ten wywar z rybek, ale potem poczytałam porady weterynarza - "jeśli twój kot nie chce pić wody z miseczki, załóż małe akwarium" 
Także bakterii bym się nie bała, jeśli ryby są zdrowe. Ale nie pozwalałabym kotom bawic się akwariową wodą zaraz po dolaniu chemii typu uzdatniacze. Odczekałabym kilka dni.
Także bakterii bym się nie bała, jeśli ryby są zdrowe. Ale nie pozwalałabym kotom bawic się akwariową wodą zaraz po dolaniu chemii typu uzdatniacze. Odczekałabym kilka dni.