Fryderyk

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
Awatar użytkownika
asiunia0312

Post autor: asiunia0312 »

Wczoraj miałam ochotę na taką zupkę, ale dzisiaj to już chyba nie odpuszczę <lol>
Stópka cudowna <serce> :kotek:
Awatar użytkownika
gosiaczek8807

Post autor: gosiaczek8807 »

A ku ku <mrgreen>
Obrazek
kotku

Post autor: kotku »

A kuku ;-))
Fryderyk piękne kocisko. A stópka do schrupania <serce>
Awatar użytkownika
Ania_83

Post autor: Ania_83 »

Fryderyczek - Anioł Stróż <rotfl> Fajne zdjęcie ! A łapusie przeeeesłodkie i do wycałowania <zakochana>
Awatar użytkownika
gosiaczek8807

Ania_83 pisze:A łapusie przeeeesłodkie i do wycałowania <zakochana>
Całujemy, całujemy <mrgreen>

Dzięki!
Awatar użytkownika
gosiaczek8807

Witajcie.
Dziś chciałabym Wam się trochę pożalić... :-(
Pisałam kiedyś, że odbierając Fryderynia z hodowli nie dostałam rodowodu od razu, tylko dostałam go potem pocztą, normalna sprawa, nie w tym rzecz. Kiedy jednak nie otrzymałam go po tygodniu wysłałam maila do hodowcy z pytaniem czy już go otrzymał, opowiedziałam jak mały zaaklimatyzował się w domu, jak rośnie itd. W odpowiedzi dostałam tylko, że rodowód wysłał poprzedniego dnia. Ani słowa odniesienia do kota. No ale ok, uznałam że widocznie nie każdy hodowca chce utrzymywać kontakt z nowymi właścicielami kociaków.
Jakiś czas temu, z ciekawości weszłam na stronę hodowli i zajrzałam do zakładki z kociakami na sprzedaż. Jakie było moje zdziwienie, gdy na samej górze strony zobaczyłam fotografię Fryderyka! To samo zdjęcie które widniało na stronie gdy rezerwowałam moje maleństwo. Fota ta sama, tylko imię kota pod spodem zmienione na kota z nowego miotu. Ręce mi opadły.
Jakiś czas temu z kolei pisała do mnie dziewczyna, która była zainteresowana kotem z tej hodowli, a pisała do mnie, bo zaniepokoił ją fakt, że hodowca nie chce jej przyjąć w domu tylko w przyległym do niego biurze, ale powiedziałam jej szczerze, że gdy ja byłam, to w obu przyległych do siebie budynkach zaczynał się remont i to może przez to. A teraz to już sama nie wiem.
Ja byłam u niego w domu, koty miały świetne warunki, były zadbane, wypieszczone, mamy z maluszkami spały na łóżku, inne leżały wygodnie na domowych sprzętach - idealnie. Wiec co do warunków kotów nie mam żadnych zastrzeżeń, ale przyznam, że działania jako hodowcy dziś budzą we mnie lekki niesmak. I to kupowanie kota do hodowli na wystawie, no ale to już ich decyzja, nie moja sprawa :-|
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Przykre to jest, że hodowcę nie interesuje w ogóle los swojego wychowanka :-(
Ja bym takiej hodowli nikomu nie poleciła.
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

Gosiaczku bardzo przykre to co piszesz :hug: bo az trudno mi uwierzyć w prawdziwe serce w tej hodowli.

No niestety mnie tez spotkały ogromne przykrości :-( bardzo chory kocur nasze serduszko Koloruś i całkowicie nieodpowiedzialny i bezwzględny hodowca dlatego takie ważne jest bardzo dokładne poznanie hodowcy i hodowli z której planuje sie zakup kota.
Awatar użytkownika
gosiaczek8807

No właśnie mnie to trochę dziwi, bo byłam tam i mogę warunki ocenić na idealne, mój kot też był absolutnie zdrowy, zadbany itd.
Chodzi mi raczej o podejście do spraw hodowlanych.

Trochę to smutne, ale cieszę się, że mój kot jest zdrowy i kochany :-)
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiak »

gosiaczek8807 pisze:No właśnie mnie to trochę dziwi, bo byłam tam i mogę warunki ocenić na idealne, mój kot też był absolutnie zdrowy, zadbany itd.
Chodzi mi raczej o podejście do spraw hodowlanych.

Trochę to smutne, ale cieszę się, że mój kot jest zdrowy i kochany :-)
I to jest najważniejsze <serce>
Zablokowany