Kitka, Bazyl i Eliot

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
Charlotte

Re: Kitka, Bazyl i Eliot

Post autor: Charlotte »

Wszystkiego najlepszego <mrgreen>
Awatar użytkownika
manita
Agilisowy Rezydent
Kontakt:

Post autor: manita »

Najlepszego śliczności :kotek:
turmalinka

Post autor: turmalinka »

sto lat dla koteczka :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:
Awatar użytkownika
sandra
Agilisowy Rezydent

Post autor: sandra »

Puszku, sto lat <serce> :kotek: zdrówka przede wszystkim, żadnych zmartwień i dużo miziania :tort:
Awatar użytkownika
ozon
Agilisowy Rezydent

Post autor: ozon »

My tu sobie głodujemy, krew pobieramy itd., a co u Was Agnieszko? Jak Puszek się miewa? I reszta uroczej bandy?
Awatar użytkownika
atomeria
Agilisowy Rezydent

Post autor: atomeria »

Reszta bandy ok, a Puszek tylko trochę lepiej :((((
Leczenie jeszcze nie jest zakończone, poprawa jest, ale poniżej oczekiwań (przynajmniej moich), doczekam do tych dwóch tygodni i szukam urologa/nefrologa może znajdzie się jakiś w okolicy. Dziś jeszcze idę na konsultację do naszej kliniki, ale innego lekarza.

Poza tym, że Puszek kiepsko siusia (aczkokwiek pęcherz opróżnia), to w tej chwili zachowuje się zupełnie normalnie, mam więc nadzieję, że nie czuje się soecjalnie źle.

Jak ja bym chciała znów zobaczyć piękna, dużą kulkę po jego wyjściu z kuwety ;-(
Awatar użytkownika
ozon
Agilisowy Rezydent

Post autor: ozon »

To ja za tę kulkę piękną i wszystkie następne z całej siły <ok> <ok> <ok> <ok> <ok>

Puszeńku :kotek:

Aguś, daj znać po konsultacji co inny wet powiedział.
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Też trzymam kciuki za wielkie pączki w kuwecie <ok> <ok> <ok>
Awatar użytkownika
atomeria
Agilisowy Rezydent

Post autor: atomeria »

Po tej wizycie głowę mam kwadratową, ale przyznam, że w końcu wszystko poskładało mi się do kupy i nie mam tylu wątpliwości co do tej pory.
Pani Doktor uważa, że kryształy szczawianów wapnia to nie powód problemu tylko skutek i póki co nie należy się nimi przejmować, bo wg niej wypłuczą się, jak tylko Puszek zacznie normalnie siusiać. Są efektem zatrzymania moczu. Uważa, że dotychczasowe badania wykluczyły typowe choroby układu moczowego, więc wg niej to FIC (czyli SUK?). Dużo by pisać, muszę to wszystko przetrawić i doedukować się. Ale tak podejrzewałam, że coś jest nie tak, skoro mocz był czysty pod względem bakteriologicznym, na usg wszystko wyglądało prawidłowo (i kamieni brak) a mino to Puszek nie mógł normalnie siusiać :((((
Tak więc źródłem problemu jest szeroko pojęty stres.
Teraz trzeba jak najszybciej doprowadzić do normalnego siusiania, a potem zastanawiać się jak uczynić jego życie mniej stresującym.
Kontynuujemy antybiotyk i włączamy amitriptylinę, czyli antydepresant...

Nie wiem co mogło go ostatnio stresować :( Może budowa, która niedawno rozpoczęła się niedaleko, której nie widać, bo jest za krzakami, ale na pewno słychać? Może w okolicy kręci się jakiś nowy kot? Niedawno widziałam pod moimi drzwiami pięknego rudzielca, którego wcześniej tu nie widywałam.
Nie wiem :( Może nagle dotarło do niego i przejął się tym, że Kitunia go nie lubi? Nie odpowiadają mu nowe roślinki w ogrodzie?
Bo w domu od wielu miesięcy, w zasadzie nawet roku, nic się nie zmienia, nie odwiedza nas nikt nowy, dzieciaków Siostry też nie było w okresie, kiedy problem się zaczął... Zresztą rzadko tu bywają.
Ale zaraz! Coś sobie przypomniałam... Jakieś 2-3 tygodnie temu, musiałabym sprawdzić, nie mogłam wrócić do domu zaraz po pracy, więc poprosiłam mojego Tatę, żeby przyjechał wyprowadzić i nakarmić Diunkę. Tata zabrał ze sobą wnuczkę, moją Siostrzenicę.
Byli tu dłużej, ale w ogrodzie, w domu tyle tylko, żeby otworzyć kotom taras. Potem Tata opowiadał, że Puszek wcale nie wyszedł na taras i zanim opuścili dom, długo go szukali i Siostrzenica znalazła go pod łóżkiem w sypialni. Nie byłam zadowolona, ale nic nie powiedziałam. Dzieci mają zakaz wchodzenia do sypialni, bo wiedzą, że to azyl kotów i tam nie wolno ich niepokoić. Nigdy wcześniej tam nie wchodziły, ale trudno było oczekiwać, że dziadek będzie nurkował pod łóżkiem w poszukiwaniu kota... Może to tak zdenerwowało Puszka? No może :((((

Tymczasem nie mam pewności, że ten lek faktycznie pomoże, chociaż Pani Dr taką pewność deklarowała, trzeba tylko jeszcze chwilkę poczekać.

Dziewczyny, trzymajcie kciuki za mojego misia :kotek: Za mnie troszkę też, bo martwię się okrutnie :((((
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

<ok> <ok> <ok> <ok> <ok> Ja sie melduje !
Zablokowany