Mago my mamy kuwetę Catit (nie tą największą w paski, tylko różową, trochę mniejszą bo wielkość kuwety przy sypaniu żwirku to też ważne :-) ) i sypię do niej żwirku tak na wysokość 6 cm (przy tej ilości u nas żwirek nie przykleja się do dna). Urobek wybieram regularnie i dosypuję świeży żwirek. Całość wymieniam co dwa tygodnie. Opakowanie żwirku przy Bentleyu wystarcza mi na 2 miesiące lub troszkę dłużej.Mago pisze:Lena, możesz podpowiedzieć, czy ten 14kg worek do kuwety sypiesz na raz?
Żwirek
- Miss_Monroe
- Moderator
- darknesseve
od wczoraj testujemy world best cat litter i wygląda to bardzo obiecująco tzn. nie pyli, praktycznie nie nosi się, ładnie się zbryla i jeśli kot postara się i zakopie urobek choć trochę to eliminuje zapach (sam żwirek w zasadzie jest bezzapachowy). niestety cena jest powalająca, więc zobaczymy jak z wydajnością aby móc powiedzieć że to żwirek idealny.
- Mago
- Super Admin
- Kontakt:
- Miss_Monroe
- Moderator
Ja wyrzucam do śmieci i sama właśnie o tym kiedyś myślałam, ale nie starczyło mi odwagi <lol> i bałam się zatkania toalety.Mago pisze:A jeszcze jedno pytanie mam, a propos żwirku bentonitowego. Czy qpal w panierce żwirkowej powinien lądować do śmieci (tak jak bryłki siusiu), czy jednak wrzucacie do wc? <oops>
- asiunia0312
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
- darknesseve
- Bartolka
Pierwszy raz o nim słyszę :-)darknesseve pisze:a używał ktoś PURR & SIMPLE Kwik Klump Formula zbrylający żwirek dla kotów??? ekologiczny/biodegradowalny z łupin orzecha
Wklejam link do tego żwirku jakby ktoś chciał o nim przeczytać :-) PURR&SIMPLE Kwik Formula
- darknesseve
- madziulam2
- Agilisowy Rezydent
Ja też jestem zadowolona z GGMaster. Przy dwójce kotów wystarcza na ponad miesiąc, mniej więcej na półtora. Wsypuję ok 1/4; 1/3 i uzupełniam kiedy trzeba.
Siku pięknie się zbryla, kupal lekko oblepia. Zapachy wg mnie nie są wyczuwalne. Do WC nie wyrzucałam, zawsze wyrzucam urobek to małej siateczki (takiej jak w aptece) i wówczas do kosza.
Siku pięknie się zbryla, kupal lekko oblepia. Zapachy wg mnie nie są wyczuwalne. Do WC nie wyrzucałam, zawsze wyrzucam urobek to małej siateczki (takiej jak w aptece) i wówczas do kosza.