Jaskier

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Re: Jaskier

Post autor: yamaha »

Eh, z tym PORZADNYM zywieniem.... :roll:
Awatar użytkownika
Kasik
Agilisowy Rezydent

Post autor: Kasik »

Taaa, ile można o tuńczyku na widelce :devil:

Zdjęcie Jaskra dawaj, pewno urósł podczas forumowego odwyku :mrgreen: :kotek:

P.S. U mnie dla odmiany tuńczyk z filetem z kurczaka Schasir codziennie, niezmiennie od hohoho, gdyż Tyson wszystko inne oprotestowal. I to niestety tylko płynna część schodzi, mniensko, aż wstyd się przyznać, ląduje w koszu :oops:
Awatar użytkownika
Jaskier
Agilisowy Rezydent

Post autor: Jaskier »

Kasik pisze: 12 kwie 2017, 17:27 Zdjęcie Jaskra dawaj, pewno urósł podczas forumowego odwyku :mrgreen: :kotek:
Jak tylko znajdę wolna chwilę bo na razie wracam z kieratu i chcę tylko bezboleśnie umrzeć ;-) :-///// :kaszana:
Awatar użytkownika
Kamila
Agilisowy Rezydent

Post autor: Kamila »

U mnie tez tunczykowo. Liluch jakby mogła to by sama lowila😂😂😂 taka to miłość jest😁
Awatar użytkownika
atomeria
Agilisowy Rezydent

Post autor: atomeria »

Właśnie pomyślałam, że nick tożsamy z imieniem pupila to jednak słaby pomysł. Zmusza pozostałych forumowiczów do zapamiętania imienia tego, kto się za nim kryje :mrgreen: Niestety ja nie pamiętam, a chciałam powiedzieć dużemu Jaskra: twarda z Ciebie sztuka :ok: Fajnie, że nie dałeś się zniechęcić do forum.

Jeśli chodzi o dietę stricte rybną, to powodem dla którego budzi kontrowersje jest tiaminaza znajdująca się w wielu gatunkach ryb. Tiaminaza to enzym, który rozkłada wit.B1, co może prowadzić do jej niedoboru. Wit.B1 jest niezbędna do właściwego funkcjonowania układu nerwowego chociażby.

Druga rzecz to puszki Schesir. Nie wszystkie są karmą uzupełniająca, niektóre są pełną (chyba te w galarecie, niestety, o ile pamiętam, nie wynika to z opisu np. w zooplus, ale z opisu na puszkach już tak).
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

Atomerio, problem z tiaminazą dotyczy jedynie niektórych ryb podawanych na surowo, nie dotyczy w ogóle ryb poddanych obróbce cieplnej.a takie tylko są w puszkach :) W przypadku ryb "bezpiecznych" problemu tiaminazy również nie ma.

atomeria pisze: 13 kwie 2017, 09:42 Druga rzecz to puszki Schesir. Nie wszystkie są karmą uzupełniająca, niektóre są pełną (chyba te w galarecie, niestety, o ile pamiętam, nie wynika to z opisu np. w zooplus, ale z opisu na puszkach już tak).
Tak, to chyba dwie wersje z większych opakowań, kupuję je właśnie że względu na rekomendacje jako karm pełnych, jedna z nich jest z wołowiną, druga z ryżem. Ale pewnie jest ich więcej, tylko ja nie interesuję się małymi opakowaniami.
Awatar użytkownika
Jaskier
Agilisowy Rezydent

atomeria pisze: 13 kwie 2017, 09:42 Właśnie pomyślałam, że nick tożsamy z imieniem pupila to jednak słaby pomysł. Zmusza pozostałych forumowiczów do zapamiętania imienia tego, kto się za nim kryje :mrgreen: Niestety ja nie pamiętam, a chciałam powiedzieć dużemu Jaskra: twarda z Ciebie sztuka :ok:
Każdy nick zmusza do zapamiętania imienia osoby, która się za nim kryje :-D Obsługa Jaskra ma na imię Marek :-)
Fajnie, że nie dałeś się zniechęcić do forum.
Wiesz... pochodzę z dzielni o dość wątpliwej reputacji, mało było "inteligenckich podwórek" więc - oględnie mówiąc - mam troszkę grubszą skórę. No i faceci jednak są przyzwyczajeni do mówienia i słuchania nieprzychylnych opinii.
Jeśli chodzi o dietę stricte rybną, to powodem dla którego budzi kontrowersje jest tiaminaza znajdująca się w wielu gatunkach ryb. Tiaminaza to enzym, który rozkłada wit.B1, co może prowadzić do jej niedoboru. Wit.B1 jest niezbędna do właściwego funkcjonowania układu nerwowego chociażby.
Kwestię żywienia kota puszkami rybnymi mamy chyba załatwioną definitywnie, włącznie z forumowymi żywymi przykładami zajadającymi się od lat taką karmą. Albo takimi ;-) Obrazek

Mam nadzieję że za jakiś czas Jaskier da się jednak przekonać do podrobów i mięsa drobiowego - czas pokaże.
Druga rzecz to puszki Schesir. Nie wszystkie są karmą uzupełniająca, niektóre są pełną (chyba te w galarecie, niestety, o ile pamiętam, nie wynika to z opisu np. w zooplus, ale z opisu na puszkach już tak).
Dorszka pisze: 13 kwie 2017, 11:42 <CIACH>to chyba dwie wersje z większych opakowań, kupuję je właśnie że względu na rekomendacje jako karm pełnych, jedna z nich jest z wołowiną, druga z ryżem. Ale pewnie jest ich więcej, tylko ja nie interesuję się małymi opakowaniami.
Małe puszki i pojedyncze sztuki interesują mnie tylko żeby sprawdzić czy w ogóle będą smakować. Później niezmienne menu :-)

Obrazek
A to mój osobisty kot ze Shreka - wlazł do wanny ale był kłopot z samodzielnym wyjściem i taka słodka minka żebym pomógł wyjść z pułapki.
Malo było czasu na fotografowanie kota więc i fotka "z promocji" - w święta może się uda coś pstryknąć :-)
Awatar użytkownika
Fusiu
Agilisowy Rezydent

Post autor: Fusiu »

:milosc: ach te Oczęta

Cudny jest. Niezmiennie porusza moje serce :serce:
Diazo

Post autor: Diazo »

He He ewidentnie urabia ludzia żeby go wyciągnąć. Nie wiem co koty widzą w wannie, moja też włazi, nawet jak się do niej leje woda. Tyle że sama nauczyła się już wyskakiwać.
Ale minka super.
Awatar użytkownika
Jaskier
Agilisowy Rezydent

Diazo pisze: 18 kwie 2017, 12:01 He He ewidentnie urabia ludzia żeby go wyciągnąć. Nie wiem co koty widzą w wannie, moja też włazi, nawet jak się do niej leje woda. Tyle że sama nauczyła się już wyskakiwać.
Ale minka super.
Jaskierek też umie wyskoczyć z wanny, ale po co? Skoro tuż obok stoi służba i może wynieść i postawić na podłodze :mrgreen:
Zablokowany