Arya & Angelina

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
Awatar użytkownika
Madziowa

Re: Arya :)

Post autor: Madziowa »

Jest śliczna ! Tak się cieszę, że oswajanie ładnie idzie. Będą księżniczki tworzyły piękny duet :)
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Piękna czekoladka, trzymam kciuki, żeby się dziewczynki szybko dogadały <ok> :kotek: :kotek:
Awatar użytkownika
oomisoka

Post autor: oomisoka »

Dziękuję w imieniu Angeliny za komplementy ;-)

Oswajanie dziś jednak przystopowało, tzn. pewnie nie ma się co spodziewać cudów, ale nasza mała wariatka w ogóle nie wchodzi do pokoju, w którym jest Angelina, a jeśli już jakimś cudem wejdzie, to syczy i warczy. No ale to dopiero drugi dzień razem <hm>
Awatar użytkownika
maga
Hodowca
Hodowla: KRABRIKA*Pl
Kontakt:

Post autor: maga »

Piękna ta Wasza nowa kota :-)

Oswajanie to proces powolny, by nie zrazic żadnej ze stron.
Dlatego cierpliwości i czasu i będzie dobrze :)
Awatar użytkownika
oomisoka

Dziś panny siedzą w osobnych pokojach, tzn. Angelina w dużym, a Arya ma resztę dla siebie. Jak wychodziłam, Angie pomiaukiwała w pokoju, strasznie mi jej szkoda było :(((( ale chyba lepiej tak, niż gdyby miało się coś stać. Ja oczywiście wychodzę z siebie w pracy :-/////

A w nocy mój mąż mnie baaaardzo zaskoczył <shock> Spaliśmy w sypialni, Angelina przyszła i zaczęła maiuczeć, a chyba trochę bała się Aryi, bo nie podchodziła do łóżka, więc mój mąż złapał poduszkę i poszedł z nią spać do innego pokoju, a rano sam się wychwalał, jaki to on jest dobry i odpowiedzialny, bo nawet wstawał parę razy, żeby Angie posmyrać, żeby jej smutno nie było <lol> <lol> Normalnie ma większego kota niż ja ;-)
Awatar użytkownika
bahi

Post autor: bahi »

Więc oprócz kotów należy Ci pogratulować męża!
Awatar użytkownika
Audrey
Agilisowy Rezydent

Post autor: Audrey »

Ale ślicznotka. Koteczki się polubią. Trzeba czasu. A jak kotki reagują na lampki? Nie korcą kocich łapek?
Awatar użytkownika
oomisoka

Właśnie to dziwne, ale nie tykają lampek. Na początku pacnęły parę razy i tyle. Oczywiście przezornie chowam je kiedy wychodzimy do pracy (upycham w fałdę rolety rzymskiej :mimbla: ).

A tu zdjęcia kotek w bardzo bliskiej odległości <zakochana> :

Obrazek

Obrazek

Dziś chyba nastąpił przełom, bo jak wróciliśmy do domu, to w pewnym momencie zauważyliśmy jak się trykają noskami :-D no i dziś już nie zamykałam ich osobno (a i tak każda siedziała w innym pokoju :-) ) A Arya ani razu nie syczała, teraz wydaje dźwięki jak podczas zabawy laserem, co biorę za dobry znak.

A, no i na zdjęciu jest kawałek nowego nabytku - drapaka od Rufiego (nie dostaliśmy jednego elementu - stąd ta chusta, i pod nią kawałek rury, który zabezpiecza wystającą śrubę)
Awatar użytkownika
bahi

Post autor: bahi »

Pięknie razem wyglądają!
Przesyłam miziaki dla obu kotek :kotek: :kotek:
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

Super ze Angelina juz jest u Was !
Bedzie dobrze, widac ze dziewczyny juz sie toleruja !
Do "milosci" niedaleko :ok:
Zablokowany